s

Det sitter i ögonen .. eller not! Pollenallergi och recept.

apr 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-30 07:45

Godmorgon denna valborgsmässoafton. Våren sprackar och slår ut för fullt. Och sprakar tja, det skulle jag enkelt kunna säga att det gör i mina ögon.
"Det sitter i ögonen"- visst är det ett slags positivt utryck för godhet- eller?
Någon slags charm finns där när vi använder just det uttrycket.
Kan säga att i mina ögon sprakar hela vårens utslagning. Just denna utslagning av allt som kan slå ut- "DET sitter i mina ögon! My good!" Måste definitivt en tur till apoteket idag för att se om det finns bättre saker för allrgiska ögon så här års utan recept. Känns som om den tunna huden under ögonen näst intill har kliats sönder.. 

BÄSA TIPSET FÖR ÖGON MOT POLLEN MOTTAGES GÄRNA!!

 

Det där med att hålla fokus när saker inte blir som jag tänkt är spännande. Mina kliande ögon skapar ett spraklande även uppe hjärnkontoret och oväntade saker dyker upp som tiden också ska räcka till. Ett virrevarv av för mycket, som behöver benas ut. Vissa dagar blir liksom sådana när allt och inget tar över lugnet och den goda känslan.

THE EYES, MY EYES- kliande mer röda än blå..

Tacksamhet över mental träning som gör att jag kan komma tllbaka till huvudleden i mitt liv. Leden som låter lugnet vara vägvisare och benar upp så en sak tas i taget. Herre gud tiden kommer att räcka när lugnet av ro är tillbaks. Jag är benägen att tro att då minskar också stapeln av kliande ögon.

I tider av pollen kan önskan finnas att pollen och annat skräpigt utan servicekänsla far dit pepparn växer. Fast att själv ta ansvaret och stega sig förbi med olika verktyg gör den egna själen starkare än utan.

"It takes two for tango" och så är livet i varje situation. Den som själv gör nedtryck som låter bli att få andra att växa. Tja, den är själv utan känsla för att själv vara en del i livets dans.

Är det en ära att sitta länge på samma plats? 

Nu fokus på jobb och apotekets öppetider!

Kram A.


För bra för att vara sant med rabattkod och kläder efter väder

apr 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-28 11:02

Maj maj månad jag kan lura dig till skåne. Fast icke sa nicke- nederst har du bästa rabattkoden för att inte bli "lurad av majvädret". I kommande vecka går vi in i denna "luriga månad", där vädretsmakter kan bjuda på väder över sänsonger. Mer likt viterväder väntas i veckan än vad sista veckorna i april har bjudt på.
Var dessa dagar den där varma majveckan som brukar komma varje år?
Tänk om det blir lika kyligt i maj som större delen av vinter halvåret har bjudit på..?

Kan dessa nästan sommarvarma dagar i april varit för bra för att vara sant? 

Det där med väder går inte att spekulera nog om. Eller kanske är det just det att vi inte ska spekulera så mycket om vad fröken väder bjuder på.
Det blir ju ändå vad det blir- eller hur?

För bra för att vara sann är iallafall min fantastiska jacka Avesta som jag enkelt klickat hem i samarbete med Norrskenjackets. Sandfärgad med luva och längre i modellen gör den sig överallt och i alla situationer, och till alla klädstilar skulle jag säga. Tålig i sitt tyg gör att jag kan ha den i ur och skur! Igenknäppt står den emot kyligare vindar. 

Jag skulle kunna säga att jag är kär i denna superduper jacka och även i hela Norrskenjackets sortement.

Alltså, hörrni- JACKOR FÖR KVINNOR AV KVINNOR!!
Kan det bli bättre än så??
 
Blå, grön, vit, svart, sandfärgade, lång, kort, med luva, utan luva och alla med finfina detaljer. Kollektionerna hos Norrsken jackets är ett hav av bästa snyggaste kvalitetssäkrade jackor för oss kvinnor. Och egentligen enkelt att förstå - de är ju skapade av kvinnor!!! 

Jag är definitivt en stolt ambassadör för Norrskenjackets oc! De har definitivt gett min garderob möjlighet till att inneha my dreamjackets! Och till det bästa- dreamjcket ger dreamcode! I samarbete med Norrskenjacket får du nu 30% rabatt med koden: ANNELIE. 

In på sidan och checka av vilken som är din drömjacka vettja!

Själv ska jag trotsa pollen och regn- jag och min Avesta ska ta oss lite stegande och shopping! Rätt klädd för söndagsnöje så här års med andra ord. Nästan för bra för att vara sant!

Kram A.


Kaffestund som guld i mun, tips på skonsammare innehåll för ömmande magar

apr 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-26 09:29

De där med en kaffetår lite då och då under dagen - gott och stärkande som attan! Dock behöver jag lite vitt i kaffet- en skvätt mjölk och kaffet smakar prima! Svart kaffe är inget för mig!

Jag har också utvecklat mig själv och min genom åren kassa mage. Innebär att kaffe med laktosfri mjölk gör att jag idag undslipper "kramper i magen". När jag nu genom buzzador fick möjligheten att provsamaka OATDRINK Barista från AITO, kändes det som en suverän möjlighet till fortsatt utveckling av bättre mage och godare kaffe. OIAT OAT DRINK BARISTA är gluten, laktos och komjölkfri. En skummande havredryck gjord på nordisk havre.

Smaken av kaffe med oat drink? Bland det godaste som jag druckit!!! GRYMT gott! Något svår att vispa upp men ändå smaken gjorde kaffet grym rättvisa!!

Jag kommer definitvt att fortsätta piffa till mitt dagliga kaffe med OAT Drink Brista och tackar buzzador och AITO för samarbetet som gör min mage mer avslappnad och kaffestunden mer njutningsfull. Perfekt till en god bok!!

By te way - du hittar De ljuvliga smaksättare i kyldisken troligtvis bland glutenfritt!! Väl värd att testa eller be din handlare ta in!

Kram A.Naturmänniskan i mig ihop med friluftsliv

apr 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-25 08:19

Funderar ibland på hur mycket naturmänniska som jag är. Årstiden vår som är i nuet och sommaren som ligger framför ger upphov till en viss längtan till skog och mark. Gröna ängar med vildblommor och rådjur på håll, liksom promenad på snirkliga skogsstigar. Gärna i doft av nyregnad skog. Bägge vackert i tanken, och fridfullt att uppleva. När jag är i de tankarna är jag i känslan av att vara en naturmänniska, nästan ut i fingertopparna, vilket också är ett av skälen till att jag valde att göra texten med hemsidan jag länkar till.

Just under vår och sommar är det för mig mer avslappnat och trivsammare att vistas i skogen, än under våra andra årstider. Höst och vinter, när mörkret faller gör skogsområderna mindre trivsamma för mig. Det är inte bara mörkret som skapar otrivsel i skog. Om hösten under jaktsäsongerna skulle jag absolut inte vistas i skogspartier. Det där med vapen vill jag vara så långt ifrån som möjligt. Tänker att de flesta vapen egetligen har sin bästa plats inlåst i vapenskåp.
De vilda djuren som kan tes stora och läskiga på nära håll ger en fin vy på håll i skogsmarker ändå. Även om jag har vänner som jagar och under hösten drar iväg på jakt iklädda jaktkläder uppifrån och ner, så har jag själv aldrig varit för att jaga djur med bössa i hand.

Friluftsliv i all ära- för mig är skogen, dess djur och natur mer behaglig under vår och sommarsäsong, då jakt och gevär ligger nere och djuren springer fritt. Vi är utan rädsla då, både jag och de vilda djuren. Även om jag vill a de vilda djuren på håll i skokskanten så harmoniserar vi på sitt sätt ihop av njutning under denna ljusa delav året.

Vapen i sin helhetet är däremot riktigt läsktigt. Jag tillhör dem som knappt träffat tavlan med skakiga händer greppandes runt luftgevär vid 5-kampernas prickskytte. Jag föredrar andra grenar kan man lugnt konstatera.

Det där med att vara naturmänniska kan enligt mig alltså vara årstidsbundet. Och kan varier genom aktivitet. I allafall vad det gäller trivseln.

Till helgen tror jag bestämt att det får bli en njutande skogspromenad och fylla på vitsippsvasen. Kanske ser jag något fint skogsdjur betandes på håll. En riktigt njutningsvy isåfall.

Kram A.


Godmorgon charm med solstrålar och fågelkvitter

apr 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-25 06:28

Godmorgon!

Så härligt det är att vakna till att vårluften, eller nästan sommarluften tränger in genom det öppna fnstret. Fåglarnas morgonkvitter är också en vink om att ljuset och värmen är här. Jag har sovit många timmar i natt- skönt. Även om alla inte var i ett streck. Vaknade av att det var varmt..
Kanske bör tar bort mina duntäcken nu?
Kan faktiskt tänka mig att ta bort dem helt och hållet och investera i några luftiga, fluffiga, vanliga tecken utan dun.
Ge mig gärna tips på sådanna i kommentarsfältet!!

Att sova gott, länge och väl, är en fröjd. Min säng är verkligen en gudagod investering! Just det där att alla har sitt egna krypin är också skönt i ett hem. Jag har själv inte haft det ialla år. Valt att barnens behov av egna rum haft företräde. Numera finns möjligheten till att vi alla har egna rum och barnens trivsel av det märks. Mina tjejer är i behov av att ha varsitt krupin med dörr att stänga till. 
Inga konstigheter egentligen. De har samma behov som mig.

Söderläget gör sovrummet mysigt sommartid och jag vill upp och tillvarata dagen. 

Kram A.


De gula drinkarnas charm och soffhäng

apr 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-24 07:43

Planera planera planera, vissa människor förespråkar detta uti fingertopprana. Och visst "plan your work, and work your plan". Fungerar emellanåt men allt som oftast behövs den styras om. Livet pågår emellan. Och livet är oförutsägbart. I mångt och mycket går det inte att planera.

Att ha en plan kan vara bra som vägvisare men också fokus på resultaet behövs. Medvetenhet om att låta bli att besvikelsekänslor ta överhand om och när livet gör planen overklig.

Påskhelg med strålande sol. Tonåringar hos sin andra förälder och planen på att göra, skulle bli färdigställd. Trodde jag..

Tonåringar är som livet- oförutsägbara. Och likt dem är också onda halsar.

Eller nej tonåringar kanske egentligen är förutsägbara om vuxenvärlden har öppenhet och lyhördhet mer för dem än för annat..

Mor och dotter på närsjukhus för halsfluss, då tonåringens hals varnäst intill helt igentäppt. De som missade hennes svullna mandlar hade inte hört henne prata i helgen. Och yes, när en tonåring har sovit i snart 3 dygn , då är den dålig!

Ny soffa har införskaffats. Återigen i det hållbara tänket och jag är supernöjd över vår andrahandssoffa. Lång bred och med tvättbara överdrag till alla kuddar. Den funkar super redan som både tvsoffa och sjuksoffa att sova i . Samtidigt är den också så stor att samtliga får plats bredvid! Dock kan den föra med sig att väggen bakom får byta färg. Vi får se. Fokus ligger först på köksplanering.

Men som sagt inget blir alltid som vi tänkt. Det finns saker jag inte kommer förstå och det finns saker som jag skakar på huvudet åt.  Barn och tonåringar är och kommer aldrg vara som skyltdockor, perfekta på uppvisningsturné. Barn vill trivas och få ge hör för sitt. Precis som vi vuxna. De märks tydligt när ungar inte trivs..

Påsken är över och ställningen är återställd. Den stora har åkt tillbaka till studier söderut och bägge små är hemmavis. Och trots halsfluss ligger lugnet gott över vårt hem. 

När alkholen tar överhand i viktighetsgrad försvinner vettet ur människan.  

Kram A.

 


Omedvetna val eller medvetna val, mormorsval eller egna och vad blir bäst i ett nytt kök?

apr 20
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-20 08:39

Herre gud så rörig jag känner mig i mitt huvud. Alltså detta med val.
Kan det bli för många val?
Jag menar, jag är för medveten val och tror att allt vi gör blir så mycket bättre med medvetna val istället för att bara köra på i gamla skor. Där de gamla skorna symbolicerar allas våra omedvetna val.

Allas våra dagar, alla situationer är fyllda av val innan, efter och i. Val gjorda av och för oss själva. Val i mitt medvetna val och jag gör dem i riktning i att vara de bästa för mig.

I mitt omedvetna jag lever mormors anda kvar i mångt och mycket, kanske tom generationerna innan henne. Det innebär rent krasst att även mina ungar tar steg som är mer efter min mormors rätt än för deras egna bästa. Då har de inte knappt nått minne av min mormor.. 

Så upp till ytan av hur vi gör våra handlingar och vart de ska leda oss. Först då kan vi styra från vårt omedvetna jag till fler medvetna val.

I mitt medvetna val har jag bestämt mig för att byta ut mitt gamla kök mot ett nytt. Helt tvärtemot mitt omedvetna mormors val. Mormor levde kvar i samma kök tills hon sålde sitt hus. Därefter flyttade hon in i ett hemma snickratt kök i en lägenhet och var nöjd med det.

Men alltså detta med att byta kök. Sååååå många val, att få till köket med medvetna val till att bli det bästa för mig och mina tjejer i likaväl vardag som fest. Det är i dessa val som hjärnkontoet snurrar idag. Jag vill göra valen efter oss och inte efter mormor. 

Jag kan inte heller tänka mig att utesluta tjejerna i valen för vårt hem.
Tänk att det finns likaväl män som kvinnor som bara gör och sedan informerar barnen.
Alltså hur i hela fridens namn ska ungarna kunna känna hemmakänsla?? 

Igår var jag på Ikea för att identifiera några av mina köksval. Herre min skapare som det susar i hudvudet idag.
Inatt har jag drömt om ett kök med fler passbitar än skåp.. hm...

Om jag tar bort flera skåp- hur ska jag då få plats med porslinet?

Väggplattor istället för kakel?

Fläkt med möjlighet att hänga spisredskap eller inte?

Guld svart eller silver på handtag?

Skafferi som högskåp eller låga lådor?

Induktionshäll eller keramikhäll?

Underlimmad eller överlimmad diskho?

Blank eller matt kran?

Tja häri ligger mina val .. 

Jag låter valen ligga i bakhuvet fokuserar på att det kommer bli bra med bästa resultatet för oss. 

Nu fokus på bästa valen för mig idag!

Visst har det hänt något sen tjejerna var små?

Glad Påsk på er!

Kram A.


Måsten eller utan måsten, att förhålla sig till det, livet & mormorsarvet.

apr 19
Skrivet av: Annelie Eng 2019-04-19 07:34

Visst är det märkligt det där att förhålla sig till måsten, vara fullbokad eller att gå efter känslan och dagen.
Är bästa tiden när den är uppbokad på allt och inget?
När almanackan är mer fylld än med luckor?

Eller är det luckorna som gör livet?
Är det på de tomma raderna som vi kan utveckla oss själva, känna efter och tillåta oss att känslan är vägvisare för stunden och förlita oss på att det också blir vårt bästa?

Det fanns en tid då jag inspirerades och trodde att det bästa var att vara just fulbokat, att gå från det ena till det andra. Almanackan var fullbokad och jag var över allt. Fast egentigen ingenstans, det livet var aldrig mitt liv... Skulle kunna vara så att både jag själv och mitt hem släppar efter den tiden..

Ju mer jag läser om de högkänsliga personlighetsdraget, ju mer identitet skaffar jag mig och förstår också mig själv på ett annat sätt än tidigare. Tänk livet är ett livslångt lärande, alltid för den som vill!

Idag är luckorna i almanackan lika viktiga som bokningarna. Jämvikten dem sinsemellan gör mig effektiv och utvecklar mitt bästa livspotential.

Fem dagars påskledighet inga måsten och jag känner mig effektivare än någonsin. Fast på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror bannemig att mina jobbuppdrag i nuet ger en slaggs laddning och kraftfullhet!

Morgonvackert- Endast månen fiskmåsar och jag vakna

Det jag gör under min ledighet  tar fart i nuet och utan att jag visste är flertalet av punkterna på min to do lista som finns bakrunden bockade. Igår och första ledighetsdagen började bra vad gäller mitt effektiva jag: Bilen rentvättad och däcken bytta, soffa och hylla till badrummet inköpt, balkongen skurad. Mellan varven ändå reflektionstid, egen tid med en tonåring, reflektionstid och fikatid med väninnpr.  Alltså på en heldag och utan stress med bara flyt och känslan i fokus! Flertalet timmars sömn senare är jag nu på väg in i denlängsta av våra fredagar under året. Fröken väder strålar och dagens startade tidgt likt en sommarmorgon. Det nybryggda kaffet smakar gott, tvätt och diskamaskin puttrar på i bakrunden, liksom nyhetsmorgon.. Månen har övergått till strålenade solsken och jag känner att den där nypa friska luften snart ska få mig att njuta. En bänk, en kaffe och solsken. 

Jag älskar den sortens morgonstart!


Mormorsarv och jag har övervintrat pelagonier- dags för utflyttnad och jag är så nöjd!

Måsten i alla ära. Jakten på mer. Nej, lugnet ger mig effektivitet och drivkraft i nuet. Såppas att jag precis bokat in mig på en ny utbildning- en utbildning jag kommer orda mer om framöver. En utbildning jag längtat efter och nu var känslan rätt för bokning! Nu är det tid att ta tag i det! Tjing, så nöjd med beslutet jag tog precis!
Nu ska jag sätta mig tillrätta och läsa introductionen till 4 månaders utbildande framöver!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar