s

Det skrivna ordets betydelse för mig och om jag skulle ge ut en bok..

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-29 13:00
Alltså det där med att fashineras av ord och text. Det är något speciellt för mig. Det skrivna ordets betydelse till att få fatt i likaväl kunskap som känslor. I really like that!
Och jag har läst genom åren. Har alltid minst en bok på g. Kunskapstörsten inom mig vad gäller personlig utveckling har gett tillfälle till läsning av många textrader i böcker av tex Mia TörnblomPaulo Choelho. Agneta Sjödin är också en favoritförfattare!

Och nu till det där med att skriva själv.. Otaliga är de skrivna papperslapparna med ordlekar små texter, noveller och början till stora böcker som hamnat i byrålådan genom åren. Alltså papper och penna - det är något magiskt att liksom leka fram orden till en textrad och mening! Ska jag vara riktigt ärlig är det med papper och penna som jag har närmast hjärtat vad det gäller skrivande. Jag får liksom mer känsla med de verktygen. Dock är dator och tangeterna en tidssparande kraft som väger upp. Mer ordning och reda blir det också med ett mappsystem. kan det vara genom detta som datorn är fylld till britningsgräsnen idag och vntar på att jag ska investera i en ny?? Ytterligare ett val att sätta sig in i.. En sak är ialafall säker här och det är att jag kommer fortsätta mitt skrivande och kärleksrelation med ytterligare en macdator. Frågan är bara vilken modell och storlek. I avkopplande stunder är e också skrivandet som kan ta mig långt bort ifrån verklighetens brus!
Längtan om att själv få till en skriven utgiven bok har funnits hos mig sen nästan urminnestider. Likaså som att gå en skrivkurs. Men ni vet- rollen som enastående, ensamstående mamma har tagit mer av dygneets timmar än att kunna att välja att prioritera att sätta mig till rätta i lugnan ro och få till ett mer längre, sammanhängande skrivande genom åren. Kanske hade jag då inte haft något att skriva om idag om jag tagit mig den tiden till mer strukturerat skrivande genom åren ha, ha
Sen kan det också handla om bestämdhet och tron på sig själv! 

Idag i min referens finns nu två skrivkurser avklarade på dstans. Och jag bara älskar det! Kanske har det mycket med läraren och dess kunskap och inspiration till skrivandet at göra. Jag kan varmt och mycket mycket gärna rekomendera författarkurs.se och Jorun Modén
Planen för mig var också med författarkurs 2 under våren, men jag bromsade mig själv. Den som vill skulle kunna kalla det att tappa bestämdheten mot ett mål. För tiden kanske aldrig blir rätt till att få det man vill. Dock kvarstår att jag står mitt i en köksrenovering och ett vårschema fyllt med jobbupprag, som ihop med ungarna behöver min tid och närvaro utan att få dåligt samvete. Författarkurs 2 får vänta till hösten- och yes jag är bestämd i att jag ska gå den!! 
Enkelt kan jag hoppa in i känslan av att ensam med datorn sitta vid tangeterna långa stunder och skapa raderna med känslor och kunskap som jag vill förmedla. Tänk om ifall att det skulle vara möjligt för mig att få ge ut en bok!!?? 
Släpp aldrig någonsin din drömmen och fokuset, Annelie!, säger jag i skarp och bestämd ton till mig själv!
Eftersom skrivande och att kunna ge ut en egen bok är en livsdröm för mig, var det en självklarhet att skriva denna text i hop med ett tryckeri som kan förverkliga den drömmen! Jag känner mig priviligerad och orden, texten, liksom drömmen är mina egna!
Och jag har bokuppslag. Jag har ideér till böcker. I mina mappar finns lika väl skrivna rader om relationsdraman som enkla små textrader i syfte om att få till inspiration och motivation till att ta sig förbi och över en del av livets hinderbana. Så klart att livet som enastående ensamstående fyrabarns mamma har gett inspiration till mina skrivna rader. Att trycka egen bok är en livsdröm väl värd att gå i uppfyllelse!
Och jag har min karraktär Nora, en enastående singelmamma. Och, nej hon har inte fyra döttrar som jag. Men visst kan den som letar finna några andra likheter hos henne och mig. Nora flyttar, Nora bryter upp, Nora känner och Nora lever livet. Såklart hon passar i en egen bok och inte bara i sin mapp på min dator!
Nu vidare bland skrivandet!
Kram A.

