Stärker mitt unika jag med att sträva efter känslan utan måsten.

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-27 07:18

Jag sitter redan vid datorn och jobbar denna tidiga morgon. Förmodligare är jag inte tidigare i arbete idag än vad någon av er är kanske varje dag. Struktur och listhantering är fokus idag. Jag eftersträvar känslan i att ha kunnat bocka av det där inte helt akuta som har samlats på hög och skjutts upp. Den där känslan som gör att 10 kg tyngd försvinner för att jag har tagit tag i punkterna och gjort dem. 
Den känslan ligger i dagens fokus.

Den strukturerade planerade männsikan som har koll på allt och alla och vad som ska göras skulle säkerligen tänka kanske tom fråga varför jag inte har gjort punkterna innan.
Då ska jag svara på det också - jag är en känslomänniska och jag förstår mer och mer mitt högkänsliga drag också. Jag behöver rätt känsla för rätt aktivitet. Som en drivkraft. Ibland jobbar jag extra med att få till en "rätt känsla för att få till en aktivitet när inte känslan finns där innan. För att måstet väger över för aktiviteten. Föer och fler måsten sorterar jag medvetet bort numera. Mina resultat blir så mycket bättre av det. Likaväl välbefinnandet.
Att jobba kan ses som ett måste. Men jobba är inte sammansatt med måste - allt handlar hur vi förhåller oss till vår tid och det vi stoppar in. Jag har haft jobb som måsten. Idag ser jag inte mina yrkessamma uppgifter så. Jag trivs med mina uppgifter och uppdrag. 

Idag ligger fokus på att få just den där känslan av att ha gjort det inte har gjorts! Inte för att jag måste utan för att jag vill åt känslan.

Någon skulle därmed också kunna tycka att vid 52 års ålder är det bara att få till lite struktur. Vet ni vad - jag höjer mig ända ut i fingertopparna i att var så jäkla bra som jag är. Att låta känslan vara vägvisare istället för att missa dem och nuet och bara göra jämt och ständigt.

 

By the way ska jag beställa en bok med mer om högkänslighet. Tänker att ju mer jag beakar och kan stärka mig själv för den jag är. Ju mer höjer jag känslan av att jag är bra och bäst på att vara jag, vilket är unikt och så häftigt!. Jag trivs med mig själv, mina tankar mina aktiviteter och tänker fortsätta höja mig själv för det.
Så tänker jag!

Hur tänker du?

Vårjacka från Norrsken jackets

Skor från Nelly

Byxor Lager157

Ha nu en fin mitt i veckan dag i ditt uika jag!

Kram A. 


Hej köksrenovering och soff-letande- så många val jag har nu!

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-27 06:30

Det blev som jag tänkt med gårdagen  och de där punkterna som som samlats på hög. Iallafall några av dem Skön känsla att få dem överstökade. Några av dem var också startskottet på projekt heminredning och renovering. Inuet är vi både sofflösa och ugnslösa. Ja, ni läste rätt! 

Ugnen slängdes ut för ett litet tag sedan och soffan bytte ägare i helgen. Och igår startate jag upp det hela ordentligt med att ringa några samtal, kollat köksuckor och tänkbar soffa. Fasien va bra det kommer bli. Lutar åt ett kök i svart och en soffa i nåot ljusare tygt Så spännande i hur hemmet kommer utformas!!

Nu ska det ut det gamla vedervärdiga köket, det ska bli en fröjd att å det nya på plats!

Och som ni ser här saknas soffa. men va sjutton - lika bra att ta allt på samma gång- eller hur? och det där med soffa har sina val. Extra djup? Sammet eller vanligt tyg. 3-sitts med sitt puff eller hörnsaoffa eller divan? Ett vet jag iallafall- det ska vara en ljusare soffa

Nu dags att sluta ögonen och njuta av köksplanering på pannbenet!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2019  >>
tiontofr
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar