Vissa dagar är tiden banne mig knapp! Alltså det är inte det att jag vet att vi alla har eget handlingsansvar över vad vi stoppar in i våran tid. Vi har alla eget val i att säga nej och att säga ja till vad vi ska ta oss för i vår tid. Och jag är också överrens med tanken om att vi har bara ett liv och det är i detta liv vi väljer, men ibland alltså.. När alla och allt pockar på min uppmärksamhet, när oplanerade saker redan fyllt luftutrymmet, när ännu fler situationer tar  mer tid än planerat av tiden och fler vill ha mittt veto. Alltså de dagarna.. 

De är under de dagarna jag enkelt kan tappa bort allt vad listhantering heter tillsammans med egen tid för mig själv. Jag kör liksom bara. Som om hela jag blir överfylld på något sätt. Sakerna ska ju betas igenom . Men känslan kan nog vara att vara som en sprängballong som sprängs om något mer tar min tid i anspråk. Mitt i de dagarna är jag också tonårsmamma..

Ni som har haft tonåringar vet att dagarna med tnåringar och deras humör kan vara mer likt en berg och dal bana än någonting annat. Och under dessa dagar när trycket är högt på deras enda mamma är det inte alls säkert att det är det lugna tonårshumöret som visar sig synligt..

Dessa dagar tar av energibägaren inombords, då allt och inget ska göras.
Hur hittar jag då ut ur dem?

Tja, jag är alldeles för högkänslig för att kunna ha ett tempo dagarna i ända utan luftutrymme och tid för mig själv. Tar man som jag in allt och lite till behövs utrymme och återhämtning. Jag knockar oftast ett spann av tempofyllda dagar med att hitta något nytt homestyling projekt att sätta händerna i. 
Visst är det märkligt? 
Jag har redan överfullt men hittar ändå mer att stoppa in..
Att göra som jag gjorde igår och montera Ikea hyllor var just en sådan knock. Att ändra soffan till annan vägg som skede mitt i dessa dagar behövdes. Dels för att soffan gör sig bättre på den nya, men också för att jag kan släppa allt och inget och bara njuta av känslan av att få till nytt ihemmet. Det är som det behövs en sådan aktivitet för att hitta tillbaks till komandot av hur mina dagar egentligen ska vara..

Idag är en ny dag. Utrymmet finns att få till listhantering. Punkterna är några stycken som ska igenom idag. Tid för reflektion och mentalträning finns instoppat! My good så skönt! Goda jobbuppdrag tickar på och vad gäller tonårshormonerna så tickar de också på. Och jag vet ju faktiskt att utlopp av känslor kommer där man är trygg. 

Men ibland alltså kan jag undra om det verkligen behöver stå ett likamedtecken till trygghet och att mamman ska kunna lösa allt?

Dessa dagar och känslan är i allafall supergod en dag som idag. På listan till helgen finns extra punkter redan satta för mina tonåringar: Vandringskängor, balskor och teleon. 

Det känns som det är bland det bästa jag åstadkommit tidigare genom åren att ALLTID ha försäkring på tonårs telefoner! Situationer som blir och som en tonåring hamnar i utan försäkring när telfonen blir kapput, är en situation jag och mina tonåringar klarar oss utan framöver!

Dessa dagar.. full av tid och innehåll bästa är de för de är mina!

Kram A.