Jag tror att många liksom jag iallafall någon gång i livet varit i något sammanhang som tex en föreläsning och känt igen sig själv i det som beskrivs. Ni vet när hela ens inre jag skriker "f-n det där är ju jag". Den känslan är så fantastisk enligt mig. Någon annan sätter ord på det jag själv känner, har upplevt och agerar. Detta kan enligt mig vara en stor hjälp till att förstå och utveckla sig själv. Däremot tror jag inte att man blir friskare genom att förstå att det någon annan berättar om personlighetsdrag eller diagnoser passar in på en själv, men det kan hjälpa   till utveckling. Jag tänker också att hjälp och verktyg till personlig utveckling och självhjälp kan vi inte få för mycket av. 

Jag har med stor nyfikenhet närmat mig ordet högkänslighet genom de senaste åren. Igår var det dax att med väninnorna att lära mer i ämnet. 

Vi lyssnade på föreläsning med Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt. 

 En mycket bra föreläsning där pusselbitarna föll på plats. Ord sattes på mina egna upplevelser, agerande och känslor.  

En Wow känsla av igenkännande faktorer helt enkelt! Väl detaljerad föreläsning som också skulle kunna ge igenkännande av tvärtom- detta personlighetsdraget har inte jag om så skulle vara fallet. Högkänslighet är ingen diagnos utan ett personlighetsdrag där större delen är introverta men ändå ett drag hos en del extroverta människor. Ett drag väl värt att kika vidare på.

Jag kommer läsa vidare om högkänslighet för att identifiera mer. Dels för min egna skull men också för mina ungars skull. Efter reflektion idag kan jag se att de alla fyra bär på detta personlighetsdraget. Sträcker jag mig ännu längre i reflektioenn så har nog två av dem det i arv från både mor och far om högkänslighetsdraget kan ärvas.

I vilket fall ju mer vi lär om där vi är, ju mer kan vi känna av och utveckla oss här och nu för att rusta oss på ett annat sätt mot det som framtiden har att erbjuda.

Tack bästa Helena-Magdalena lvekrans-Nätt för gårdegens föreläsning- som jag varmt kan rekomendera. Genom dina ord föll puselbitarna på plats och jag har från igår ett bra verktyg att jobba vidare med i min personliga resa. Ocha också orad vidare om i tal och skrift. Kan avsluta med att nämna jag blev riktigt nyfiken på att e-boks utb

Kram A.

Tack bästa Helena-Magdalena lvekrans-Nätt för gårdagens föreläsning- som jag varmt kan rekomendera. Genom dina ord föll pusselbitarna på plats. Jag och mina väninnor har från igår ett bra verktyg att jobba vidare med i våra personliga resor. Jag kommer garanterat orda vidare om igenkännande i personlighetsdraget högkänslighet både i tal och skrift.
Kan också avsluta med att nämna jag blev riktigt nyfiken på att e-kurserna: Tankens kraft-attraktionslagen 1 & 2.

Kram A.