Kvällreflekterar på en jummen balkong. Alltså helt underbart tills väderleken visade regn en vecka frammåt. Tja, njuter så länge det går ikväll då!

Det finns alltid en början och det fnns alltid ett slut. Situationer, aktiviteter, umgänge, relationer, tja what ever. Vid varje kvällsreflektion som jag gör kommer det till mig hur av vikt det är att gå in i saker och ting med medvetena val. Och även i det som vi tycks bli mer "inkastade" i än tagit steget in i själva gäller det att snurra till så att medvetna val styr det jag är i.

Att fråga sig själv hur jag vill att det ska vara?

Vad kan jag göra för att det ska bli så?

Helt enkelt komma fram till eget handlingsansvar.

I de fall vi inte är nöjda med en motspelares beteende eller en situation, kan vi älta detta till domedagen om vi vill. Sannolikheten att vi kommer vidare och får ett gott välbefinnande av situationen genom ältande är dock föga. 

Never, ever ever lägga fokus på att förändra en annan-det gäller oavsett vad vi tar till för metoder. Kan tyckas att någon ska få sig en läxa genom att den blir förminskad kanske kränkt eller till åtlöje i mer offentliga sammanhang. 
Dock inget som ger förändring- det blir mer tragik av det vilket gäller även för den som kränker eller gör till åtlöje. 

Vinnare och framgång föds genom eget handlingsansvar, genom fokus och genom att vara förändringsbenägen i sitt eget ego. Så klart det kan sitta väl inne i vissa situationer när man själv inte tycke att man gjort fel. 
Varför ska jag då behöva ändra på mig?

Ingen behöver göra någonting, men för varje steg du tar till att utveckla dig själv istället för att lägga fokus på någon annans fel och brister. Ju färre människor med fel och brister kommer du möta och välbefinnandet liksom stuationerna du tar dig till med medvetna val kommer ge dig mer strålande resultat än med val utan medvetande.

De medvetna valens punktlista har hittills denna vecka minskat avsevärt i antal. Den där skithögen eller sista minuten listan som jag också kallar den- min lista fylld med punkter som behöver känsla för att tas tag i. Den listan har betats av med eget handlingsansvar. What a feeling det ger!!!! Jag kan och jag vill och jag vill det jag kan! Och sen har jag haft fokus på listan. Det där med att ha ett fullspeckat schema kan ge mervärde och bästa resultat till mer.

Nu fortsatt kvällssolsnjutning och utbildningsdax- där släpar jag lite.. men har som mål att komma ikapp de närmast dagarna. Ett bra tillvaratagande och medvetet val när regnet kommer ösa ner!

Hur ser dina närmaste dagar ut?

Kram A.