s

Solglasögon tips! Har du samma favoriter som jag?

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-28 07:56

Vårljusets strålande har på mig liksom många andra en god effekt samtidigt som baksidan är att mina ögon tar väldigt illa vid sig av blommande grönska. På något märkligt sätt överväger ändå ljusets kraft, och våren blir min favorit årstid.
Under våren finns fortfarande hoppet om en lika lång och varm sommar som sommaren 2018. Känslan av korta stunder att hänga av sig vinterjackan i solljuset till kaffet, för att sedan byta ut jackan till en tunnare. Alltså under våren händer det hela tiden nytt. Det är liksom aldrig stiltje. Kan kanske vara ett bidrag till min favorisering av årstiden. Jag kan enkelt känna känslan av de första stegen ut på barmark i träskor som barn. En riktig lyckokänsla!

Sen har vi då baksmällan- rinnande ögon som kliar- tja, inte så mycket att orda om mer än att det för mig finns två verktyg som är gudagåva- De receptfria allergitabletterna och solglasögon!

Bakom mina solglasögon är mina trötta, kliande ögon trygga. Behovet av dessa glas är stort för mig! Jag trivs bakom de mörka glasen med solljuset som tränger in från sidorna. Jag är liksom i solskenet fanns ändå inte.  

Ett varktigt behov kräver också en trivselkänsla.
Vilka glasögonbågar trivs och passar jag bäst i?
Tja- kan säga att vi har mängder med solglasögon här hemma. De flesta används mer sällan av mig numera då jag har valt ett par solglas med styrka i.
Gissa vilka de är?

Ska man som jag använda sina solglas dagarna i ända tycker jag att det är bra att checka av form och trivsel innan köp. För små glasögon går bort på mig- mina kinder blir liksom förstora då.. Så kan det bli när vikten har ändrats sig .. ha ha Det jag passade i förr, passar inte alls idag..

Jag tänker också att det är bra att skydda ögonen emot solens starka strålar. Precis som vi gör med kroppen och solskyddskräm.

Jag trivs med att vila mina ögon bakom ett par sköna lagom stora solglasögon med styrka och möjlighet att läsa nästan lika klart som med mina vanliga glas.

Välkommen vår- jag är redo- solglasögonen på plats och allergimedicin har börjats att ta.

Kram A:


Enkla tips till nyttig frukost och mellanmål när barn gör som vuxna gör och inte som de säger..

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-27 17:10

(I samarbete med smartson)

Hur är det med fruskostvanorna bland er mina kära följare? Och mellanmål, stoppar ni er i dem? Två per dag, eller håller ni på att hungra ihjäl innan lunch eller middag? För att inte tala om kvällskvisten.. Det är väl inte så att ni sitter hemma i soffan eller vilofotöljen och känner längtan efter sött så starkt att ni också har gått till kiosken och handlat en chokladbit ikädd pyamasen under kappan ha, ha. I så fall har vi några likheter i detta.

 Börjar vi med frukosten så har jag alltid varit urkass på detta. Kan ha att göra med att jag är så otroligt morgontrött, vilket gör att jag allt som oftast går upp i sista minuten där matintag är väl bortprioriterat. Endast kaffemuggen ingår att forsla med sig runt i göromålen. Rent krasst skulle jag kunna leva på kaffe fram till middagstid. Ändå kan jag säga att jag älskar frukostar med goda frukostuppdukningar. Motsägelsefullt? Tja, på sitt sätt eller också inte.

Alltså lååååångfrukostar med frukt, bär, kaffe, yos, yogurt, ägg, mackor etc i lugn och harmoni med tidning, nyhetsmorgon eller gott samtal med sittande kring bordet. Tja det är lyx, lyx lyx att aktivera mig med på lediga helgdagar!

Nu kan jag iallafall tipsa om en så smart och enkelt frukost- alternativt mellanmålstallrik- De ni!!
Jag har genom detta samarbete fått testa ett paket Netslefitness flingor- WOW!!! Vilka godingar! Lika goda som chips- fast nyttigare- kan det bli bättrre?

Min frukosttallrik och även mellanmålstallrik består nu av 1 dl vaniljyogurt, 2 delade jordgubbar, några blåbär och Nestle fitnessflingor! Så gott och så enkelt att fixa till. Liksom bara att swisch så står den inbjudande tallriken klar till kaffet. Det hela är så gott så det nästan smälter i munnen, så beoende på tid för njutning så kan tallriken vara uppäten på redan 1 minut! Och alltså det- att få i sig ett mål som jag står mig på, på 1 minut som dessutom tillhör den nyttiga varianten- det är grymt!!

När sen sockerlängtan blir som störst underkvällskvisten tar jag bara en handflata flingor och några bär och stoppar i mig. Vips kan jag tänka klart igen och sockerlängtan försvann för mer klokare tankar. Ni vet det handlar inte alltid att stoppa i sig det söta. Bara man har något nyttigt alternativ till hands att stoppa i sig när det okloka sockertankarna dyker upp, så kan tankeverksamheten snart vara i rätt riktning igen!

Tack smartson för möjligheten att testa dessa Nestle fitnessflingor - de förenklar, förbättrar våra frukost och mellanmålsrutiner avsevärt! Nu kan vi äta gott och nyttigt mer än bara under långsittningar i dessa mål!

By the way som tonårsmamma kan jag nu också föregå med gott exempel att själv stoppa i mig denna frukosttallrik oavsett hur sen jag är på morgonen. Och ni vet, ungar gör ju inte som vi vuxna säger - de gör ju som vi göra... Med detta flingpaket hemma kan jag nu leda dem på bättre väg än tidigare!

Kram A.


Den som spar han har- med nytt tänk går det att "trolla" med små inkomster.

feb 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-25 10:02

Så är det dax för "bästa" veckan av alla i månaden igen. LÖNEVECKA!! 
Har ni märkt så mycket gladare , lätare och enklare livet tycks vara för många just den sista veckan i månaden när lönen kommer?
Det är under den veckan vi borde ta till vara umgänge med varandra, ha ha. Inget gnäll om pengar då inte. För att inte tala om handelns riktningar mot oss efter den 25:e i månaden. 

För visst har även du fått "specialerbjudanden" av likaväl mer personliga säljare som större kedjor i lönetider? 

 "Jag får vänta tills lönen kommer". "Jag måste betala räkningarna först", meningar jag genom åren har hört mig själv säga till svars vad gäller oförutsägbara utgifter i mitten av månaden. Detta oavsett karaktär på utgiften. Vad jag menar är att utgiften kan ha legat helt i linje med vad jag vill och kan men det har inte funnits några pengar till det mitt emellan två löner.. 
För kritikern skulle det kunna kallas vårslöshet, eller heltokigt sätt att leva, som ensamstående mamma. För många med mig har det aldrig känt så. Bara jag bunkrade upp med mat i kyl och frys så klarade vi oss. Skulle sedan något riktigt akut och oförutsätt inträffa kunde jag alltid låna av mamma..

Genom ovanstående referens var det en självklarhet att tacka ja till att skriva denna texten i samarbete med en privatlånsaktör. Historien tänket och orden är mina egna. 

Idag har jag jobbat fram ett helt annat förhållningsätt vad gäller min ekonomi. Jag ser idag viktighetsgraden av att alltid försöka spara till en buffert, men om man verkligen måste ta ett privatlån en kort period (vilket jag också har referens av genom åren), så är det skönt att det finns aktörer som kan hjälpa till. Tilläger att jag fortfarande tillhör låginkomstagare - men pengar i sig själv inger ingen lycka - det har jag ordat massvis med gånger om här på bloggen. Skillnaden är att jag idag har ett annat förhållningsätt till pengar och oförutsädda utgifter än vad jag haft tidigare. Jag skulle kunna säga att jag har lärt mig "trolla med mina inkomster och utgifter", vilket har gett mig en jämnare och stabilare ekonomi. Känslan är som att samma pengar räcker till mer. Det ni - den känslan är mer att eftersträva än någonting annat!

Under senaste 15 åren har jag varit tonårsförälder och om små barn kostar pengar så kostar större barn ännu mer. Dessutom händer mer oförutsedda utgifter med tonåringar enligt min referens. Då med två tonåringar och två små tjejr och inga pengar i slutet av månaden blev det mycket nej till saker och ting just sista veckan innan lön. Idag med annorlunda tankesätt (det går alltid att tänka nytt) och enbart två tonåringar hemma blir det kanske inte lika många nej, men jag har också en annan dialog med de hemmavarande barnen idag. A och O till min förändring är att införskaffa sig en buffert! Vilket jag har förmedlat många gånger om till ungarna. Både de och jag har varsitt sparkonto som inte är låst som andra sparande konton. Utan varsitt konto där vi avsätter minst 12 % av våra inkomster. Varför just 12%- jo när jag började med detta dök % satsen för semesterersättning upp som en bra summa att avsätta. Bufferten byggs upp på våra konton månad efter månad. Men samtidigt finns möjligheten att om något skulle hända så kan man plocka från kontot. När sedan väl 10000kr strecket är nått överför jag pengarna till ett mer räntegivande sparkonto. Och börjar om på nytt på mitt andra konto. Detta sättet triggar mig till gott sparande utan att vara snål. Mina ungar eller iallafall en av dem har knäckt nöten till att redan ha en egen rejäl ihopsparad buffert. Samtidigt som vi alla har pengar hela månaden ut. 

Så även om inkomsten är den högsta så enligt mig går det att "trolla " till sig en godare känsla och jämnare ekonomi genom annat tänk och förhållningsätt. I samma veva som jag började med detta såg jag också över utgiftsbitarna och gick igenom väl de varaktiga utgifterna och dess aktörer. En del utgifter slopades och en del minskades genom byte av aktör.

Yes, kära ni samma pengar in men de finns där 4 veckor av fyra istället för 3 veckor av fyra. Hur det påverkar mig? Enbart positivt! Med detta vill jag säga att det går att tänka om och förändra även små medel till något bra och givande!

Ha nu en härligt fin lönevecka!

Kram A.Små detaljer av skillnad som gör skillnad

feb 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-24 10:58

Presterandets krav finns i bakhuvudet hos alla. Vi ska och vi borde.. Tankar som blossar och som vi styr oss efter.
Vad händer när vi mer fokuserar på att bara vara nu och här och låta historien vara ifred och framtiden komma när den kommer?

Jämnvikt av just bara vara stunder. Längre eller kortare med anspassning vad vi är i vårt mentala jag, men iallafall varaktigt att de finns där som jämn balans till presterandets aktiviteter och dagar.
Kan de göra skillnad?

Precis som frågan är om de små enkla tingen i hemmet kan göra skillnad i trivseln?

Klart de små sakerna gör skillnad både i tänk och i hemmet. Att bara vara stunder istället för att fortsätta prestera mot framtid som vi inte vet nåt om och gamla böcker som höjer upp ljusstakar.

Små detaljer av skillnad som gör skillnad 

Nu promenad med väninna!

Kram A.


Tantvarningstänk med tofflorna på!

feb 23
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-23 09:07

Tidiga mornar och kalla golv kan antingen ge uppvaknande eller kanske mer en ruggig känsla. Så den kombon är inget jag föredrar idag eller tidigare i livet. Och vissa saker tar sin tid i rondellen innan man hittar en bekväm och varaktig väg ut.
I livets rondeller kan vi alla köra varv efter varv utan att hitta ut. Ibland är vi liksom inte medvetna om att vi tauggar runt om och om igen utan att komma framåt i ämnet.
Känns det igen?

Med mer medvetna val kan det lika väl för dig som för mig bli så att det som i tycke och smak var omöjligt då, kan bli möjligt och det bästa valet idag. Fokus på det vi vill och kan helt enkelt. 
Vart lägger du ditt fokus?

Så åter till de kyliga morgongolvens påverkan. Jag är av naturen en morgontrött själ. Allt för ofta har jag fått höra "att det går och träna bort" och en attityd om "att det är fel att låta halva dagen gå innan man kommer gång". Mindre stärkande en stärkande, kan jag tycka.

Jag behöver mitt morgonlugn och idag ha livet lärt mig att ge mig själv det. Varmt kaffe, stretchövningar, några textrader på datorn och allt i iklädd fluffiga tofflor! Trivsel som ger styrka och glädje för dagens innehåll och spänningar!

Tofflor, inomhustofflor- ja ni läser rätt! I mitt tidigare liv skulle det vara tantvarning av stora mått på den direkt. Och tja, jag är ju i "tant åldern", ha ha. 
Kan valet om att ge mig de bästa verktygen för mitt välbefinnande ha med ålderna rätt att göra.. hm? 
Tänk så många år av rondell körning med ruggig känsla av kyliga stengolv direkt emot mina fötter! 

