Glutenfritt och vänlighet två goda ting som stärker väl

feb 11
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-11 22:03

I samarbete med buzzador har jag haft den stora förmånen att testa ett helt fantastiskt gott glutenfritt bröd. Bon Matin från schär- ett sötebröd så gott så gott! Så galet roligt och givande att testa nytt och bidra med upplevelser till er kära läsare!! Och det här brödet är verkligen en gudagåva!

Lika god som en bullbit skulle jag vilja säga men absolut mycket, mycket skonsammare för magen än annat vitt bröd. Lyxade också till kvällsmackorna med några skivor lagrad prästost och fikonmarmelad på det. Supersupergott till Yogitea en helt vanlig måndag. Kolla också in det superbra förpackningarna av brödet- Två i varje och delbart. Man öppnar en förpackning i taget, och öppnad förpackning läggs i plastpåse så håller sig brödet fint.

Min kvällsmat var verkligen superb och lyxigt god ikväll!

By the way- förutom att detta makalöst goda bröd kommer från Schär, så är teet i koppen mitt favorite Classic från Yogite, prästosten från Falköpingsmejerier och fikonmarmeladen från Hugo Ericson.


Visst är det bra att ha godsaker hemma som tillsammans och enkelt blir en festmåltid?

 

Första dagen på vänliga veckan är snart passe och om den varit vänlig?
Nja tänker att jag ska följa årets tema och vara extra vänlig mot mig själv. Jag tror att det är stärkande att vara vänlig i sin kommunicering likaväl till sig själv som till andra. Och när människor inte alltid klarar av att vara vänlig till andra kan det vara klokt i att vara det till sig själv. 

Tipsar också om att registrera era mailadresser i kolumnen NYHET i höger fältet av bloggen. På det sättet missar ni inga nyheter, tips, test och erbjudanden som jag delar på bloggen och ju fler som ser ju mer erbjudanden kanske hittar hit- vem vet?WinkKiss Så in och följ genom att skriva in mailadress i kolumnen NYHET!!

I morn kör vi vidare med mer vänlighet!

Kram A.


Vänliga veckan- nu kör vi!

feb 11
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-11 06:44

Godmorgon denna sportslovsvecka och VÄNLIGA vecka!
Visst är det fantastiskt med en HEL vecka med vänlighet i fokus? 
En hel vecka där vänlighet kan övas för att det sen kunna fortlöpa resten av året.
För visst är det så att vänlighet föder vänlighet- eller hur?

Visste du att vänliga veckan faktiskt startade redan 1946 och idag ses som en svenskskapad tradition?
Målet med vecka 7 är att under hela veckan visa vänlighet till sin omvärld. SÅ BRA!

Om "ett leende säger mer än tusen ord" bör leendet definitivt ha sitt fokus under denna vecka. För tänk så lite det krävs för att göra någon annans dag. Ett leende är ett led i vänlighet, tycker jag. Brukar du inte le? Tja då är det dax att klistra upp dina mungipor helt enkelt.

Det där med vänlighet är spännande, kan det ändras över generationerna?
Ibland kan tyckas att vi blandar ihop vänlighet med ett innehåll av fysiska ting som köps för pengar...  I min värld handlar det inte om det.
Vänlighet är att visa omtanke i ord och handling, det behövs inga pengar eller köp till det.

I dessa tider när ibland ordval ibland har utvecklats till mer hårt och kallt än tidigare kan vi få upp värmen rejält genom övninga av vänliga ordval och tonlägen.

*Ett leende

*En utsräckt hand

*Ett berömande ord

*Ett hej

*Alltid trevliga ordval i fokus

*Alltid trevliga handlingar i fokus

Herre gud vad vi behöver denna veckan tänker jag nu när jag tänker till. För på vägen in i vårt välfärdssamhälle har vi också tappat just en del av den vardagsenkla vänligheten. När vuxen världen jobbar fler och fler timmar per dag har vi liksom tappat bort att leda våra ungar in i vänlighetens spridande. 
För hur många reser sig idag upp från sin sittplats för att ge äldre en plats att sitta i lokaltrafiken? 
Hur många leer mot en mötande okänd person? 
Hur många hjälper någon behövande över gatan? 
Hur många håller upp dörren för någon?
   
Jag tror den sortens vänlighet har minskat genom åren. Inte så konstigt när vi vuxna inte är med och visar vägen för våra ungar i olika situationer längre. När jag vara liten åkte vi tåg och spårvagn tillsammans barn och vuxna. Idag åker vi familjevis i bilar. Innebörden blir krasst att barnen inte ser vuxna agera med vänlighet i ovanstående situationer mot för dem okända personer. 
Hur ska barnen då veta hur de ska bete sig i vänlighetens tecken i ovanstående situationer?

Så mina vänner en vecka med vänlighet i fokus mot vår omvärld, ä rvad vi alla bör hålla fokus på. Detta oavsett om vi firar sportlovet med skön ledighet hemmavid eller är på resande fot. Och jag tänker att den stora utmaninegn och möjlighet till utvecklig ligger i just att visa vänlighet till okända och de som vi inte har närmast hjärtat och inte tänler med vänlighet på. Om det nu finns några sådana människor i vårt tänk..

Klart vi kan vara vänliga både du och jag, vi kan också öva det ännu mer just den här veckan- eller hur?!
Tjing så bra! 


Vänlighet föder vänlighet och jag är övertygad om att fokus och övning denna veckan i vänlghetens tecken kan bidra till ett varmare och bättre klimat! Det krävs inga pengar eller dyra prylar. Utan enbart att leda sig under överskriften "vänliga veckan". 
Släpp sen förväntningarna att få tillbaks-ju mer vi ger av vänlighet ju mer får vi alla tids nog tillbaka.

Vänligt och varmt önskar jag dig/er en bästa och utvecklande vänlig vecka!

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  februari 2019  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123
45678910

View posts in large calendar