Vårljusets strålande har på mig liksom många andra en god effekt samtidigt som baksidan är att mina ögon tar väldigt illa vid sig av blommande grönska. På något märkligt sätt överväger ändå ljusets kraft, och våren blir min favorit årstid.
Under våren finns fortfarande hoppet om en lika lång och varm sommar som sommaren 2018. Känslan av korta stunder att hänga av sig vinterjackan i solljuset till kaffet, för att sedan byta ut jackan till en tunnare. Alltså under våren händer det hela tiden nytt. Det är liksom aldrig stiltje. Kan kanske vara ett bidrag till min favorisering av årstiden. Jag kan enkelt känna känslan av de första stegen ut på barmark i träskor som barn. En riktig lyckokänsla!

Sen har vi då baksmällan- rinnande ögon som kliar- tja, inte så mycket att orda om mer än att det för mig finns två verktyg som är gudagåva- De receptfria allergitabletterna och solglasögon!

Bakom mina solglasögon är mina trötta, kliande ögon trygga. Behovet av dessa glas är stort för mig! Jag trivs bakom de mörka glasen med solljuset som tränger in från sidorna. Jag är liksom i solskenet fanns ändå inte.  

Ett varktigt behov kräver också en trivselkänsla.
Vilka glasögonbågar trivs och passar jag bäst i?
Tja- kan säga att vi har mängder med solglasögon här hemma. De flesta används mer sällan av mig numera då jag har valt ett par solglas med styrka i.
Gissa vilka de är?

Ska man som jag använda sina solglas dagarna i ända tycker jag att det är bra att checka av form och trivsel innan köp. För små glasögon går bort på mig- mina kinder blir liksom förstora då.. Så kan det bli när vikten har ändrats sig .. ha ha Det jag passade i förr, passar inte alls idag..

Jag tänker också att det är bra att skydda ögonen emot solens starka strålar. Precis som vi gör med kroppen och solskyddskräm.

Jag trivs med att vila mina ögon bakom ett par sköna lagom stora solglasögon med styrka och möjlighet att läsa nästan lika klart som med mina vanliga glas.

Välkommen vår- jag är redo- solglasögonen på plats och allergimedicin har börjats att ta.

Kram A: