Rabattkod på mat och nyheter uppiggande en regnig torsdag!

feb 21
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-21 09:27

God morgon eller snarare god förmiddag kanske. Beror såklart när ni startade dagen. Vad kan då passa bättre än ett superbra tips och rabattkod en regnig torsdag som idag?
Torsdag idag och för er som älskar benämningen helg så kanske dagens veckodagsnamn ger glädje åt att helgen snart är här?
Ledigat veckoslut med god mat och snacks. Bara njuta! Dock för att kunna njuta av gott att stoppa i sig krävs liksom lite handling och det kanske just under en dag som denna.
Allt som oftast är ingen av oss ensamma i livsmedelsbutikerna en torsdagseftermiddag. Och är ni som mig inte alltid strukturerade så åker ni till affären utan inköpslista.. Och det är då jag har hängt läpp ett flertal gånger. Alltså fantasin tar liksom slut med allt folk i affären... Känner ni igen er?
Så där av kära ni kommer här ett supertips!!!!

Ni som följer mig regelbundet vet att jag är ett fan av nya smakupplevelser och enkla tips och recept till matlagning och bakning.
Så är du också matintresserad och vill finna nya favoriter och favoritrecept?- Ja, då är detta för dig!!:
I samarbete med Smakbox kan jag nu erbjuda ett superdupersuperduper erbjudande Smakbox låda "MATFESTIVAL" släpps den 26 februari.
Ni förstår ju själva på innehållet att det redan nu går att fundera på vilket innehåll som kan bli festival hemma hos oss under den rubriken?
Perfekt till er som liksom mig snart har födelsedag eller kanske festival på festival ihop med melodifestivalen?

Alltså jag är så himla pepp till att ta emot boxen och känna stämningen av matfestival. Tidigare boxar från smakbox har varit så bra! Och både jag och tjejerna har fått en julaftonskänsla av upppackandet av boxarna. Smakbox är för oss ett otroligt bra sätt att få ny energi & inspiration i köket. Varannan månad kommer boxen med ca 15 nya produkter och smaker och en recepthäfte! 
Och priset är sååå bra midre en hälften än vårdet i boxen- kan det bli bättre?

Nu till erbjudandet som är unikt och tidsbegränsat- så passa på mina vänner: 
Ända till 31/3 ger din kod ANNELIEENG 50% rabatt på 1:a boxen när man startar en ny prenumeration. Ingen bindningstid, och det är enkelt att både pausa, avsluta och starta sin prenumeration. Och kolla detta: Frakt till ombud ingår dessutom i priset!!!!


Nu ser jag verkligen fram emot att ta emot boxen "MATFESTIVAL"!!
Undra sa flundra vilket innehåll som ligger under den överskriften?
 Passar mig som den fisk jag är: Mat +festival på ett enkelt och smidigt sätt!!!


Registrera dig du också med min kod ANNELIEENG innan 31/3 och testa smakbox- en fantastisk smakupplevelse och nu som sagt med fsetival stämning!

Passar bra tycker jag att ge sig själv eller någon kär i present - definitivt en uppiggande leverans att se fram emot en regnig torsdag! 

Kram A:


En solksensdag och nya inköp av klädesplagg!

feb 20
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-20 11:56

Så ligger då en ny årstid framför oss. Med allt som den innefattar. Det där med årstidsväxlingar har sin charm men också sina små måsten och krav.. Kanske mer satt av oss själva än att de är egentliga krav. Det är liksom en balansgång att jämna ut hurvida saker och ting som vi gör är för vår egna potentiella livsnjutning eller bara i tron av att det är det. 

Njuta av en försmak av våren gör jag bäst med en kaffekopp i handen på en bänk i solskenet. Ansiktet mot skyn och fröken väders umgänge är det ända som behövs. De där andra måstena inför våren blev som bortsprugna. Fast inte ett då- Inköp av allergimedicin- Al och Hägg är på ingång i blomning och jag undrar om inte de ligger på lur för att reta mina ögon och hals redan..? Så dessa tabltter är ett måste som våren för med sig till mig.

Vita sneakers solsken och barmark- alltså vilken njutning!! Fast sneakers i andra färger kan ha sin charm också.. Skulle kunna bli ett "måste" att köpa det..?

Mer solljus, mer pigghet, alltså mer kaffe i solkenet . Utomhus är så gott att vara. Och trots att solkenet ger bästa njutning shoppade jag min första order på Members sent igår kväll- ni vet ni som följer mig att jag var på väg dagen innan! Kolla in HÄR

Tyvärr hann några inredningsdetaljer ta slut innan jag klart min beställning- attans! men klädmässigt- tja kan säga som så att jag tror att marsvintern nog kan komma ändå - för jag kä'nde att vinterkollektionen behövde några varm plagg till! Ni ska få se när leveransen kommer. Och vilken rabatt sen!! Jag är sååå nöjd!

In på sidan Members och shoppa loss du också- de mest fantastiska priser jag har varit med om på märkesting! Members hittar du HÄR .

Nu lite mer solskensumgänge och sedan mer work to do! 

Kram A.

 

 


Bästa priserna på märkesprodukter till hus, hem & att bära på sig, och systraskapets styrka.

feb 19
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-19 06:30

Mitt i natten funderar. Fast när ni läser är det ny dag och morgonen och dagen gryr.
Det tillhör vanligheterna här med sen kväll. Det vet ni som följer mig. Både att fundera och att klockan slagit midanatt är en kombo för mig. Avslutar dagen bäst med fundering. Plockar ut summerar och drar lärdom. Ibland enklare och ibland djupare. Ibland flera gånger om. Ni vet alla lärdomar ser varken ni eller jag på en och samma gång. Även de mötare som anser sig vara mer fullkomliga än andra har sina lärdomar att ta- det behövs bara fler vädor i rondellen för dem.. ha, ha

Nederst hittar ni länk till en supersida. I really love it!!! Heminreding, märkesvkor, kläder smycken ja allt- till supbästa priser!! Checka in länken nederst till Members!! Men först lite mer funderande 

En del klarar inte av andra människors olikheter. I olikheternas näste behövs egenskaper som tålamod, förståelse och respekt. Kortsigtligt är det enklare att se sig själv som fullkomlig och andra som ofullkomliga. Långsigtligt behövs tänket av att vi alla är jämligt ofullkomliga- alla kan bidra med något och alla kan vi lära av varandra.
Vi kvinnr är fantastiska på många sätt. men när vi hellre fäller än friar har vi tappat bort mycket i vårt fantastiska jag som det innebär att vara kvinna.
Jag ror på systraskapet. Jag tror på dess möjlghet att backa upp kvinnor sins emellan och tillsammans. Jag tror på kvinnors möjlighet att bidra och göra varandra staka. Det krävs vilja kraft och mod. För i det kortsigtliga tänkets makter fryser kvinnor ut varandra och döms ut som felande. Som i allting annat ger övning färdighethet och hopp om förändring finns. Sen finns det de kvinnor som "förändrar" efter egen världskarta hals över huvud över män och andras ungar.. Varför kan man undra? Varför lägga sin näsa i blöt och komma med åsikter och agerande som skapar fel istället för bra? Kan det vara den kvinnliga dominansens ådra som som tar fart om och om igen..? En dag ska jag fördjupa mig mer i ämnet men inte ikväll. Ur hälsoperspektiv bör sömnen vara nu. 

Förresten lblev det unchpromenad idag- så skönt! Den gjore liksom dagen. Vad hindrar att få till den every day?- om så bara 10 minuter så är den så guda god att ha tagit . Eller hur?

Här kommer länken till member.com- en really love it sida!! Det är verkligen så smart massa bästa priser på en hel massa design och märkes produkter. Husgeråd, kläder smycken , make up etc.  
Kolla in Members.com : HÄR 

Alltså vem vill inte kunna handla märlesprodukter till hus, hem och att ha på sig till superbra prser?? Jag känner ingen ha, ha
Registrear dig så du också har koll på nya inkomna märkesprodukter till bästa priser!!

Tänkte göra min beställning färdig men det får vänta tills imorgon ihop om att storlekar och produkter finns kvar. Ögonen går i kors kan jag säga. men när ni läser detta är det ny dag och även jag är piggelin- I hope!

Godnatt!

Kram A.


Bara vara tid utan måsten och melodi nr sex, Who I am gav power!

feb 16
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-16 20:16

Alltså jäklar i havet vad god känslan blev att se solstrålarna söka sig igenom den gråblå himmelen idag. Ljuset, ljuset, ljuset- Jag blir så glad av ljuset! Och vårvärmen kändes också idag även om vindana var lite nordliga och mindre varma. Men iallafall belv det barhuvat och solglasögon på. Och den goda känslan behölls! Om ni mot fömodan missat så är årstiderna som ligger framför nu mina klara favoriter och Yes, jag har gärna solgals på vareviga dag om solen vill stråla varmt dagarna i ända!

Så himla skönt också med dagar utan tid och rum- dagar utan måsten. Där stegandet får ta den den tid jag väljer att det tar- så länge jag tycker det är skönt så länge går jag.

Väl hemma efter powerwalk hanns även lite skrivande, utrensande ur gaderober och även några sidor läsande. 
En dag utan måsten innebär också en dag utan handling och matlagning på bestämda tider. Att bara vara och hålla på fokus på välbefinnandet och var i tron om att allt löser sig och njutningen är med.

Det där att bara slå sig ner vid vardagsrumsbordet och varava lite tv-tittande och skrivande på datorn, dagtid utan måsten. Bar för att känslan är med- Älskar't!
Och som ni ser står sig tulpanerna mycket fint även idag.

 

Middag idag blev godaste sushi ever - alltså jag börjar tro att Lerums centrum är på väg att bli ett STORT MAT MECCA! Det ligger lite goda matingags hörnor lite här och var nu- superduper enligt mig! Det senaste suchi haket bjöd på de godaste suchibitarna ever!!! Kan säga att chilimajonäs sprisat på suschi, är guda gott. Jag kommer drömma om dessa sljuvliga bitar i natt!

Mellomys med chips och godis ett näst intill måste ha ha . Är det mellotider så njuter jag av att äta godis till låtarna. Sen det där om det är bästa eller sämsta låtarna i mello genm tiderna - det låter jag vara osagt.  Men kan säga att jag gillade både text melodi och styrkan i framförandet i meloodi nr sex- Who I am!

Nu kör vi vidare i löradgskvällen och ser vad den bjuder på. Som sineglamamma till tonåringar vet man aldrig ha ha.

Kram A. 

 


Tips för slitet hår och en singelmammas vardag med "Pernilla wahlgren högar"

feb 15
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-15 11:16

Det där med att våren ligger i luften.
Är det för tidigt att känna så? 
Varför skulle det vara det?

Ingen vet ju om, vad fröken väder bjuder på för väder framöver..  
Det känns både mildare och ljusare utomhus, så jag hoppas, vill och tror på att mössan har gjort sitt för den här säsongen. Det är något visst det där att lägga av de tjocka varma kläderna och klä sig tunnare. Det är som om jag blir gladare och lyckligare på en och samma gång. Vårkänslor är en härlig känsla!

Det där med att gå utan mössa kräver också sitt hår och sin frisyr... eller? 
Iallafall tog vi tillfället i akt och hemmafriserade oss igår. Slingor på tonårsdottern och jusering av all världens blandning av färg i mitt hår.  Åh vad fint slingat hennes hår blev!! Fasiken att den "gamla morsan" kan!! 

Mitt egna hår - Tja- frågan är om det finns hopp om det.. Färgen någorlunda jämnare. Men så trasigt och tunt mitt hår är! Och ja, jag har mig själv att skylla- från svart till blont, och sen mörkare för att vilja ha tillbaka det blonda igen. Fram och tillbaks och tillbaks och fram. Det där med å mycket väte så ofta sliter på håret kan jag nu villigt erkänna! Likaväl som att jag snoddar upp det och plattar det allt som oftast. Fick klippa av en bra bit på överhåret igår så om håret kändes tunnt innan .. Men i vilket fall så är de kluvna topparna borta. 
Välkommen vår med kort tunt blandfärgat blont hår.. Yehaa- låter det successful..? Not! Tja ni ser ju på bilden ovan..Det är inte så man strålar när man studerar sig i badrumsspegeln om morgonen.,

HAR NI NÅGRA BRA TIPS PÅ HÅRKURER som GÖR HÅRET FINT MJUKT och GÄRNA att DET VÄXER SNABBARE??

Idag stoppar jag i mig  vitaminer och använder bra schampo och balsam med hopp om att förbättra det lilla hår som finns kvar.. och även öka antal hårstrån! Och utöver det värmeskydd och nåt annat skyddande.
Kan man använda förmycket skydd i håret..?

När jag kommer på tar jag också kokos olja på topparn, har hört att det kan göra håret gott det också.. Ni förstår- jag är villig att testa nästan allt ha,ha

Men alltså hår prio här är att: 

1. Få tillbaks tjocklek på håret

2. Mjukt och lent hår

3. Långt hår

Vem sitter inne med bästa knepen/tipsen?

Jag tar tacksamt emot!!

Nog om håret det är om det är och idag fokus på jobb några timmar till och därefter tror jag att jag ska rensa och lägga ut kläder till försäljning. Ni vet alla de där kläderna som inte används som knappt är använda som jag förmodligen aldrig mer kommer att använda.. men som jag har så svårt att släppa taget om!! Mina ungar anser att det finns otroliga likheter mellan mig och Pernilla Wahlgren.. dock inte det musikaliska ska tillläggas! Men högarna, antal klädesplagg, sparandet av saker, konfliker med ungarna, kärleken till ungarna, arbetet som företagskvinna och singelmamma till fyra ungar. Och tidsoptimisten, så klart... Hur ofta kommer jag i tid eller har kaffet klart när gästerna kommer..?

Fick en kick igår av att se hur fin hennes walkingcloset blev genom tv-rutan efter utrensning, så kanske, kanske kan mina högar och gaderober också få sig ett lyft.. Vi får se. Det kanske kommer annat emellan ha ha!

By the way- Att Pernilla Wahligren visar att hon är en helt vanlig människa med slit och släpp och brister ger inspiration till mig. Motsatsen- perfekthet i hem och leverna- tja- det är inte för mig.

Ha nu en trevlig fredag!

Kram A.Köks spanar med Elle Dekoration. Stödvila något jag borde låta bli eller bara njuta av?

feb 13
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-13 17:32

Vilken dag jag fått till. Hittills är alla dagspunkterna gjorda och stor möjlighet finns till bonuspunkter- Yehaa!! Eller borde jag släppa dator och inspirations magazinet Elle Decoration för en "stödvila" som min väninna brukar kalla pausar med blundade ögon.
Borde jag... alltså herregud, varför borde jag inte?? 

Det där hur vi kommunicerar med oss själva är spännande!
Finns en hel del utveckling på det planet- eller hur?
Frågeställningen från mig själv till mig själv är ju som gjord för att låta "det dåliga samvetet" ta över utan att vilan har tagits. Ibland kan jag verkligen undra hur tänket är i kontoret längst upp när jag väljer ett ord som borde. Ungefär samma som att genom smsm kalla någon för lat fast att man inte vet vad personen gör eller står i. På gränsen tll kränkande till den som står i saker uppfrån och ner och nerifrån och upp.

Medvetna ordval i kommunikatien till oss själva från oss själva och vi växer och kommer bjuda på klokskap i vår kommunikation med andra också.  
Det kallas attraktion och är så jäklans bra eller hur?

Trener i kök 2019- vilka är de? 

Kan man skapa mer yta än vad man har i köket utan att behöva fråga bostadsrättsföreningen om lufthängt utbygge?Sealed

Så mycket snyggt verkligen i detta magazin och köksinspiratinen flödar.!!

Utan bör eller borde blir det strax middag och stödvila därefter. Gaderobsröjande kan ske i natt som den nattmänniska jag är!
Snart 52 år gammal bör eller borde jag inte låta bli det jag vill för att samhällsnormerna säger annat än min känsla. Lite vilande på soffan efter maten och ihop med det kreativt tänkande vad gäller kök. Tja kombon är helt superb i min värld och det ända som behöver räknas!

kram A. 


Glutenfritt och vänlighet två goda ting som stärker väl

feb 11
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-11 22:03

I samarbete med buzzador har jag haft den stora förmånen att testa ett helt fantastiskt gott glutenfritt bröd. Bon Matin från schär- ett sötebröd så gott så gott! Så galet roligt och givande att testa nytt och bidra med upplevelser till er kära läsare!! Och det här brödet är verkligen en gudagåva!

Lika god som en bullbit skulle jag vilja säga men absolut mycket, mycket skonsammare för magen än annat vitt bröd. Lyxade också till kvällsmackorna med några skivor lagrad prästost och fikonmarmelad på det. Supersupergott till Yogitea en helt vanlig måndag. Kolla också in det superbra förpackningarna av brödet- Två i varje och delbart. Man öppnar en förpackning i taget, och öppnad förpackning läggs i plastpåse så håller sig brödet fint.

Min kvällsmat var verkligen superb och lyxigt god ikväll!

By the way- förutom att detta makalöst goda bröd kommer från Schär, så är teet i koppen mitt favorite Classic från Yogite, prästosten från Falköpingsmejerier och fikonmarmeladen från Hugo Ericson.


Visst är det bra att ha godsaker hemma som tillsammans och enkelt blir en festmåltid?

 

Första dagen på vänliga veckan är snart passe och om den varit vänlig?
Nja tänker att jag ska följa årets tema och vara extra vänlig mot mig själv. Jag tror att det är stärkande att vara vänlig i sin kommunicering likaväl till sig själv som till andra. Och när människor inte alltid klarar av att vara vänlig till andra kan det vara klokt i att vara det till sig själv. 

Tipsar också om att registrera era mailadresser i kolumnen NYHET i höger fältet av bloggen. På det sättet missar ni inga nyheter, tips, test och erbjudanden som jag delar på bloggen och ju fler som ser ju mer erbjudanden kanske hittar hit- vem vet?WinkKiss Så in och följ genom att skriva in mailadress i kolumnen NYHET!!

I morn kör vi vidare med mer vänlighet!

Kram A.


Vänliga veckan- nu kör vi!

feb 11
Skrivet av: Annelie Eng 2019-02-11 06:44

Godmorgon denna sportslovsvecka och VÄNLIGA vecka!
Visst är det fantastiskt med en HEL vecka med vänlighet i fokus? 
En hel vecka där vänlighet kan övas för att det sen kunna fortlöpa resten av året.
För visst är det så att vänlighet föder vänlighet- eller hur?

Visste du att vänliga veckan faktiskt startade redan 1946 och idag ses som en svenskskapad tradition?
Målet med vecka 7 är att under hela veckan visa vänlighet till sin omvärld. SÅ BRA!

Om "ett leende säger mer än tusen ord" bör leendet definitivt ha sitt fokus under denna vecka. För tänk så lite det krävs för att göra någon annans dag. Ett leende är ett led i vänlighet, tycker jag. Brukar du inte le? Tja då är det dax att klistra upp dina mungipor helt enkelt.

Det där med vänlighet är spännande, kan det ändras över generationerna?
Ibland kan tyckas att vi blandar ihop vänlighet med ett innehåll av fysiska ting som köps för pengar...  I min värld handlar det inte om det.
Vänlighet är att visa omtanke i ord och handling, det behövs inga pengar eller köp till det.

I dessa tider när ibland ordval ibland har utvecklats till mer hårt och kallt än tidigare kan vi få upp värmen rejält genom övninga av vänliga ordval och tonlägen.

*Ett leende

*En utsräckt hand

*Ett berömande ord

*Ett hej

*Alltid trevliga ordval i fokus

*Alltid trevliga handlingar i fokus

Herre gud vad vi behöver denna veckan tänker jag nu när jag tänker till. För på vägen in i vårt välfärdssamhälle har vi också tappat just en del av den vardagsenkla vänligheten. När vuxen världen jobbar fler och fler timmar per dag har vi liksom tappat bort att leda våra ungar in i vänlighetens spridande. 
För hur många reser sig idag upp från sin sittplats för att ge äldre en plats att sitta i lokaltrafiken? 
Hur många leer mot en mötande okänd person? 
Hur många hjälper någon behövande över gatan? 
Hur många håller upp dörren för någon?
   
Jag tror den sortens vänlighet har minskat genom åren. Inte så konstigt när vi vuxna inte är med och visar vägen för våra ungar i olika situationer längre. När jag vara liten åkte vi tåg och spårvagn tillsammans barn och vuxna. Idag åker vi familjevis i bilar. Innebörden blir krasst att barnen inte ser vuxna agera med vänlighet i ovanstående situationer mot för dem okända personer. 
Hur ska barnen då veta hur de ska bete sig i vänlighetens tecken i ovanstående situationer?

Så mina vänner en vecka med vänlighet i fokus mot vår omvärld, ä rvad vi alla bör hålla fokus på. Detta oavsett om vi firar sportlovet med skön ledighet hemmavid eller är på resande fot. Och jag tänker att den stora utmaninegn och möjlighet till utvecklig ligger i just att visa vänlighet till okända och de som vi inte har närmast hjärtat och inte tänler med vänlighet på. Om det nu finns några sådana människor i vårt tänk..

Klart vi kan vara vänliga både du och jag, vi kan också öva det ännu mer just den här veckan- eller hur?!
Tjing så bra! 


Vänlighet föder vänlighet och jag är övertygad om att fokus och övning denna veckan i vänlghetens tecken kan bidra till ett varmare och bättre klimat! Det krävs inga pengar eller dyra prylar. Utan enbart att leda sig under överskriften "vänliga veckan". 
Släpp sen förväntningarna att få tillbaks-ju mer vi ger av vänlighet ju mer får vi alla tids nog tillbaka.

Vänligt och varmt önskar jag dig/er en bästa och utvecklande vänlig vecka!

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  februari 2019  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123
45678910

View posts in large calendar