Stor ger till liten och tvärtom, humana vuxna skapas av vuxenvärld som beakar utan att vara påflugna

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-29 08:10

Fortsätter mina mornar med egen tid efter sena kvällar med soffhäng, tv och massa samtalanden. Alltså det är en gudagåva att ha alla fyra döttrarna här hemma!

Två sjuklingar och två piggelin är det dygnetrunt öppetider i min lilla arena. Ha ,ha. Nä då, det lagas mat och de samtalas om skola, jobb, utbildning m.m. Tänk vilken förmån dessa fyra har - de har alltid varandra! Och de är trygga med varandra. Det märks på dem. Skulle ljuga om jag inte sa att jag är stolt över denna syskonskara och tjejeliga! De stora har definitivt vuxit upp till kloka humana ödmjuka varma givmilda och kloka unga kvinnor. Deras val och värderingar berikar mer än bara de själva. De ser många gånger saker och ting ur ett högre syfte. Fantastiskt!!

Med storslagan planer om framtid, ubilding och jobb pratar de och peppar varandra. Hela världen stå öppen som arena för dessa fyra, mina döttrar!
De stora bjuder på sina erfarenheter och bidrar med kunskap och tänk till det mindre, som gör att de påverkas i rätt riktning!
Jag är som en fågel och lyssnar med stolhet vid arbetsdator, för det har inte alltid varit så.. Det har tagit sina år i rondellen, men som i allting annat det man ger det får man och med rätt fokus och nofokus on time så tar man sig dit.

Jag är en stolt mamma idag! 


Styling inför kommande avslutning av grundskolan- en inte så längre liten lillasyster och en storasyster

Blickar ut enom fönstret denna morgon och ser kommunens arbetare rensa vägrabatten utanför. Letar mig tillbaka i minnenas arkiv och tar mig till sommaren som 16 åring när jag själv gjorde samma sak. Jag var så tacksam över detta sommarjobb även om det var en kylig och kall sommar. I minnet bar jag min blå dunajacka varenda arbetsdag den sommaren..

I vilket fall kommer jag ihåg lönen jag fick - Wow, vilken känsla!! Jag kunde köpa vad jag ville! Och den sommaren blev det docksides och levis jeans nr 505 som investering av pengarna jag tjänat- hetaste modet då! 16 år och egen ekonomi- drivraften att klara mig själv var stor.


Kuddkrig och skratt i mammas säng- 3 systrar emellan, lika kul då som nu

Sommarjobbandet hos mina fyra har varit lite si och så genom åren . Några har varit mer drivna att börja jobba tidigt medans en och annan hellre klarar sig på mindre och vilar sina lediga dagar under sommaren. Och har tackat nej till vissa erbjudanden.

Pengar är inte allt. Ibland behöver barn och tonåringar likaväl som vi vuxna ges rättigheten att tacka nej till erbjudanden och påflugna relationer. De måste ges rätten att att välja själva, med uppbackning av vuxenvärlden. Och inte alltid tvärtom. 

 
En gång vara de jag som rensade och tjänade mina första  pengar!

Tänk så mycket kul som kan missas mellan barn och förälder när barn mot sin vilja paketeras ihop under samma tak för att två vuxna har en kärlek. Tänk så mycket kul riktig kärlek kunde räcka till när barnen slapp tvingas in i påflugna relationer och slapp leka låtsas lekar.

Mina barn är inte annorlunda än andra barn- de har behov de behöver uppbackning. Inte tvärtom.

 
Middag  i samarbete- grillade vegoburgare med svamp, mangosalsa råstektpotatis - guda gott!! Döttrarna kan om de vill!

En i skolan, en påväg och två sovande. Den enastående fyrabarnsmamman har det som förr i tiden dessa dagar- skillnaden är bara att det är lite ombytta roller. Det är de två små som är i skolan och de större som sover.
Mysigt är det iallafall.
Kreativitet, hjälpsamhet blandat med olika åsikter babbel och skratt en syskonskara på fyra fina flickor.

Nu kör jag lite fortsatt egentid! Väl värd!

Kram A.Kärleken är blind där dominansen styr

maj 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-28 07:48

Eller skrev inte Per Gessle att den iallafall var ganska närsynt?
Mekanismer i kropp och själ som liksom inte står öppona när kärleken fodras. Det är som om vissa människor näst intill förintar sina egna värderingar. Köper motpartnern i allt. Ser inte skräpet, ser inte dominanta odror och ser inte hur sitt egna ego och personlighet kapas till att alltid försvara motpartnern och tycka lika. Det är som den egna personligheten blir kapad i vissa fall till att vara motpartnens.

Som tredje person fattar man ingenting.Åsikterna, tyckandet och aktiviteterna är helt lötsligt så långt ifrån människans tidgare liv, intresse och personlighet. 

Känner ni igen senariet?
Vänner ex, eller kanske ni själv någon gång varit i den sisten?(förhoppningsvis har det isåfall varit i ett tidigare liv långt bort ifrån det du lever och den du är idag)

Hur är det möjligigt att tex vuxna kaxiga män intar den rollen och tappar sina rätta element och blir som förbytta?
Är det kärlek när någons personlighet suddas ut och det tycks och sägs i partnerns fotspår istället för det egna?

Kan miraklet ovan hänga ihop med en självkänsla som kan behövas jobbas något mer på? 

Kan det vara så att en från barnsben underkuvad stor stark man byter personlighet och åsikter varje gång kärleken slår till? 

Ännu värre blir det när det finns barn med i bilden för när nya partners åsikter om vad som ska ges i present eller vart färden ska gå på semester kapas, då kan det gå helgalet.

* Barn som blir besvikna för att gåvorna är helt fel och inte förväntade
* Förväntade helg och semesteraktiviteter blir inte efter vad barnen önskar.

 Herregud- det finns de som tom utplånar hela sitt tidigare liv och inte pinal av det som varit finns i ett nytt gemensamt hem. 
Hur kan man sedan förvänta sig att barn ska känna sig som hemma? 

Alla människor har fel och brister ingen människa är fullkomlig, men det kan bli en rejäl krock för omgivningen när någon tappar sig själv i kärlekens näste och styr sig själv under en ny persons åsikter och tyckande.

 

Sker detta kan man fråga sig hur en ny partner inte märker att någon omedvetet eller medvetet gör sig till kopia av den själv? 
Alltså ända tecknet till att tycka att det är en trivsam och jämn kärleksrelation det är när dominansens ådra styr. 

För om man står bakom att allas olikheter är av vikt och att den jämna balansen i relatoner är den bästa. Tja, då har man en öppnehet till att likaväl ny partner som dess barn får behålla det liv, den tid och de gåvor som tidigare varit och som av barnen förväntas. 
Då hjälper man en partner som tappat bort sig själv i kärlekens näste till att bli och vara självständig i en jämn balans i sitt parnerskap. man släpper helt enkelt och stoppar undan sin dominans med sitt medvetna jag. 
Man tränger sig inte på med sin dominans iallt och alla.

Kärleken är inte blind men ganska närsynt och allt för många har erfarenhet av ovan beskrivna. Men det finns hopp att varkna för den som vill. Och många som kan hjälpa. Kärlek och goda relationer byggs inte av dominans och bestämmande, Det byggs inte heller av att tro att någon vill eller behöver bära LOVE runt halsen. Det byggs av att ge käröek och att släppa.

Kram A.


Singelmamman firar söndag hela veckan

maj 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-27 14:08

Allstå det där med att avkoppling kan se ut på många olika, sätt det är en sanning.

För ibland kan en dag i tempo från morgon till kväll vara en avkopplande dag.
Kan det bero på att punkterna sätts efter hand i dagen och inte var spikade innan..? Och kan det bero på att avkommorna är tillbaka runt benen på mig?

Morgonstund med egentid iform av reflektion och träning avlöstes av en shoppingtur. Examen-, födelsedagspresenter och blomma till mamma stod på tur. Fler än jag var på shoppinghumör denna söndag, så det tog sin tid. Och så även i mataffären..

En sväng till mamma med morsdagsblomma och sen hem med alla kassar i väntan på middagsgäster. Väl när alla var på plats här hemma så blev det en god vegogryta tilllagad av äldsta dottern med pasta, smörstekta champinjoner och olivbröd. Såååå gudagott!!!
Oj vad de har lärt mig nytt i kökregioner mina två äldsta vegitarianer! Jag äter näst intill inget kött numera- Idag bev det tex vegokorvar till lunch med en fräch grönsallad till. Gott och en härlig känsla av mätthet efteråt! 

Den som inte förstår hur mycket vi längtar efter ett nytt kök nu, den har inte lagat mat i detta kök.. I nuet funder jag på det där med taklampa bland köksbänkarna... 

Lysrör, takspottar- någon som kan ge alternativ?
Och, yes- det ska pa passa till ett svart kök..

I samarbete med smakbox har jag också utvecklat mig i köksregionen med nya pecept och produkter! Så oerhört tacksam över detta fantastiskt roliga och givande samarbete!! Och just i samarbete smakbox och kiviksmusteri serverades herrgårdscider med smaka av citron och mynta i glasen - så lyxigt gott!! Sor bonus att drycken också innehåller hela 30% mindre tillsatt socker!! För mig känns det som ett helt självklart alternativ att servera alkoholfritt och gå i bräschen för det som tonårsmorsa!! Tänk så många lyxigt, goda smakrika alternativ det finns av alkohol fritt idag! 
Alkoholfritt alternativ är definitvt ett bästa verktyg till att ha koll och vara medvetande i sin dag och på sina handlingar. Det skapar också stora möjligheter till att kunna vara stand by som tonårsförälder vad gäller körningar lika väl helger som kvällar. Samt att det en bra vägvisning framåt för våra tonåringar att det är roligare med kontroll och medvetande oavsett aktivitet. Vilket alkoholfritt alternativ definitivt skapar. Som bonus är just denna herrgårdcider något av det godaste och lyxigaste som smakast. Den passade också perfekt till kladdkakedesserten med jordgubbar och grädde!!
So far med middag i magen och disken avdukad blev det promenad till vallokalen precis innan stängning! Stolt över hedersuppdraget att kunna vara en röstande i EU-valet tog jag mitt uppdrag på allvar. Kändes suveränt likaväl igår som idag!!

 Soffhäng med undomarna och sen liteslötittande på tv:n innan jag somnade gott på soffan. Med alla de mina hemma blir soffan ett självklart val för mig.
Finns det hjärterum finns det stjärterum!

 

By the way - Presenterna blev lyckokast. Min äldsta glimmar finfint om öronen idag!!

Det är något visst att ha dem alla fyra tillbaks runt barndomens köksbord- då i furu idag svart. Då som nu med plats för alla!

Det där med att sitta och ta det lugnt på sin mors dag - det får bli ett annat år eller kanske en dag i snar framtid- för jag har nu en god innestående morsdagsbrunch med de stora flickorna. Och kanske blir det av en solig varm dag så jag kan vara iklädd min nya fina leoklänning som de två små gav sin mamma .

Med värlens finaste tjejer kring sig blir det avkoppling på ett annat vis. Högt i tak, många runt bordet och olika aktiviteter gör att sitta still inte är den stora prioriteringen. Ändå var dagen skön och härligt avkopplande!
En glad och stolt singelmamma till 4 avkommer har haft en skön aktivt avkopplande söndag!

Kram A.En helt vanlig helg i en singelmammas liv, med stick i finger & dagen idag MORS DAG!

maj 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-26 09:02

Så är det söndag igen och helgen är snart passé. Ibland får man till mer av det som planerats och  ibland mindre.
För det är ju ingen som planerat att helgen tex ska innebära besök och väntan på jurmottagningen- eller hur?
Mer om det längre ner

Idag är förresten inte vilken söndag som helst, utan MORS DAG!! 
Grattis mamma på din dag! Kiss
Och grattis alla andra fantastiska mammor- njut av dagen och höj dig själv din insats och styrka! 
Grattis till dig som uppmärksammar en fantastisk mamma, grattis till dig som finns vid hennes sida i hennes mödraskap. Grattis till dig som trots meningskiljaktigheter  om saker och ting uppmärksammar uppskattar och hedrar henne för att hon har gett liv och tagit steget in i mammarollen! 
Grattis till dig du som alltid står bakom en mamma! Grattis till dig, du som låter bli att fälla och komma med otrevligheter till en mor! Grattis till dig du som förstår, uppskattar och faktisk hjälper till att stärka banden mellan mor och barn.

Sist men inte minst, Stort grattis alla enastående singelmammar- ni gör ett fantastiskt jobb!

 I singelmammans vardag ställer man om 365 dagar per år. Det handlar förmodligen om trygghet. För där hela känsloregistret och ärligheten kommer ut där är man trygg.  Som en parantes kom jag att tänka på de som lever som ja-sägare i ett förhållande, och tar bort sina egna känslor- i brist på trygghet..? Ja kanske.

I den här singelmammans hem och register frodas i alla fall känslorna- I det här hemmet finns alla möjliga och omöjliga känslor. Att säga nej till sina barn kan skapa känslor. Men målet till att göra dem till humana vuxna kvarstår och då blir det nej när så behövs. Faktiskt är det nog näreten till mina ungar som lärt mig och tagit mig dit jag är idag.

Morsdag och jag är både oerhört priviligerad och mycket, mycket tacksam över att vara mamma, mor och morsa till några av de mest fantastiska unga tjejerna i världen. Systrarna E, en syskonskara på fyra systrar hur grymma som helst- Olika men ändå så lika. Och de finns där inom mig dygnets alla timmar 365 dagar per år!

 

Så till helgen- tja, denna helgen fanns vissa planer och tankar om planer, saker att ta tag i, saker att fortsätta på osv. Och några har fixats men en hel del kvarstår. De onda halsarna landskap ligger här. Det är nu treje omgången med halsont på en och samma tjej! Perioden har krävt ett besök på jourmottagningen, med halsodling och penicilin som resultat. Och igår använde jag flexibiliteten och ställde om. Jag, vet och har fått höra att man inte ska belasta jouren med en simpel hals. Jävla idioti! Jouren är en förlängd arm för vårdcentralernas öppetider. Har man lyckats undkomma halsinfektioner och halsfluss i sina dagar så ska man nog helt enklet hålla tyst om man inte vill avlästa och stötta en mamma som tar hand om sitt sjuka barn och besöker jouren för halsinfektion! Ett bran eller som i detta fallet en tonårings allmäntillstånd styr och det tar inte en mamma fel på!! 
Igår blev det både halsodling och stick i fingret. Antibiotika blev resultaet och väl hemma var tonåringen HELT SLUT!! Skickar en stor röd ros för jourmottagningens fantastiska personal- vilket jobb vilken service de till handahåller. Hur hög som helst vid bägge besöken under dessa veckaor!! Och yes- för dem helt självklart att vi besökt dem med denna hals!
Singelmammans övriga punkter på dagslistan lades undan. 

Idag håller vi tummarna på att antibiotikan har tagit tag i de doftande streptokockerna! Medans en annan tonåringar sover av sig ilskan över att fått ett nej om utgång alldels för sent enligt singelmamman, så kör två andra flyttlas. Men till kvällen kanske jag har dem samlade vid bordet som förr i småbarnsåren!

Nu dags att ta tag i dagen denna morsdag! En singelmammas liv och vardag är fylld av överraskningar och möjlighet till utveckling och flexibilitet!

Grattis igen alla enastående mammor!

Kram A.


Tävla för att fira en mor på morsdag, snabbt och enkelt gäller, bästa är att göra direkt!

maj 23
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-23 11:58

Morsdag på söndag - alla fantastiska mammors dag.!! Kanske firar du någon fin mamma, kanske inte. I vilket fall kan du nu genom mig ge dig själv möjligheten att fira en fin och fantastisk mamma.

Hur låter det?

I samarbete med smakbox har jag nu möjligheten att lotta ut en box fylld med på marknaden nya smaknyheter, att kunna uppskatta en fin och fantastisk mamma med! 

 De ni!!!

Tävlingen och de enkla tävlingsreglerna finner ni under nedanstående bild på mitt instagram konto HÄR ! Men skynda er att tävla - tävlingen avslutas imorgon kl.12!!!!


Det ska vara enkelt att uppskatta och enkelt att fira- och detta är verkligen att på ett enkelt sätt kunna skaffa sig de möjligheterna enkelt!

Tävla för att glädja och fira en mamma på söndagens morsdag!!

By the way: Fram till den 26/5 får du hela 25 % rabatt om du handlar minst 2 boxar i följ hos smakbox. Och ni som följer mig vet ju hur jäklans nöjd jag och mina tjejer är med boxarna!!

448kr för 3 boxar- ord pris 597kr, 299 för 2 boxar -ord pris 398kr 
RABATTKOD: 25ANNELIEENG Gå in och beställ vettja- HÄR!

Fira det och den som firas kan och morsor är värda att firas , däri lägger jag en extra stjärna av firande till alla enastående ensamstående morsor!! 

Kram A.Det går i ett och fokus ligger på att få till och inte slå knut. Kosttillskott piggar up!

maj 22
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-22 21:33

Alltså vissa perioder är definitivt fartfyllda. Jag är evigt tacksam att livet lärt mig, och att jag själv tagit tillvara möjligheterna till att öva flexibilitet.  En singelmammas vardag är en övning i flexbilitet om något!Det finns ingen annan vuxen förälder att hjälpas åt med eller lämna över till . En singelmammas vardag innebär att lösa de som uppstår själv utan att för den delen ta på sig en pappa roll.  För den rollen är pappornas egna.Så dagen idag började tidigt. Redan klockan sju var jag igång med arbete och därtill hör att gårdagens arbetdag slutade först efter midnatt..

        

... 2 arbetspass senare och sen ett eftermiddagspass i mammarollen på tu man hand men en dotter för att sedan byta till några timmar med närheten av en annan dotter. 

Från tandreglering till sportaffärernas vandringsavdelningar. Lite kakelspanande innimellan hanss också med!Och besök på 2 olika serverngar av samma sorthamburgare - i olika städer förstås ha ha Och yes- kökskaklet är bokat!! Yehaaa!

 

Väl hemma var det egentligen dax för arbetspass nr 3 denna dagen- men ack så jag bedrog mig.. Ett cv skrivande krävde en mamms dator och hjälpande hand för att inte tålamodet skulle åka på styr. Än ännu äldre storasyster - en äldsta sådan fans sedan till hands och styrde upp både cv och en tonåring till det bästa!! Systrarna E alltså!! Bästa syskonskaran!Kiss

 

 

 Nu har jag precis landat vid köksbordet och datorn- landet ligger lugnt runt omkring och det är dax för en singelmamma att fokusera på dagens icke slutförda arbetsuppgifter, när tonåringarna varvar ner för dagen! Skam den som ger sig! 

                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Den här delen av inlägget blir därav i samarbete med Buzzador. För jag är verkligen heeeelt övertygad om att mitt nya kosttillskott i form av brustabletter från Active Care defintivt har hjälpt mig att hålla fokus och god sinnestämning under dessa mycket aktiva dagar som jag är i.

 

Brustabletterna innehåller vitaminer och mineraler i fyra varianter och smaker: "Pick me up", "Immune aid", "Iron boost" och "Stay sharp" . Det är just den sistnämnda "Stay sharp som är mitt bästis verktg i nuet!! God smak och kanon effekt!! 

 

Så 2 dl vatten i ett glas och plopp i med brustabletten. En minut senare dricker jag den godaste boosten för mitt välbefinnande! In och checka hos din dagligvaruhandlare och nvestera i de snygga nnehållsrika rören!!


 

Ja, att hålla fokus är en stor del dygnets alla timmar i en singelmammas liv. Så att skaffa sig verktyg som tex kosttillskott av upppiggande vitaminer som som leder till goda belöningar i välmåendet och möjlighet till fokus och uppfyllande av ungars önskan behov och glädjande ögan. Det är ett hett tips från coachen!

Kram A.Enastående kvinnor som fixar och trixar i ensamstående mammarollen

maj 21
Skrivet av: Annelie Eng 2019-05-21 06:30

Även om klockan nu är sen och arbetsdagen har varit lång, så har dagen precis börjat när ni läser detta. Förmodlgen är jag också då redan igång i jobb då också.  Allt går om man vill och vill man så kan man!  

Jag hoppas att jag vidarbefodrar det till mina tejjer också. Det finns alltd möjligheter, men såklart att vissa får vi leta längre efter än andra.

Jag hoppas och vill och tror att tjejerna inspireras av den kraft styrka och energi jag vill förmedla till dem. Ingen som inte själv intagit rollen som enastående mamma kan egentligen förstå hur enastående vi i den gruppen är! 

Hur många är vi ine i denna gruppen som har dygnet runt jour. Inte en semesterdag utan ungar och pusslande till att få en inkomst att räcka till ungarnas behov. Och ändå löser vi det!! Möjlighetstänket är stort och övat bland enastående ensamstående mammor! Heja oss!
Vi står där tryggt, tar emot ungarns känslor när världen utanför har varit orättvis och fixar också markservicen. Och samtidigt får vi ihop yrkes jobb!!
Jag skojar inte när jag säger att dygnet bara har 24 timmar för ensamstående mammor också. Och tänk sen vilken belöning som ges med alla gudagoda möjliga och omöjliga situationer ihop med våra ungar. Vilket minnena arkiv vi skapar !!

Hur trött jag sen än kan vara vissa dagar när klockan slagit midnatt och dagen har varit lång, så känner jag tacksamhet över att faktiskt vara previligerad över att vara en i gruppen av enastående ensamstående morsor som fixar allt!!
Tänk så många ungar som har en enastående enstanstående mamma, vilken tur!

Alldelse förmånga ungar har ett annat liv med ihopflyttande av dina och mina ungar , där blod är tjockare än vatten, orättvisor skapas av vuxna osv.
Hur många barn blir påtvingade en relation med en ny vuxen som sätter sitt och sina egna barns behov före deras?
Hur många barn tappar umgänge och relation med sin förälder genom en sådan ny vuxen som inte låter dem vara själva i sina rlationer?

 Sån tur då att de enastående mammorna och deras hem är också barnens. Enastående ensamstående mammor har barnen delaktiga i beslut som rör dem, medans den andra nyss beskrivna gruppen kvinnor atyr upp hem, sommarsemetstrar utan att ens vilja ta hänsyn till vad som passar dessa barn bäst!

Kan faktiskt undra varför människor flyttar ihop med dina och mina ungar när orättvisa skapas genom att de blir av med likaväl egna rum som egen relation med sin föräder och sommarsemster ihop, medans de andra ungarna har egna rum . 

Tja undra sa flundra men dominans och styrande över andra ger ingenlycka, inte ens två ugnar i ett kök ger det. Inte ens bonus när grunden är skapt av orättvisa, och dominans.

Nu sömn!

Kram


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar