s

Det skrivna ordets betydelse för mig och om jag skulle ge ut en bok..

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-29 13:00
Alltså det där med att fashineras av ord och text. Det är något speciellt för mig. Det skrivna ordets betydelse till att få fatt i likaväl kunskap som känslor. I really like that!
Och jag har läst genom åren. Har alltid minst en bok på g. Kunskapstörsten inom mig vad gäller personlig utveckling har gett tillfälle till läsning av många textrader i böcker av tex Mia TörnblomPaulo Choelho. Agneta Sjödin är också en favoritförfattare!

Och nu till det där med att skriva själv.. Otaliga är de skrivna papperslapparna med ordlekar små texter, noveller och början till stora böcker som hamnat i byrålådan genom åren. Alltså papper och penna - det är något magiskt att liksom leka fram orden till en textrad och mening! Ska jag vara riktigt ärlig är det med papper och penna som jag har närmast hjärtat vad det gäller skrivande. Jag får liksom mer känsla med de verktygen. Dock är dator och tangeterna en tidssparande kraft som väger upp. Mer ordning och reda blir det också med ett mappsystem. kan det vara genom detta som datorn är fylld till britningsgräsnen idag och vntar på att jag ska investera i en ny?? Ytterligare ett val att sätta sig in i.. En sak är ialafall säker här och det är att jag kommer fortsätta mitt skrivande och kärleksrelation med ytterligare en macdator. Frågan är bara vilken modell och storlek. I avkopplande stunder är e också skrivandet som kan ta mig långt bort ifrån verklighetens brus!
Längtan om att själv få till en skriven utgiven bok har funnits hos mig sen nästan urminnestider. Likaså som att gå en skrivkurs. Men ni vet- rollen som enastående, ensamstående mamma har tagit mer av dygneets timmar än att kunna att välja att prioritera att sätta mig till rätta i lugnan ro och få till ett mer längre, sammanhängande skrivande genom åren. Kanske hade jag då inte haft något att skriva om idag om jag tagit mig den tiden till mer strukturerat skrivande genom åren ha, ha
Sen kan det också handla om bestämdhet och tron på sig själv! 

Idag i min referens finns nu två skrivkurser avklarade på dstans. Och jag bara älskar det! Kanske har det mycket med läraren och dess kunskap och inspiration till skrivandet at göra. Jag kan varmt och mycket mycket gärna rekomendera författarkurs.se och Jorun Modén
Planen för mig var också med författarkurs 2 under våren, men jag bromsade mig själv. Den som vill skulle kunna kalla det att tappa bestämdheten mot ett mål. För tiden kanske aldrig blir rätt till att få det man vill. Dock kvarstår att jag står mitt i en köksrenovering och ett vårschema fyllt med jobbupprag, som ihop med ungarna behöver min tid och närvaro utan att få dåligt samvete. Författarkurs 2 får vänta till hösten- och yes jag är bestämd i att jag ska gå den!! 
Enkelt kan jag hoppa in i känslan av att ensam med datorn sitta vid tangeterna långa stunder och skapa raderna med känslor och kunskap som jag vill förmedla. Tänk om ifall att det skulle vara möjligt för mig att få ge ut en bok!!?? 
Släpp aldrig någonsin din drömmen och fokuset, Annelie!, säger jag i skarp och bestämd ton till mig själv!
Eftersom skrivande och att kunna ge ut en egen bok är en livsdröm för mig, var det en självklarhet att skriva denna text i hop med ett tryckeri som kan förverkliga den drömmen! Jag känner mig priviligerad och orden, texten, liksom drömmen är mina egna!
Och jag har bokuppslag. Jag har ideér till böcker. I mina mappar finns lika väl skrivna rader om relationsdraman som enkla små textrader i syfte om att få till inspiration och motivation till att ta sig förbi och över en del av livets hinderbana. Så klart att livet som enastående ensamstående fyrabarns mamma har gett inspiration till mina skrivna rader. Att trycka egen bok är en livsdröm väl värd att gå i uppfyllelse!
Och jag har min karraktär Nora, en enastående singelmamma. Och, nej hon har inte fyra döttrar som jag. Men visst kan den som letar finna några andra likheter hos henne och mig. Nora flyttar, Nora bryter upp, Nora känner och Nora lever livet. Såklart hon passar i en egen bok och inte bara i sin mapp på min dator!
Nu vidare bland skrivandet!
Kram A.

Stor ger till liten och tvärtom, humana vuxna skapas av vuxenvärld som beakar utan att vara påflugna

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-29 08:10

Fortsätter mina mornar med egen tid efter sena kvällar med soffhäng, tv och massa samtalanden. Alltså det är en gudagåva att ha alla fyra döttrarna här hemma!

Två sjuklingar och två piggelin är det dygnetrunt öppetider i min lilla arena. Ha ,ha. Nä då, det lagas mat och de samtalas om skola, jobb, utbildning m.m. Tänk vilken förmån dessa fyra har - de har alltid varandra! Och de är trygga med varandra. Det märks på dem. Skulle ljuga om jag inte sa att jag är stolt över denna syskonskara och tjejeliga! De stora har definitivt vuxit upp till kloka humana ödmjuka varma givmilda och kloka unga kvinnor. Deras val och värderingar berikar mer än bara de själva. De ser många gånger saker och ting ur ett högre syfte. Fantastiskt!!

Med storslagan planer om framtid, ubilding och jobb pratar de och peppar varandra. Hela världen stå öppen som arena för dessa fyra, mina döttrar!
De stora bjuder på sina erfarenheter och bidrar med kunskap och tänk till det mindre, som gör att de påverkas i rätt riktning!
Jag är som en fågel och lyssnar med stolhet vid arbetsdator, för det har inte alltid varit så.. Det har tagit sina år i rondellen, men som i allting annat det man ger det får man och med rätt fokus och nofokus on time så tar man sig dit.

Jag är en stolt mamma idag! 


Styling inför kommande avslutning av grundskolan- en inte så längre liten lillasyster och en storasyster

Blickar ut enom fönstret denna morgon och ser kommunens arbetare rensa vägrabatten utanför. Letar mig tillbaka i minnenas arkiv och tar mig till sommaren som 16 åring när jag själv gjorde samma sak. Jag var så tacksam över detta sommarjobb även om det var en kylig och kall sommar. I minnet bar jag min blå dunajacka varenda arbetsdag den sommaren..

I vilket fall kommer jag ihåg lönen jag fick - Wow, vilken känsla!! Jag kunde köpa vad jag ville! Och den sommaren blev det docksides och levis jeans nr 505 som investering av pengarna jag tjänat- hetaste modet då! 16 år och egen ekonomi- drivraften att klara mig själv var stor.


Kuddkrig och skratt i mammas säng- 3 systrar emellan, lika kul då som nu

Sommarjobbandet hos mina fyra har varit lite si och så genom åren . Några har varit mer drivna att börja jobba tidigt medans en och annan hellre klarar sig på mindre och vilar sina lediga dagar under sommaren. Och har tackat nej till vissa erbjudanden.

Pengar är inte allt. Ibland behöver barn och tonåringar likaväl som vi vuxna ges rättigheten att tacka nej till erbjudanden och påflugna relationer. De måste ges rätten att att välja själva, med uppbackning av vuxenvärlden. Och inte alltid tvärtom. 

 
En gång vara de jag som rensade och tjänade mina första  pengar!

Tänk så mycket kul som kan missas mellan barn och förälder när barn mot sin vilja paketeras ihop under samma tak för att två vuxna har en kärlek. Tänk så mycket kul riktig kärlek kunde räcka till när barnen slapp tvingas in i påflugna relationer och slapp leka låtsas lekar.

Mina barn är inte annorlunda än andra barn- de har behov de behöver uppbackning. Inte tvärtom.

 
Middag  i samarbete- grillade vegoburgare med svamp, mangosalsa råstektpotatis - guda gott!! Döttrarna kan om de vill!

En i skolan, en påväg och två sovande. Den enastående fyrabarnsmamman har det som förr i tiden dessa dagar- skillnaden är bara att det är lite ombytta roller. Det är de två små som är i skolan och de större som sover.
Mysigt är det iallafall.
Kreativitet, hjälpsamhet blandat med olika åsikter babbel och skratt en syskonskara på fyra fina flickor.

Nu kör jag lite fortsatt egentid! Väl värd!

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  maj 2019  >>
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar