s

Välkommen sommartid lika efterlängtad att bli varaktig som jämställdhetens självklarhet ska vara!

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-31 09:44

Vi behöver alltid människor som går i bräschen för olika områden och förändringar. Kanske är det emellanåt de modiga som går längst fram och visar vägen först, som får mest uppmärksamhet. Det ena utesluter dock inte de andra. Följare som går på den upptrampade vägen kan bli hur starka som helst därefter.
Den ena debatten efter den andra i dessa tider av upplysande vad som sker bakom scenen och i korridorer på en av Sveriges eminentaste teatrar. Så klart vittnesberättelserna, upplysandet har behövts och har betydelse! Det som sker där i detta ämne har betydelse för oss alla. Förändringen som kommer där är den vägvisare vi alla behöver oavsett det gäller slott eller koja.
När Dramaten är en fungerande arbetsplats med en god arbetmiljö för alla och inte bara för en viss klick, då kommer den vara den starkaste vägvisaren för alla övriga arbetsplatser i vårt land. Teatern kommer spela för fulla hus och byggnaden kommer lysa som den starkaste stjärnan ever av att folkets påtryckningar gav kraften till förändring. Rätt förändring där tystnadskulturen gick i graven.

Gör det bra för medarbetarna. Ge påtryckningar för förändringar på toppskicket. Såklart att alla arbetsplatser har ett ansvar att arbetsmiljön ska vara god för sina medarbetare. Har man tidigare likt Dramaten misslyckats med detta, kommer det att enkelt gå och följa den kraftfullaste nya upptrampade jorden av den nya Dramaten strukturen. Visst skulle den vara självklar tidgare, men var inte det. Folkets kraft har en gång för alla fått förändringen att bli verklig likaväl som ministerbesök.

2019 är ett fantastiskt år, kraften vi alla tillsammans skapar genom den Sociala mediavärld som vi lever i visar på kraft till jämställdighet och förändring. I love that!

Förövrigt njutbart av en skön morgon. En timmes mer eller mindre sömn spelar mig inte någon roll. Det är ljuset jag vill åt och jag verkligen älskar vakna till blå himmel och strålande sol. 

Kan vi låta sommartiden stanna för alltid?
Det vore nice tycker jag.

Nu till mer söndagsnöje än bara skrivande! Utomhus är gudagott att vara!

Kram A.

 


Samma fönster vid vintertid och sommartid. 

Kan vi låta sommartiden stanna för alltid? 
Det vore nice tycker jag.

Nu till mer söndagsnöje än bara skrivande! Utomhus är gudagott att vara!

Kram A.Teknik och tacksamhet & bästa rabatten på nytt att smaka

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-28 22:07

Allstå säga vad man vill om 2019 men så fantastsikst det är! Möjlighet att kunna utnyttja väntande tid till arbete. Jag fäller ihop och jag fäller upp datorn och kan direkt fortsätta arbeta där jag var senast. Tacksamheten över dator och uppkoppling är stor!! 

Så klart funkar inte denna flexibilitet vad gäller alla typer av uppdrag. Men i de skrivande processer som jag har igång fungerar det utmärt! Att byta kontorsmiljö kan också ge upphov till ny inspiration och tänk för mig. 


Tänker ibland att gå efter det man vill med sitt hjärta kan bli så mycket bättre än det man frestas med för ögat och av andra.

Strävan efter styrkan i självkänsla så viktigt och så bra medans självförtroende kan finnas med men inte bara får ta överhand.

I köket utan ugn lagar vi maträtter utan ungsbakat i nuet... Idag blev det tex hamburgare utan pommes. Så får det vara tills nya köket kommer på plats.. 
På tal om kök- kul har vi ialla fallnär vi provar nya smaker ur vår senaste smakbox - MATFESTIVAL!! Ligt en slags julaftonskänsla med alla nya produkter och dess smaker. med koden ANNELIEENG får du din första smakbox toll 50% rabatt!! 100 spänn för första boxen med rabattkoden-DE NI!!!
Beställning gör du HÄR och glöm inte ta med rabattkoden!
By the way- det går att smakbox levererad ända till ytterdörren, som lyxigt!!

Kram A.


Stärker mitt unika jag med att sträva efter känslan utan måsten.

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-27 07:18

Jag sitter redan vid datorn och jobbar denna tidiga morgon. Förmodligare är jag inte tidigare i arbete idag än vad någon av er är kanske varje dag. Struktur och listhantering är fokus idag. Jag eftersträvar känslan i att ha kunnat bocka av det där inte helt akuta som har samlats på hög och skjutts upp. Den där känslan som gör att 10 kg tyngd försvinner för att jag har tagit tag i punkterna och gjort dem. 
Den känslan ligger i dagens fokus.

Den strukturerade planerade männsikan som har koll på allt och alla och vad som ska göras skulle säkerligen tänka kanske tom fråga varför jag inte har gjort punkterna innan.
Då ska jag svara på det också - jag är en känslomänniska och jag förstår mer och mer mitt högkänsliga drag också. Jag behöver rätt känsla för rätt aktivitet. Som en drivkraft. Ibland jobbar jag extra med att få till en "rätt känsla för att få till en aktivitet när inte känslan finns där innan. För att måstet väger över för aktiviteten. Föer och fler måsten sorterar jag medvetet bort numera. Mina resultat blir så mycket bättre av det. Likaväl välbefinnandet.
Att jobba kan ses som ett måste. Men jobba är inte sammansatt med måste - allt handlar hur vi förhåller oss till vår tid och det vi stoppar in. Jag har haft jobb som måsten. Idag ser jag inte mina yrkessamma uppgifter så. Jag trivs med mina uppgifter och uppdrag. 

Idag ligger fokus på att få just den där känslan av att ha gjort det inte har gjorts! Inte för att jag måste utan för att jag vill åt känslan.

Någon skulle därmed också kunna tycka att vid 52 års ålder är det bara att få till lite struktur. Vet ni vad - jag höjer mig ända ut i fingertopparna i att var så jäkla bra som jag är. Att låta känslan vara vägvisare istället för att missa dem och nuet och bara göra jämt och ständigt.

 

By the way ska jag beställa en bok med mer om högkänslighet. Tänker att ju mer jag beakar och kan stärka mig själv för den jag är. Ju mer höjer jag känslan av att jag är bra och bäst på att vara jag, vilket är unikt och så häftigt!. Jag trivs med mig själv, mina tankar mina aktiviteter och tänker fortsätta höja mig själv för det.
Så tänker jag!

Hur tänker du?

Vårjacka från Norrsken jackets

Skor från Nelly

Byxor Lager157

Ha nu en fin mitt i veckan dag i ditt uika jag!

Kram A. 


Hej köksrenovering och soff-letande- så många val jag har nu!

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-27 06:30

Det blev som jag tänkt med gårdagen  och de där punkterna som som samlats på hög. Iallafall några av dem Skön känsla att få dem överstökade. Några av dem var också startskottet på projekt heminredning och renovering. Inuet är vi både sofflösa och ugnslösa. Ja, ni läste rätt! 

Ugnen slängdes ut för ett litet tag sedan och soffan bytte ägare i helgen. Och igår startate jag upp det hela ordentligt med att ringa några samtal, kollat köksuckor och tänkbar soffa. Fasien va bra det kommer bli. Lutar åt ett kök i svart och en soffa i nåot ljusare tygt Så spännande i hur hemmet kommer utformas!!

Nu ska det ut det gamla vedervärdiga köket, det ska bli en fröjd att å det nya på plats!

Och som ni ser här saknas soffa. men va sjutton - lika bra att ta allt på samma gång- eller hur? och det där med soffa har sina val. Extra djup? Sammet eller vanligt tyg. 3-sitts med sitt puff eller hörnsaoffa eller divan? Ett vet jag iallafall- det ska vara en ljusare soffa

Nu dags att sluta ögonen och njuta av köksplanering på pannbenet!

Kram A.


Civilkurage & modiga män, bägge finns!

mar 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-25 14:00

Det är morgon. Måndag morgon. Ny vecka och kaffet doftar tidigt i köksregionen. Jag är fortfaranden berörd och omtumlad av det jag sett och läst den här helgen om den fysiska och psykiska misshandeln som sångerskan Josefin Nilsson fick ta emot. Misshandel som sakta men säkert bröt ner hennes kropp och inre mot en alltför tidig död.

Jag tillhör skaran som lyssnat på Josefins musik, sett henne i Adam & Eva och aldrig vetat eller hört om det hon genomled. Dokumentäre vänder liksom upp och ner och ner och upp på att män med kvinnohat finns överallt. Sen många år tillbaks. Lika väl som människor som blundar, är tysta och inte lägger sig i! Så skrämmande, men också måste hjärnan ta in och förstå att det är så och har hänt.

Så omtumlande det då blir med drev av människor som tar ton i denna viktiga fråga och med ansvarskänsla och ställningstagande mod och kraft skakar tag i hela huvfudstadstystnaden så att detta elände uppmärksammas på nyhetsmorgon för andra morgonen irad!

Civilkurage och att ta ställning- tja det behlvs övning av detta i alla samhälsklasser, i alla åldrar, i småstads som i hufvudstadens fina arena. 

Vad är det som gör att att vi människor fegar i att ta ställning, att vi lägger locket på när det väl gäller?
Är det i grund och botten en rädsla i att inte själva bli älskade?
Sjukt är det i alla fall och övning till att vara modig att våga behövs!

Ute syns knopparna fler och fler och jag vet att de tillsamman kommer bilda finaste blomsterprakten på buskarna om ett tag. Tillsammans är de så vackra i alla sina färger och ger så kraft och styrka. Ju fler de blir. Det är vackert ute nu!

Precis så vackert är kraften i vad som på bara ett par dygn har kommit av Josefin Nilssons historia, gen om dokumentären på svt play. Hennes anhöriga får aldrig tillbaks sin nära, vi kan aldrig mer lysnna till henne live. Men vi kan tillsammans ta ställning och aldrig låta henns röst eller historia tystna.

 

Precis så vackert är kraften i vad som på bara ett par dygn har kommit av Josefin Nilssons historia, gen om dokumentären på svt play. Hennes anhöriga får aldrig tillbaks sin nära, vi kan aldrig mer lysnna till henne live. Men vi kan tillsammans ta ställning och aldrig låta henns röst eller historia tystna.

 

En av Sveriges bästa manliga skådespelare Alexander Karim går i bräschen i det som behövs - starkt, modigt och kraftfullt. Han gör det som ingen inte tidigare gjorts i hufvudstadedns ståtliga teaterscens korridorer. Civilkurage! Det kan vi alla följa efter!!

Länkar till hans pressmeddelande- LÄS DET! HÄR

Den där teaterscenen i Stockholm, tja dess ledning har nog ett och annat att ta igen vad gäller ställningstagande. Och kriterier för fortsatt anställning! Och förövaren, den manlige skådespelaren som har skyddats av tystanad behöver lärdom om konsekvensagerande. Jag såg en intervju med honom från 2017 angående metoo, tror det var expressen... Herre gud!

Det bästa med nuet-knopparna helgens kraftfullhet och modiga mäns ställningstagande ger sånt hopp till att varken du, jag, dina, mina eller andras döttrar, väninnor ska bli utsatt eller få fortsätta utsättas av det fruktansvaärda som tog Josefins liv.

Fram för modiga män mod och ställningstagande!

Kram A.


Makt, mediaansvar, konsekvenser av handlande och tillsammans med hashtagg på instagram

mar 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-24 09:15

Idag är en annan dag än igår. Nya förutsättningar nytt hopp. Minnet av det kraftfulla i känslan av att vara en del i den ljusmanifestation som var igår, känns och ger tankar även idag.

Det jag frågade mig sent i går kväll var hur media ( jag tänker på kvällstidningar och gårdagens nyhetssändningar) lyckats att ungå det hela, eller iallafall valde att låta bli att uppmärksamma det. Sociala medier näst intill svämmade över av deltagade i haschtaggen #brinnförjosefin, Även flertalet hårt bevakade officiela personer valde att stå upp och delta.
Hur är det möjligt att media missar?

Oavsett om vi bor i småstad eller i huvudstade så finns maktens korridorer. Första media som uppmärsammade gårdagen - vad jag har sett ialla- är tv4 och nyhetsmorgon idag på morgonen. Bra ansvar av Anders Pihlblad och övriga i nyhetsmorgon att ta upp detta i "veckans svep"!

Herre gud så mycket strunt som jag har läst i kvällstidningarna genom åren.  Men detta att människor står upp tillsammans för våld mot kvinnor- nix inte ett ord igår.
Jag förstår faktiskt inte!

Ord som makt och feghet kommer till mig. Både han som inte gick till jobbet igår och som är dömn till misshandel av Josefin Nilsson, hamnar där under likaväl som media. 
Hur ska vi som om inte har vetat och inte har varit branscher eller i varandras städer eller sammankomster få veta, av det som är stort och viktigt för kommande generationer om inte media tar ansvar och skriver om det? 

Tack gode gud för instragram och hashtagg och oss vanliga döda som vill hjälpas åt att förändra!

Att utöva makt på kvnnor är för jävligt!
Manifestationen igår var och är att föra döda Josefins röst vidare för de kvinnor som idag fortfarande och kommer leva under förövare som utövar sin makt på kvnnor genom fysisk och psykisk misshandel. 

Påminner om att se dokumentären JOSEFIN NILSSON-ÄLSKA MIG FÖR DEN JAG ÄR på svtplay !

Fegheten är att inte ta konsekvenserna av sitt handlande..
förbi och till sitt jobb kanske den tidigare mannen skulle kunna gå..

Svenska akademin och Dramaten- högklingande, eminenta bägge två för mig och har varit under hela mitt liv. Ståtliga. Tills nu..
Maktens korridorrer tar definitivt bort det ståtliga.

Jag kan förstå att det finns lagar och förårdningar i vad som får skrivas och namnges i media. men offentliga handlingar från rätten..
Det har väl aldrig hindrat media tidigare att skriva om..?

Är kvällstidningsjournalistik fylld av maktens korridorer också?

Tillsammans kan vi göra skillnad och stå upp för det som tidigare har tystats ner.
Och kan vi, bör väl media ingå eller??

Kan säga att jag är numera ett ännu större fan av instagram!

Kram A.


När historien är ytterligare en för mycket behöver den och rösten leva vidare!

mar 23
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-23 10:34

I min ungdom hade jag en svensk favoritfilm. Jag kan inte säga hur många gånger jag sett den och jag lovar den håller än. Den kvinnliga huvudrollsinnehavern var otroligt vacker och spelade underbart. Gav upphov till många skratt med sin glädje och utstrålning. Jag pratar om filmen Adam & Eva med Björn Kjellberg och Josefin Nilsson i huvudrollerna. En film så rolig och så bra!!

Josefin Nilsson, några år yngre än jag. Så vacker med en fantastisk sångröst. Eftersom jag tycker om svenska texter har jag genom åren lyssnat mycket på hennes låtar och framträdande med gruppen Ainbusk. 

29 februari 2016 dog Josefin Nilsson.. 

 

Motsatsen till rolig och är dokumentären som nu finns på svtplay om Josefin Nilsson. Efter att ha sett den igår och även idag på morgonen. Är jag berörd, vansinnigt arg och ledsen. Ni vet när man blir så beröd så att det känns som hjärtat går sönder..
Jag länkar dokumentären nederst i inlägget. SE DEN!!!!

 

Jag frågar mig HUR FAN DENNA HISTORIA ÄR MÖJLIG??? Det är så vedervärdigt så jag vet inte vad.
Att få orden 
"Din tjocka grisfarmarfitta" viskade i sina öron tillsamans med den fysik misshandeln.. 
Mannen får villkorligt och lever vidare som rätt eminent i sin bransch .. men inte Josefin Nilsson.. Hennes vackra och fantastiska livspotential tar gvetvis stryk av den fysiska och psykiska misshandel hon har fått utstå. Hennes kropp och hennes självkänsla.. tillsammans bryts de sakta sakta ner mot en alldeles förtid död..  Alltså fy fan!

Jag skickar kraft mod och styrka till Josefins nära och kära som orkar vill och kan föra hennes historia vidare. 

 

Fast att Josefin Nilssons vackra röst är död och hennes aska är spridd för vinden, så talar hon till oss. Hennes historia är ytterligare en förmycket och får alldrig tystna!!

Det är inga stora män som behandlar kvinnor på det sättet. Se därav dokumentären och låt Josefins historia lyfta det som tidigare har tystats ner i alla branscher.

Åker jag till Gotland en dag ska jag ta mig en stund till refllektion vid havskanten. Reflektion tllägnad Josefin Nilsson.

Dokumentären "Josefin Nilsson- Älska mig för den jag är" hittar du HÄR

Kram A.Nya accessoarer i en ny del av livet

mar 22
Skrivet av: Annelie Eng 2019-03-22 21:17

I en annan del av livet, den som 50+, är det lika roligt med mode som i tidiga tonåren. Däremot har modeplaggen som jag trivs i förändrats, liksom kroppen. Tänket för hur att få till min stil är på ett annat sätt om än lika roligt. Accessoaer att matcha och sätta extra sting på looken sätter jag också stort värde på idag. En scarf en ring ett halsband. Ännu ett ting som jag tycker är riktigt roligt att matcha till kläder och säsong är mobillskalet! Alltså åhhhh så kul det är! Min mobil ingår ju likspm i mig, såklart att det av vikt att det då går ihop med övriga jag! Ni som följer mig vet att jag inte trivs i "julgranslook" med fler färger än tre. Därav trivs jag med att ha nåra skal i färger och mönster för säsong att byta med. På bilder nedan ser ni mitt favoritskal sen ett tag tillbaka från Ideal of sweden. Så bra att de nu har bästa kampanj där du får 1 skal gratis för varje skal du köper!! Hur grymt som helstt för dig med flera telefoner i hushållet som behöver snygga fodral eller för dig liksom mig som vill kunna byta och matcha!!
Buy 1, Get 1 for FREE, Buy 2, Get 2 for FREE, Buy 3, Get 3 for FREE!!
Det kan nästan inte bli bättre!

Till kampanjen HÄR 

 

 
Som jag har trivts med detta skal! Så snyggt!

Själv tror jag att jag att jag ska komplettera med case i rosa och vit marmor för ljusare tider!

Hoppas du hittade nya favoriter på mobilskal som du kan trivas bra med. Kommentera gärna ditt favoritskal i kammentarerna- kan jag ge inspiration till fler att matcha mer!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar