s

Recept, nytt spännande inom det vegetariska köket med Planti.och häller fria än fälla.

jun 18
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-18 21:57

Sen sommarkväll här bakom tangentbordet efter en blandad jobb dag. Och en kväll av goda samtal vid köksbordet med de två minsta actionhjältarna. Alltså ibland är de såååå kloka så jag blir alldeles varm i hela hjärtat- dess mina två minstingar! Såklart att det finns dagar då de är i luven på varandra och i mitt tycke mindre kloka och jag är jäkligt trött på dem - men det liksom tar ut sig när dagar och samtal som dessa kommer. Vi lever tight och nära ihop, såklart blandningen blir båda delar. 

Det märks också att sommarlovet är här - dygnet är omvänt för dessa två sjusovare medans jag jobbar på. Strax börjar mina ögon vilja få sömn - då är deras på topp och piggelin.
Och liksom?
Spelar det egentligen någon roll?
De har sommarlov och är tillräckligt gamla för att ta ansvar för tid av vakenhet. Med rummen städade nu ikväll utan påminnelse känns lugnet av sommarlov här och nattugglorna får vara vakna så länge de vill.

Deras städade rum lär också vara de mest ordnngsamma i hela våningen så här med nya köket strax i antågande. Kartonger högt och lågt och fler köksskåp som ska tömmas. Så var det det där med målfokus- de blir bra när det blir klart!

Den strukturerade människorarten skulle kunna säga:
Hur tänkte du där?
Är det så klokt att planera in ett nytt kök mitt i sommaren?

Och vad ska jag svara på det?
Var sak har sin tid och oavsett vad det är så behöver jag vara redo i min känsla och det är jag nu vad gäller kök och tja- då fick de bli i sommar.
Tänker också att tanken alltid är fri och var och en av oss har rätt att tänka vad vi vill- dock är smartast att utveckla tankarna.. Men tanken är fri för oss alla. Däremot att sedan säga i ord- där behövs en exra tanke.
Varför säga något till någon som den inte växer av?
Hittar du inget gott i tanken om någon låt bli orden till den då. Ingen växer av fällande ord medans alla mår gott av friande tankar.

Nu mer recept  oh la la:
I samarbete med smakbox och Planti kan jag tipsa om en gudagod middag som smakade lika gott som värmd från lunchboxen dagen efter. Så superduperbra! Grundrecept från Planti men omgjort eftter vårt tycke och smak. Och det bästa av allt- en växtbaserad rätt är nu tillagd bland våra favoriträtter. Planti Cooking orginal användes som bas. Vilket är en växtbaserad matlagningsgrädde som funkar i all matlagning. Mycket krämig och god!

Nedan kommer recptet till vår nya favoritmiddag- bara att testa!

Pasta med grönsaker i saffran och citronsås

1/2 dl vatten

1 grönsaksbuljong, tärning

1/2 pkt saffran

1/2 tsk florsocker

6 dl Planti Cooking Orginal

1/2 aubergine, tärnad

1 citron saft och rivet skal

1-2 vitlöksklyftor, pressade

1/2 krm vitpeppar

Ett knippe hackad gräslök

Pasta

Tilllagning

Koka vatten på medelvärme. Tillsätt i buljong, saffran, florsocker,Planti Coocking orginal. Rör om och kka upp. Sänk värmen oc låt såsen puttra. Tillsätt tärnad aubergine, pressad citron och rivet citronskal, pressad vitlök och vitpeppar. När auberginen mjuknad något är såsen klar. Rör i gräslök. Häll över såsen på pasta och dekorera med lite gräslök.

Det kan vara enkelt och supergott med växtbaserad mat!

Kram A.

 


Done by myself- när känslan av eget handlingsansvar ger drivkraft. Visualisera mer!

jun 18
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-18 13:31

Alltså den där känslan när man står mitt upp i någonting, så där mitt i och slutet verkar vara oändligt långt bort. Att ändå få till känsla av drivkraft och att staka sig igeom och vidare bort till målet. En del människor verkar ha så mycket lättare att ta sig viadare och igenom bort till mål än andra.
Hur kommer det sig egentligen?

Jag tror att reflektion, lärande om sig själv och målfokusering är goda verktyg. Med tankens kraft kan vi lära nytt och näst intill flytta berg också.

Det går alltid att fly tunggöra och hinder, men blir också miss av målgång. Och just känslan att av eget handlingsansvar tagit sig hela vägen till mål är speciell. En mäktig känsla- en drivkraft bara den.

Att första lassa i oändligt många kakelpaket i bilen, gav en mittemellan känsla- nästan uppgiven i känsla när jag kom att tänka på att paketen också skulle vidare upp till min våning och den bärande var fortfarande jag..

Mitt i när alla paketen var utburna från bilen och några hade hunnits bäras upp kände jag känslan av att vilja ge upp. Det var varmt och jag kände mig svimfärdig. Jag var liksom mittmellan av allt.
Men så fick jag fatt på målbilden inom mig- med det fina kaklet på vägarna. Det var sedan den enda bilden som jag hade framför ögonen när jag bar upp andra halvan av paketen. Och upp kom de, och helt slut var jag. Men inom mig- en segerkänsla- I did it by myself!!

Ofta tror jag våra tankar kan begräsna oss alla i vad vi kan och vad vi inte kan eller mäktar med. 
Jag säger bara visalisera mera och håll fokus på vart du vill. 
Mer och fler stunder i detta tänk och upplevelsen av att med eget handlade tagit sig ända fram till mål kommer oftare!

Idag skådar jag högarna med kaklet och ler med god känsla inom mig- Done by my self!
Kram A. 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  juni 2019  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar