s

Det går alltid att utveckla sig själv och sina egenskaper. Tips på bästa tilltugg på festligt sätt.

jun 13
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-13 13:47

Flexibilitet och fokusering- spännande ord och egenskaper som alltid kan underhållas och alltid, alltid kan utvecklas.
Eller hur?

Rollen som singelmamma har på sitt sätt krävt utveckling av bägge dessa egenskaper hos mig.Många möjligheter som skapats genom åren har jag också tillvaratagit som verktyg till utveckling. Sedan finns det de situationer som jag "rondellkört" i , varv efter varv, för att sedan finna utfarten och lärdom och utveckling av situationen.
Så klart det också finns de där rondellerna som jag fortfarande kör i utan att vara utvecklad eller redo för utfärd. Jag är ju bara människa varken mer eller mindre fulkomlig än någon annan! Men helt ok ändå!

Just flexibilitet och fokus är i min värld bra egenskaper att ta tillvara möjligheter till utveckling av! Att kunna fokusera på en sak i taget, att kunna fokusera på det som behöver göras oavsett omgivning. Att vara flexibel till att byta turordnin på vad som ska göras pga av att omständigheter kräver det. Och allt utan att sinnestillståndet påverkas negativt. Så klart det kräver sin övnng!

Att vara mitt uppe i en köksrenovering är också en ypperlig möjlighet till utveckling av både fokuserande och flexibilitet. 
Att skapa sig ro till arbetsyta mitt i ett hav av ikeakartonger. Att fokusera på skärmen oavsett högarna runt om. Och övning ger färdighet ska jag säga. Och jag är mycket tacksam för detta!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Denna delen av blogginlägget är i samarbete med buzzador som låtit mig prova Kvibille Hallands Hav. Alltså hörrni- detta är det perfekta tilltugget så här under eftermiddagen vid det kombinerade köksbordet och arbetbordet!! Så god!

Att smaka av osten gav mig möjlighet att duka till lite trevlig vid arbetmötet, bland kartonger och annat.
Helt i linje med fortsatt övning av flexibilitet och fokuserande.

Och wow vilken ost!! Krämigt god i koncistensen och mycket smakrik. Nästan svårt att låta den lilla biten som blev kvara att vara. Men tänker att den ska få göra sitt i en ostsås till pastan i veckan!!
Härligt nöjd med min utveckling och förmåga att få till en god och trevlig upplevelse och möte trots kaos! Och såklart samarbetet med Buzzador som ger mig fortsatt utveckling och lärdom om nya produkter och mina egna egenskaper!

Kram A.


Norgevandring- Galdhöpiggen skolavslutning och flexibel singelmamma

jun 13
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-13 05:44

Godmorgon kära vänner!
Första sommarlovsmorgonen och istället för sovmorgon har vi här varit vakna i ottan. Klockan är strax efter halv sex och jag har varit igång en knapp timme redan..

Vad gör man inte för ungarna ha ha?

En tonåring har redan åkt hemifrån. Om en stund startar bussen med ett flertalet gymnaster som ska vandra på Nordes högsta berg över helgen. Sova i tält och vandra. Laga mat ute i naturen. Spännande när man som mina inte direkt har vandringsaktiviteter i blodet, men ändå ett medvetet val av min tonåring att delta på denna resa. 

Värre dock att krasslig hals ger sig tillkänna nu igen... 2 gånger om halsfluss i bagaget under senvåren och halsen började göra sig till känna i går igen. .. Det kändes som om vi investerade i halva apoteket igår, alvedon halstabletter nässpray och också en ny antinflammationsspray.
Hur som håller jag nu tummarna för att halsen ska ge efter genom sömn på bussresan.

För er som inte är så geografisk kunniga så heter berget Galdhöpiggen och ligger i Norge. I eftermiddag väntas de vara framme för att sätta upp sina tält.

Den andra tonåringen har översovande med kompisar och lär säkerligen sova större delen av dagen. Själv tänker jag beta av adminsitrativa punkter och telesamtal idag. Samt finns också ett par timmars utbildninstid inskrivet i schemat.
Solen verkar lysa med sin frånvaro så inomhusjobb passar bra.

By the way så förlöpte grdagens skolavslutning under 9b:s logga fint. Tänk att jag liksom tjejrna har gått i klass 9b i samma högstadieskola.
Känslan var stolthet och glädje på avslutningen igår, fast också lite vemodigt att inte ha någon kvar under Torpskolans tak.
Å andra sidan har var sak sin tid och gymnasiet och stegandet in i vuxenlivet är spännande att vänta.

Stolt som mamamma över tjejernas presterande under året( detta dock utan att sett det bevisliga betyget som kommer på posten först idag).

Men dock mycket stolt över deras slit i att gå mot att alltid göra sitt bästa, kändes skönt i hjärtat. 

Att sedan kunna ge dem varsin blomma med skriftligt innehåll från mor och far, blev bonus!
Gott samarbete mellan föräldrarna är så mycket viktigare för ungarna än utan!!
 Det var glada ungar som firade skolavslutning igår!

Sommarlovet är här och det ska tas tillvara!

Yes, folks en singelmammas torsdag är igång. Och dagen körs i arbetetstecken. Med vidunderlig utsikt av ikeakartonger!
Flexibilitet en singelmammas verktyg till gott!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  juni 2019  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar