Alltså det där med favoritkrydda i smak är någonting som är olika för oss alla. Smaken är som bakom delad, och favoritkrydda kan vara lika olika som vi människor är olika. Så att min favoritkrydda är godast- nja, för mig men kanske inte för dig. Däremot kan jag tipsa dig om att pröva just min favoritkrydda om du mot förmodan missat den genom åren.

Min favortkrydda är nämligen KANEL!!!!!!! Bästa kryddan ever. Passar liksom till allt. Frukostgröten får sig en upphöjar med lite kanel på, bullbak utan kanel i - finns det? ha ha . Lite kanel i thaigrytan funkar också. Tja kanel i allt skulle passa mig!

Nedan bjuder jag på recept för kanelbullar. Skulle passa perfekt att baka dem en dag som idag men utan ugn funkar inte det och så är det i mitt kök just nu. Återkommer köksrenoveringstänk i ett annat inlägg.

Istället tycker jag att ni ska checka in min helg-TÄVLING på instagram!!!!
I samarbete med Santa maria och smakbox har jag nämligen förmånaen att lotta ut en kryddbox innehållande bla den ekologiska nyheten Ceylonkanel från Santa Maria. Den har en söt delikat träliknande arom med inslag av citrus och vaniljj. Hur gått låter inte det????

Visste du förresten att kanel balanserar blodsockret vilket gör att kroppen inte lagrar fett lika effektivt?! 

I boxen du kan vinna på min instagramtävling ingår också fler härliga smaksättare som kan sätta prcken över ie i dina maträtter. In och tävla vettja!
Min instagram hittar du här:  AnnelieEng

Under bilden har ni recept på favorierna av kanelbullar- baka på nu mina vänner. Goda kanelbullar till kvällens andra chansen i Melodifestivalen, blir garanterad succe!

Ha nu en finfinlördag recept till godaste bullarna nedan. Och glöm inte instagram- Tänk så kul om just du blir vinnare av den fina kryddboxen!!
Vem skulle du bjuda på gottigt då??

Kram A.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Kanelbullar:

Ingredienser:

50gr jäst

5dl mjölk

150gr rumstemperat smör

1,5dl strösocker

1tsk salt

2tsk kardemumma

15-a6dl vetemjöl

Fyllning:

200gr smör

1 1/4dl strösocker

1dl farinsocker

2msk kanel

Pensling:

ägg och pärlsocker

Så här gör du ca 50stkanelbullar:

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt smör i små bitar, socker, salt, kardemumma & nästan allt mjölet. Jobba ihop degen väl. Låt sedan degen vila i 15 minuter.
  3. Fyllning: Rör ihop smör, socker, farinsocker & kanel. Lägg degen på mjölat bakbord & dela i två bitar.
  4. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
  5. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst.
  6. Pensla på med uppvispat ägg & strö på pärlsocker, grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.