Här kommer idag några söndagsfunderinger efter att ha läst om en för mig fruktansvärd händelse på instagram. Dock kvarstår att jag är fullt medveten om att alla människor kan fela.. 

Jag är följare av sångerska Pernilla Anderssons konto och gillar hennes musik och röst. Hennes insta konto ger dock så mycket mer. Hennes inlägg om och med hennes alzeimers sjuka pappa berör och skapar hos mig olika känslor som glädje, sorg och även lärande och möjligheter. Alla kan vi hamna i den situationen som hon är i med en alzeimer sjuk anhörig!! Pernilla visar genom text och bild sorgen som drabbar oss när en anhörig bryts ner av sjukdomen, men också på möjligheter till glädjande stunder när hennes pappa lyser upp. Otroligt givande konto att följa!

Men nu till min funderare- tredje sista inlägget på hennes konto. MY GOOOD hur är det möjligt????!!! Pernilla kommer till sin pappas boendeoch han sitter i sin egen skit och rummet stinker. Invikta byxor med bajs i, i hans grderob, personal som upplever fadern som sur och tvär osv.. Att sitta i dofterna av skit skulle väl få vilket humör som helst att påverkas till det negativa, eller?? DETTA ÄR från DAGENS SVERIGE!!!! 

Jag funderar över hur det är möjligt. Visst kan jag förstå - även att jag inte vill att det ska vara möjligt så kan fel uppstå och saker och ting kan hamna mellan stolarna i tider av ev nedskärningar och små personalstyrkor. MEN DÅ RÄTTAS VÄL FELEN TILL OMÅGÅENDE??FÖR HUR KAN NÅGON BLI SITTANDE I SIN EGNA SKITT I ETT STINKANDE RUM UTAN ATT NÅGON PERSONAL INGRIPER ELLER MÄRKER?? JAG FÖRSTÅR INTE??!!

Gå in och läs på Pernillas konto- tredje inlägget och därefter de två sista! Jag tänker att hon är värd varenda styrkekram och hjärta som alla kan ge. För det går knappt att ta in att finna sin sjuka anhörig i den situationen- eller hur?? Och vilken stress press som anhörig det ger!

Funderar också vidare på ledningsansvar..checkar man det senaste inlägget så.. Tja, i min värld verkar det inte finnas nåt ansvar där!

Jag hoppas och vill och tror att ansvariiga tar sitt ansvar i ämnet och att media som Updrag granskning, tv4 etc verkligen uppmärksammar. Nu håller jag alla tummar för att PernillaAndersson får all den kraft, hjälp och stöttning för att få till en trygghet i boendet för sin pappa! 

Tja det var min funderare denna söndag! 

Vad är din när du läser hennes inlägg?

Kram A.