Så i nuet är jag ett fan av fluffiga tofflor med en liten tjockare sula på. Det blir både mjukare och varmare för mig mot det kyliga hårda golvet. Och kan ni änka jag kanockså tycka att jag ser mer klädd ut nu en tidigare. Detta även de dagar jag skuttar runt i pyamasen ända fram till lunch.. Och ja, jag vet att det är en lyxig förmån jag har i mitt yrke och mina jobbuppdrag. Att ta mig hit har också krävt sina rondellkörningar.. Pengar och glamour har inte den betydelesen för mig som trivsel lugn och ro har, helt enkelt. Idag räcker det långt med tofflorna på och att med dem vara reo för dagen!

Tofflor kommer från Gina Tricot- HÄR

Kram A.


Rabattkod på mat och nyheter uppiggande en regnig torsdag!

feb 21
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-21 09:27

God morgon eller snarare god förmiddag kanske. Beror såklart när ni startade dagen. Vad kan då passa bättre än ett superbra tips och rabattkod en regnig torsdag som idag?
Torsdag idag och för er som älskar benämningen helg så kanske dagens veckodagsnamn ger glädje åt att helgen snart är här?
Ledigat veckoslut med god mat och snacks. Bara njuta! Dock för att kunna njuta av gott att stoppa i sig krävs liksom lite handling och det kanske just under en dag som denna.
Allt som oftast är ingen av oss ensamma i livsmedelsbutikerna en torsdagseftermiddag. Och är ni som mig inte alltid strukturerade så åker ni till affären utan inköpslista.. Och det är då jag har hängt läpp ett flertal gånger. Alltså fantasin tar liksom slut med allt folk i affären... Känner ni igen er?
Så där av kära ni kommer här ett supertips!!!!

Ni som följer mig regelbundet vet att jag är ett fan av nya smakupplevelser och enkla tips och recept till matlagning och bakning.
Så är du också matintresserad och vill finna nya favoriter och favoritrecept?- Ja, då är detta för dig!!:
I samarbete med Smakbox kan jag nu erbjuda ett superdupersuperduper erbjudande Smakbox låda "MATFESTIVAL" släpps den 26 februari.
Ni förstår ju själva på innehållet att det redan nu går att fundera på vilket innehåll som kan bli festival hemma hos oss under den rubriken?
Perfekt till er som liksom mig snart har födelsedag eller kanske festival på festival ihop med melodifestivalen?

Alltså jag är så himla pepp till att ta emot boxen och känna stämningen av matfestival. Tidigare boxar från smakbox har varit så bra! Och både jag och tjejerna har fått en julaftonskänsla av upppackandet av boxarna. Smakbox är för oss ett otroligt bra sätt att få ny energi & inspiration i köket. Varannan månad kommer boxen med ca 15 nya produkter och smaker och en recepthäfte! 
Och priset är sååå bra midre en hälften än vårdet i boxen- kan det bli bättre?

Nu till erbjudandet som är unikt och tidsbegränsat- så passa på mina vänner: 
Ända till 31/3 ger din kod ANNELIEENG 50% rabatt på 1:a boxen när man startar en ny prenumeration. Ingen bindningstid, och det är enkelt att både pausa, avsluta och starta sin prenumeration. Och kolla detta: Frakt till ombud ingår dessutom i priset!!!!


Nu ser jag verkligen fram emot att ta emot boxen "MATFESTIVAL"!!
Undra sa flundra vilket innehåll som ligger under den överskriften?
 Passar mig som den fisk jag är: Mat +festival på ett enkelt och smidigt sätt!!!


Registrera dig du också med min kod ANNELIEENG innan 31/3 och testa smakbox- en fantastisk smakupplevelse och nu som sagt med fsetival stämning!

Passar bra tycker jag att ge sig själv eller någon kär i present - definitivt en uppiggande leverans att se fram emot en regnig torsdag! 

Kram A:


En solksensdag och nya inköp av klädesplagg!

feb 20
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-20 11:56

Så ligger då en ny årstid framför oss. Med allt som den innefattar. Det där med årstidsväxlingar har sin charm men också sina små måsten och krav.. Kanske mer satt av oss själva än att de är egentliga krav. Det är liksom en balansgång att jämna ut hurvida saker och ting som vi gör är för vår egna potentiella livsnjutning eller bara i tron av att det är det. 

Njuta av en försmak av våren gör jag bäst med en kaffekopp i handen på en bänk i solskenet. Ansiktet mot skyn och fröken väders umgänge är det ända som behövs. De där andra måstena inför våren blev som bortsprugna. Fast inte ett då- Inköp av allergimedicin- Al och Hägg är på ingång i blomning och jag undrar om inte de ligger på lur för att reta mina ögon och hals redan..? Så dessa tabltter är ett måste som våren för med sig till mig.

Vita sneakers solsken och barmark- alltså vilken njutning!! Fast sneakers i andra färger kan ha sin charm också.. Skulle kunna bli ett "måste" att köpa det..?

Mer solljus, mer pigghet, alltså mer kaffe i solkenet . Utomhus är så gott att vara. Och trots att solkenet ger bästa njutning shoppade jag min första order på Members sent igår kväll- ni vet ni som följer mig att jag var på väg dagen innan! Kolla in HÄR

Tyvärr hann några inredningsdetaljer ta slut innan jag klart min beställning- attans! men klädmässigt- tja kan säga som så att jag tror att marsvintern nog kan komma ändå - för jag kä'nde att vinterkollektionen behövde några varm plagg till! Ni ska få se när leveransen kommer. Och vilken rabatt sen!! Jag är sååå nöjd!

In på sidan Members och shoppa loss du också- de mest fantastiska priser jag har varit med om på märkesting! Members hittar du HÄR .

Nu lite mer solskensumgänge och sedan mer work to do! 

Kram A.

 

 


Bästa priserna på märkesprodukter till hus, hem & att bära på sig, och systraskapets styrka.

feb 19
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-19 06:30

Mitt i natten funderar. Fast när ni läser är det ny dag och morgonen och dagen gryr.
Det tillhör vanligheterna här med sen kväll. Det vet ni som följer mig. Både att fundera och att klockan slagit midanatt är en kombo för mig. Avslutar dagen bäst med fundering. Plockar ut summerar och drar lärdom. Ibland enklare och ibland djupare. Ibland flera gånger om. Ni vet alla lärdomar ser varken ni eller jag på en och samma gång. Även de mötare som anser sig vara mer fullkomliga än andra har sina lärdomar att ta- det behövs bara fler vädor i rondellen för dem.. ha, ha

Nederst hittar ni länk till en supersida. I really love it!!! Heminreding, märkesvkor, kläder smycken ja allt- till supbästa priser!! Checka in länken nederst till Members!! Men först lite mer funderande 

En del klarar inte av andra människors olikheter. I olikheternas näste behövs egenskaper som tålamod, förståelse och respekt. Kortsigtligt är det enklare att se sig själv som fullkomlig och andra som ofullkomliga. Långsigtligt behövs tänket av att vi alla är jämligt ofullkomliga- alla kan bidra med något och alla kan vi lära av varandra.
Vi kvinnr är fantastiska på många sätt. men när vi hellre fäller än friar har vi tappat bort mycket i vårt fantastiska jag som det innebär att vara kvinna.
Jag ror på systraskapet. Jag tror på dess möjlghet att backa upp kvinnor sins emellan och tillsammans. Jag tror på kvinnors möjlighet att bidra och göra varandra staka. Det krävs vilja kraft och mod. För i det kortsigtliga tänkets makter fryser kvinnor ut varandra och döms ut som felande. Som i allting annat ger övning färdighethet och hopp om förändring finns. Sen finns det de kvinnor som "förändrar" efter egen världskarta hals över huvud över män och andras ungar.. Varför kan man undra? Varför lägga sin näsa i blöt och komma med åsikter och agerande som skapar fel istället för bra? Kan det vara den kvinnliga dominansens ådra som som tar fart om och om igen..? En dag ska jag fördjupa mig mer i ämnet men inte ikväll. Ur hälsoperspektiv bör sömnen vara nu. 

Förresten lblev det unchpromenad idag- så skönt! Den gjore liksom dagen. Vad hindrar att få till den every day?- om så bara 10 minuter så är den så guda god att ha tagit . Eller hur?

Här kommer länken till member.com- en really love it sida!! Det är verkligen så smart massa bästa priser på en hel massa design och märkes produkter. Husgeråd, kläder smycken , make up etc.  
Kolla in Members.com : HÄR 

Alltså vem vill inte kunna handla märlesprodukter till hus, hem och att ha på sig till superbra prser?? Jag känner ingen ha, ha
Registrear dig så du också har koll på nya inkomna märkesprodukter till bästa priser!!

Tänkte göra min beställning färdig men det får vänta tills imorgon ihop om att storlekar och produkter finns kvar. Ögonen går i kors kan jag säga. men när ni läser detta är det ny dag och även jag är piggelin- I hope!

Godnatt!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar