Ja jäklar i havet vad jag kan få undan på en dag. Att tänka dagar och innehåll som block skapar mer oreda än utrymme. En gammal traditionell almanacka med start och sluttid för var sak ger mig mer luft under vingarna och mer möjligheter att få mer gjort även under hektiska perioder.
Vad vore jag utan min almanacka kan jag undra?
Förmodligen inte i närheten av där jag är idag!

Benar jag upp det hela och tänker tillbaks på blocktänket. Hjärnan tänkte "jag jobbar hela veckan" mellan raderna sa de mig att det inte fanns utrymme till annat än att jobba! Och på den tiden hade jag en anställning..

Idag har jag lagt det tänket åt sidan. Jag låter tom bli att tänka "då jbbar jag" eller "imorn jobbar jag". Jag bokar istället in mig själv i almanackan på olika start och stopptider  som tex 6-6.30 egentid strech, 6.30-7 kaffe 7-12= arbetsuppdrag 1, 12-12.30 lunch 12.30-13 köksplaneringstid, 13-16 arbetsuppdrag 1, 16-17 middagslagnng, 17-18 middagssittning, 18-19 powerwalk, 19-22 arbetsuppdrag 2, 22-24 tv, surf och soffhäng.

Liksom förr jobbar jag hela veckan och emellanåt mer där till. Ändå får jag till mer än bara jobb! 

Det sitter i tänket! Så är det faktiskt- oavsett om vi vill komma framåt, få till mer eller få till positivitet. Det börjar alltid med oss själva. Det är först när vi själva jobbar för att tänka om som det nya också kommer till ss. Innan dess kör vi rundgång i rondellen. Ingenting runt omkring oss ler. Tiden räcker inte till nåt. Men sen, när tänket börjar gå åt ett annat håll, då dyker de goda glada tingen upp, människorna runt omkring oss behövs inte hittas fel eller brister på, utan det är då vi omger oss med människr som ger oss energi istället för tvärtom. När tänket tänker till skapar vi också det bästa innehållet av vår tid istället för att slänga ut de på strunt som inte ger energi.

Jag skulle kunna säga att det är uppe vid takåsarna som det händer. ör när tänket vänder om får jag till vettiga pausar, stunder av avkoppling och härligt goda middag . Ni kan ara gissa vad som är i pannan och vad middagsrätten blir- skriv i kommentarer!?

Kram A.