Midsommarafton idag. En del dukar upp med buffe, långbord och alkohol. Andra tar tillvara på stunden på annat sätt. Dagen är som livet i övrigt- en del människor öppnar upp och bryr sig om andra människor på ett genuint och äkta sätt medans en del mer tänker på sitt. Vinnare är och kommer alltid vara de som just med ödmjukhet till livet och andra människor står öppen dörr och tar emot.
Så bra det är med livet att det går alltid att öva oavsett när- midsommarafton som vanlig vardag. Övning som görs ger färdighet och stegande in i framgångs och vinnarnas led. Tvärtom, ju mer egot styr till att inte se runt och utanför egot till att inte öppna upp för andra, till att vara bith och bestämmande- ju mer gås i fällan till ett andra led.
Så mina vänner valet vilket led våra steg ska ta oss - det gör vi själva!


Vem/vilka berömde letade du goda ting på senast, fast hjärnan först enbart hittade fel? 
Vem/vilka bjöd du in senas fast att du hade bordet fullt?

Oavsett långbord eller inte, mat som är gott är oerhört kul att dela vidare! Som allting annat egentligen. Varför ska vi låta bli att låta andra ta del av vår egna njutning och det som gynnar oss?

 Har aldrig förstått vinsten i slutna sällskapets charm..

I samarbete med smakbox och plain har vi här hemma definitivt haft möjlighet till att öppna upp för trevliga njutbara middagsstunder mitt i all köksrenoveringskaos. Tackar ödmjukast för detta!!

Så nedan kommer receptet på gårdagens fantastiskt goda krämiga potatissallad. Bonus att den är vegansk också!  

Krämig potatissallad

1kg fast potatis

1,5 dl plaint Cooking Fraiche Natural

1 dl vegansk majonäs

1 msk skånsk senap

1 rödlök, finhackad

1/2 dl gräslök, finhackad

1/2 dl persilja, finhackad

1 vitlöksklyfta, riven el pressad

salt

Tillagning.

Skala ch koka potatisen mjk. Skölj i kallt vatten så att potatisen blir sval. Skär sedan i mindre bitar. Rör ihop Cooking Fraiche, majonäs och senap i en skål. Hacka röd lök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis. Smaka av med salt. Garnera med lite hackad gräslök.

 

Supergott till likaväl grillningen som mer traditionell midsommaraftonsbuffe. Och bonus är att den passar utmärkt att bjuda de på som inte tänkts bjudas in. 

Fåglarna kvittrar solen skiner, väl mött kära sommar. Det är njutning att du är här!

Kram A.