Inget är som nytänk och nytt lärande under väntans tider

jun 16
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-16 23:35

Så var vandringshelgen över och jag stod vid skolan och väntade i den sena sommarkvällen. Väntade på bussen och min Norge vandrande tonåring.
De där med att väntan är måna gånger en singelmammas livsuppgift. I allafall när man som jag har tonåringar..

Ikväll väntade jag på bussen. Andra kvällar väntar jag på att tonåringarna ska komma hem. Ledigaa dagar väntar jag på att de ska sova färdigt skönhetssömnen innan hela dagen har gått.. osv. 
Det där med väntan kan vara eniverande. Dock kan jag tycka att dagens teknik gör underverk för väntans tider. 

 
Alltså så många poddar med givande innehåll som kan sättas på för bästa innehåll av tid i väntans tider. Funkar utmärkt när man väntar på tvättmaskinen också. ( för nu ska packningen tvättas..)

En telefon och en podd, så smart! Alltid finns det något att lära. Och just lärande är något av det bäsa innehållet att stoppa in i sin tid. Nya tankar, nytt lärande och nya steg kan tas- såååå bra istället för att stå still och stampa och inte komma framåt när inte heller tden verkar röra sig under väntan!

Tja en singelmammas väntande kan alltså genererar till gott och bra. Skulle nästan kunna bli kär i min Iphone som serverar mig bästa verktygen! Fast nej- först när jag har en större variant av min Iphone ska jag bli kär!

Kram AFritidskort för alla ungdomar under sommaren ger möjligheter och hur att få en singelförälders pengar att räcka.

jun 15
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-15 09:47

I sanna sommarlovsanda morgonfunderar jag i detta hurvida soommarlovet är bara till fördel för våra lediga barn och tonåringar. Att gå till skolan varje dag kan var en ansträngning och en vardag fylld med måsten. Att vara ledig kan bestå av motsatsen- inga måsten men också ingen tillhörighet...
Hur får vi i vuxenvärlden till ett lagom aktiverat trivsamt och givande sommarlovsveckor för den yngre generationen?

Jag tror på att alla har ett val. Det går alltid att sträva efter ett nytt steg hos sig själv och också leta möjligheter till att komma vidare. Vissa har svårare för det än andra. Har man inte uppbackning och lärdom i det tänket som liten krävs det övning som vuxen. Men jag tror på eget handlingsansvar och möjlighetestänk. Övning inm detta har gett mig den "friheten" i livet som gynnar mig till utveckling och trivsamhet.

Att snurra i möjlighetstrondellen och inte riktigt greppa tänket och möjligheterna som livet bjuder på, att inte övat tillräckligt för att få till handlingsansvar och att inte ha tillräckligt( vad är då tillräckligt..?)med pengar, kan vara ingredienser som gör livet tyngre och svårare.

Pengar ger inte lycka, men pengar kan öppna upp. 

Livet är inte heller rättvist. Vi kommer alla från olika bakrunder och starter i livet. Fler och fler barn och ungdomar växer idag upp med en förälder. Strävan efter den tidigare kärnfamiljen tror jag har minskat med åren. Jag ser ingen nackdel i detta. Jag tror inte på att styrkan ligger i kärnfamiljen. Det är bara en gammal oskriven lag som fortfarande ligger kvar i samhället att det är de bästa levnadssättet. Spelar ingen roll hur många par som lever kvar i kärnfamiljens anda trots att kärleken tagt slut dem emellan för många, många årsedan. Det levnadsättet är fortfarande mer "rätt" än andra i vårt samhälle, tyvärr.

Jag liksom många med mig lever som singelförälder med mina barn - tror inte det går att missa för er som följer mig, ha ha. Att vara singelförälder är i många falla att ha dygnetrunt jour för barn och samtidigt jobba heltid. Tro mig jag vet. Ändå kan pengarna tryta. Märklig ekvation egentligen. Bonus är att man som förälder bygger tightare relation med sina ungar.

Det finns lagtexter som innebär att föräldrar har skyldigheter att samarbeta på bästa sätt för ungarnas fördel. Men vet ni- när man har separerat kan människor stå så långt ifrån den möjligheten som möljligt. Det kan finnas så mycket skit i en speparation som ligger mellan två föräldrar, saker som inte reds ut. 
Behövs allt redas ut? 

 Och sorg- sorg som behöver bearbetas för att nya steg ska kunna tas i samarbete. Och sist men inte minst nya partners som kommer in och talar om vart skåpet ska stå. Tro mig, jag har erfarenhet av detta också. Och samtidigt ska singelföräldern ro iland allt på ensamhand för ungar.

Peter Stordalen sa i ett tvprogram att den bästa gåvan en pappa kan ge till sina barn är att alltid vara snäll mot barnens mor även efter en spepartion. Alltid. 
Kloka ord..

Så kommer då 10 veckors sommarlov- ledighet som kräver sin akivitet.
Hur får man till det- och hur ska en lön räcka för singelföräldrar om inget samarbete finns mellan föräldrar?

Jag tror fortfarande på att i den mån det är möjligt, att bearbeta sorg. Oberabetat sorg hindrar.

Jag tror på eget handlingsansvar. Handla med små steg framåt mot dit man vill för sina ungar

Jag tror på möjlighetstänk. Små kostandsfria aktiviteter som dagsutflykter, en fikakorg i gröngräset osv kan ge goda stunder.

Jag tror på uppskattning och belöning. Sommarpresent för väl kämpa under skolåret. Ett inträdeskort till Liseberg för oss som bor i dessa trakter, kan vara för stor belastning för några och för andra inte. Det var ju det där med att livet inte är rättvist..
Men just inträdeskort på Liseberg eller tex Universeum kan ge möjligheter till aktiviteter en hel säsong istället för ett inträde vid ett tillfälle.
Om jag har erfarenhet av detta också?
Har fått studiero många gånger under universeums tak, när tjejerna var mindre. Med havs matsäck- pannkakor och de lekte och trivdes och jag satt o pluggade- superduper!!

Och jag vet ju dyrare presenter ju mer samarbete krävs föräldrar emellan. 
Sen egentligen handlar det inte bara om pengar- eller hur? 
Samarbete om även mindre icke kostsamma punkter gynnar barnen. Det är ingen skillnad på mina eller andra ungar i detta fallet. Så till nya partners- Uppmana till samarbete istället för att bestämma vad din partner ska göra eller inte. Alldeles för många ungar kommer i kläm här. Det styrs och ställs med semesterperioder, liksom födelsepresenter till barnen osv. Istället för att en gång för alla förstå barnen har en mor och far!

Förra året fick Lerums kommuns skolungdomar fritidkort inför sommaren - ( tågkort som gäller på lokaltrafiken i vårt område i 100 dagar av kommunen) 
I år är det indraget... För vems skull kan man undra? 

Sommarpresent detta året fick därav bli fritidkort. Att kunna nyttja lokaltrafiken öppnar upp för många möjligheter under sommarlovet, för våra ungdomar. Bör vara en självklarhet oavsett samhällsklass och oavsett föräldrars inkomster. Alla har inte den ekonomiska möjligheten att få till detta till sina barn! En lön flera barn tex. (Som jag) 
Jag vet av egen erfarenhet och jag förstår. Visst vi har alla ett val och möjlighetstänk mm. men trpts allt så kan inte en medellön räcka hur långt som helt till flera barn. 

Jag gläds idag med mina och andra ungar som har just tillgång till fritiskortet under sommaren, men samtidigt tycker jag att det är synd, väldigt synd att inte detta fritidskort kan fortsätta att subventioneras, så att alla ungadomar kan få den tillgången. Precis som våra pensionärer har sitt gratisåkarkort. Alla föräldrar har av olika anledningar inte möjlighet att prioritera inköpet av ett tågkort på 830kr till sina ungar.

Barn till enastående singelförädrar ska inte behöva hamna i en annan klass för att pengarna inte räcker till detta kort. Min åsikt-japp!

Samtidigt så är jag helt på det klara att mina ungars driv och strävan kan höra ihop med möjlighetstänk och eget ansvar, som kan komma från bakrunden av att ha växt upp med en singelförälder som vänt och vridit på pengarna och ur liten matsäck skapat möjliheter till att mätta flera munnar. Jävlar anammma, mer bearbetning och målfokus har tagit mig vidare från rondellkörning. 

Man lär så länge man lever. Denna sommar ska jag iallafall åka lokalt med mina ungar och ta dagsutflykter till platser i vår region som varken de eller jag har sett tidgare. Möjligheter som inte varit möjligt utan korten.

Trevlig sommar!

Kram A.Det går alltid att utveckla sig själv och sina egenskaper. Tips på bästa tilltugg på festligt sätt.

jun 13
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-13 13:47

Flexibilitet och fokusering- spännande ord och egenskaper som alltid kan underhållas och alltid, alltid kan utvecklas.
Eller hur?

Rollen som singelmamma har på sitt sätt krävt utveckling av bägge dessa egenskaper hos mig.Många möjligheter som skapats genom åren har jag också tillvaratagit som verktyg till utveckling. Sedan finns det de situationer som jag "rondellkört" i , varv efter varv, för att sedan finna utfarten och lärdom och utveckling av situationen.
Så klart det också finns de där rondellerna som jag fortfarande kör i utan att vara utvecklad eller redo för utfärd. Jag är ju bara människa varken mer eller mindre fulkomlig än någon annan! Men helt ok ändå!

