Enkelt middagsrecept för fest & vardagsnjutning, samt hur föredömligt är det se sig själv som mer ok än andra?

mar 03
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-3 13:00

Idag tänkte jag att jag skulle bjuda på er ett enkelt och mycket gott middagsrecept. Något jag bara "slängde ihop" igår och det tillhör inte vanlighterna i mitt kök- att jag "bara slänger ihop" maträter. Nej, ni som följer mig vet väl att mina kokkunskaper är begränsade och min trivsel är mer stressad än lugn med flera kastuller igång samtidgt. Men igår gick jag loss som aldrig förr- och gott blev det också- även i tonåringars tycke! Och då är betyget godkänt!!
Tänk - det enkla kan alltsom ofta vara det godaste.

Enkelheten kan ockå vara en god grund i annat.
Varför ska vi sträva efter mer krångel än nödvändigt?
Om alla tar ansvar i sin del av det som sker, så blir allt enklare. Enklare att hålla sams, enklare att lösa tvister. Tar vi också ansvar i att ALLAS olikheter är ok blir alla ok. Det bör vara en självklarhet men för den som hellre vill låta bli att svara på tilltal, ta bort vänner och blocka på nätet. Tja, den uppträder om om inte alla är ok. Och föredömmet för den yngre generationen blir anskrämligt. Enkelheten bör ligga i att inte se sig själv som mer fullkomlig än någon annan. Nu till bästa middagsreceptet under bilden- håll till godo!

 

Kycklingryta ála Annelie

600 gr kyckling file

1 burk kokosmjölk

kycklingfond

1 tsk sambal oelek

4 dl grädde

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk riven ingefära

salt peppar

strimlad röd paprika

1. Strimla och stek kycklingen med den pressade vitlöken salt och peppar

2. Rör i i sambal oelek och ingefära kycklingfond och stek vidare några minuter 

3 Häll i först kokosmjölken rör runt och sedan grädden koka upp och låt sedan stå och puttra på svag värme.

Servera med Ris och sallad

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Receptet är enkelt och går snabbt att tillaga- liksom bara att slänga ihop precis som jag gjorde. Kan jag kan du eller hur?

Med detta recept har du nu möjlighet att njuta av en god tidsnål söndagmiddag.

Eller varför inte piffa upp vardagsmiddagen med den?

Njutning ska ju höra till oavsett veckodag, eller hur?

Kram A.


Tips på god, snabb, enkel morgonstart som gör dagen och den egna kreativiteten gott.

mar 03
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-3 08:00

Hur startar du igång dig själv och din kropp på bästa sätt inför dagens innehåll?

* Ett, två tre och sen upp ur sängen och iväg?

* Snooze 1-2 timmar, så att grannarna nästan vaknar och sen på med kläder iväg, halvdöd fram till lunch?

* Lika discipolinerat som du är - när klockan ringer gör den det av en anleding- jag ska gå upp och det gör jag!

* Ända attraktionen är morgonkaffet- först då vaknar jag.

* Har oftast inget minne från sängen till duschen, först där vaknar jag.

 

Oavsett vem av ovanstående som är du- jag kan tipsa om att kroppen mår rätt gott av att stretchas igång några minuter innan dagen tar fart.
För en van yogare är det kanske en självklarhet men för oss andra dödliga så är det först efter några veckors görande som skillnaden känns. I allafall för mig. Jag sträcker ut kroppens olika leder och muskler. Mer vågat för varje dag och faktiskt piggare för varje dag.

5 minuter, det tar inte längre tid och jag har inte heller fler minuter tillgodo till detta på morgonen och ofta har jag kaffet bredvid. Kroppen mår gott och jag, jag vaknar under tiden i huvudet också.
Min egna kreativitet tar fart infö dagen och inte som förut att de bästa minurerna går åt till andras flöden i sociala medier.. Faktiskt är just morgonstunden allas vår bästa tid för kreativitet. 

Ta vara på den och dagen!

Kram A:


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2019  >>
tiontofr
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar