Morgonkaffe och tidgt vid tangentbordet denna morgon. Roliga uppdrag är alltid kul som företagare. Och ja, jag återkommer till att just de tidiga mornarna inte är min grej... men just det där med en glödande målbild som dedaline på roliga uppdrag kan definitivt få mig upp tidgare än tidigast!
Kan undra när mina morgontrötta tonåringar kommer dansa upp ur sängen..? Känns ibland som om det spelar föga roll vad klockan sen än är.. sängen är svår att slita sig ifrån så här års för en tonåring.. I kombination med ipads är det emellanåt näst intill omöjligt..

Någon tonårsförälder som känner igen senariet?
Tips som för med sig motsatt verkning?

I vilket fall snart sportlov och ledigt i en HEL VECKA. Skönt för dem. Själv jobbar jag på som vanligt. Och just detta att jobba när barnen har lov. Hujeda mig vad det har satt sig på samvetet genom åren...

Som den singelförälder jag är har en inkomst och en resa per år med barnen varit "good enough". Under många år kom vi inte iväg alls..

Idag ställer jag mig frågan om det verkligen ska vara en självklarhet att alltid, alltid åka på semester utomlands under alla år? Är det alltid att ladda batterierna? Att resa är väl inte alltid lika avkopplande som att vara hemmavid.. eller?

 En del av mig får både längtan och dåligt samvete för att sportlovet som nalkas består av jobb för mig och ledigt hemma för tonåringarna. Den andra delen- den kloka delen som växt till sig under åren ha, ha, ser det som en självklarhet att vara hemmavid. Det kan tyckas näst idiotiskt att mata ungar vid tidig ålder med alla dessa resor så fort det nalkas ledigt- som om roligt måste vara att resa bort. Och att "bara vara hemma" är simpelt och inte värt så mycket.

Herre gud vårt hem är ju vår borg.
Det ska väl stärkas att att det ska vara skönt att vara ledig utan stress och press i den miljön som är vår egna?

En sak till det är och kommer inte vara självklart för alla att resa på semester oavsett det är inom Sverige eller utomlands. Jo jag vet att jag står bakom att alla har vi ett val, men någon eller några kan av olika anledingar som ingen annan vet ha olika svårt att se sitt val. Pengarna räcker mer till vardag än till överflöd. Så kan det vara i en singelmammams vardag med många munnar att mätta..
Tänker att när världen står öppen som den gör idag så tror jag alla ungar skulle må bra av att få in tänket att resor, semestrar och att åka bort på lov är en bonus och inte en självklarhet.

 
Middag hos mormor - lyxigt värre en vanlig vardag!

 
Syskonkärlek när den är som bäst!

Jag tillhör fortfarande singelammamornas vardag. Oplanerade saker som händer som kanske inte alltid budgeterats kommer titt som tätt. Och så är det i föräldrarollen. Kvarstår gör dock att i singelmammamns roll är inkomsten 1 och inte 2.. Och det är många singelmammor som gör sitt yttersta för en fungerande vardag för sina ungar i vårt land idag. Till er vill jag säga- SKIT I DET DÅLIGA SAMVETET- Lycka är inte och kommaer aldrig sitta i varken pengar eller resor. Jämförelsen med andra kan också förstöra den egna lyckosamheten- Take it away! Njutning hemmavid är nog så gott en sportlovsvecka. Känns också som om snön ligger kvar i stora delar av vårat land. Kanske kan ett pulkåk med ungar stora som små vara en kulig aktivitet.
Ju mer vi vuxna stärker oss själva och släpper dåliga samveten och tänk ju mindre förs de över på barnen.

Nu ser jag fram emot en sportlovsvecka med för mig lugna arbetsmornar medans prinsesssömnen avnjuts i tonårsrummen!

Kram A.