Just flexibilitet och fokus är i min värld bra egenskaper att ta tillvara möjligheter till utveckling av! Att kunna fokusera på en sak i taget, att kunna fokusera på det som behöver göras oavsett omgivning. Att vara flexibel till att byta turordnin på vad som ska göras pga av att omständigheter kräver det. Och allt utan att sinnestillståndet påverkas negativt. Så klart det kräver sin övnng!

Att vara mitt uppe i en köksrenovering är också en ypperlig möjlighet till utveckling av både fokuserande och flexibilitet. 
Att skapa sig ro till arbetsyta mitt i ett hav av ikeakartonger. Att fokusera på skärmen oavsett högarna runt om. Och övning ger färdighet ska jag säga. Och jag är mycket tacksam för detta!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Denna delen av blogginlägget är i samarbete med buzzador som låtit mig prova Kvibille Hallands Hav. Alltså hörrni- detta är det perfekta tilltugget så här under eftermiddagen vid det kombinerade köksbordet och arbetbordet!! Så god!

Att smaka av osten gav mig möjlighet att duka till lite trevlig vid arbetmötet, bland kartonger och annat.
Helt i linje med fortsatt övning av flexibilitet och fokuserande.

Och wow vilken ost!! Krämigt god i koncistensen och mycket smakrik. Nästan svårt att låta den lilla biten som blev kvara att vara. Men tänker att den ska få göra sitt i en ostsås till pastan i veckan!!
Härligt nöjd med min utveckling och förmåga att få till en god och trevlig upplevelse och möte trots kaos! Och såklart samarbetet med Buzzador som ger mig fortsatt utveckling och lärdom om nya produkter och mina egna egenskaper!

Kram A.


Norgevandring- Galdhöpiggen skolavslutning och flexibel singelmamma

jun 13
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-13 05:44

Godmorgon kära vänner!
Första sommarlovsmorgonen och istället för sovmorgon har vi här varit vakna i ottan. Klockan är strax efter halv sex och jag har varit igång en knapp timme redan..

Vad gör man inte för ungarna ha ha?

En tonåring har redan åkt hemifrån. Om en stund startar bussen med ett flertalet gymnaster som ska vandra på Nordes högsta berg över helgen. Sova i tält och vandra. Laga mat ute i naturen. Spännande när man som mina inte direkt har vandringsaktiviteter i blodet, men ändå ett medvetet val av min tonåring att delta på denna resa. 

Värre dock att krasslig hals ger sig tillkänna nu igen... 2 gånger om halsfluss i bagaget under senvåren och halsen började göra sig till känna i går igen. .. Det kändes som om vi investerade i halva apoteket igår, alvedon halstabletter nässpray och också en ny antinflammationsspray.
Hur som håller jag nu tummarna för att halsen ska ge efter genom sömn på bussresan.

För er som inte är så geografisk kunniga så heter berget Galdhöpiggen och ligger i Norge. I eftermiddag väntas de vara framme för att sätta upp sina tält.

Den andra tonåringen har översovande med kompisar och lär säkerligen sova större delen av dagen. Själv tänker jag beta av adminsitrativa punkter och telesamtal idag. Samt finns också ett par timmars utbildninstid inskrivet i schemat.
Solen verkar lysa med sin frånvaro så inomhusjobb passar bra.

By the way så förlöpte grdagens skolavslutning under 9b:s logga fint. Tänk att jag liksom tjejrna har gått i klass 9b i samma högstadieskola.
Känslan var stolthet och glädje på avslutningen igår, fast också lite vemodigt att inte ha någon kvar under Torpskolans tak.
Å andra sidan har var sak sin tid och gymnasiet och stegandet in i vuxenlivet är spännande att vänta.

Stolt som mamamma över tjejernas presterande under året( detta dock utan att sett det bevisliga betyget som kommer på posten först idag).

Men dock mycket stolt över deras slit i att gå mot att alltid göra sitt bästa, kändes skönt i hjärtat. 

Att sedan kunna ge dem varsin blomma med skriftligt innehåll från mor och far, blev bonus!
Gott samarbete mellan föräldrarna är så mycket viktigare för ungarna än utan!!
 Det var glada ungar som firade skolavslutning igår!

Sommarlovet är här och det ska tas tillvara!

Yes, folks en singelmammas torsdag är igång. Och dagen körs i arbetetstecken. Med vidunderlig utsikt av ikeakartonger!
Flexibilitet en singelmammas verktyg till gott!

Kram A.


Från äldst till yngst är nu grundskolan passé! Skolavslutningsdax!

jun 12
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-12 08:07

Så var dagen D kommen. Dagen då min minsta avslutar grundskolan! Herre gud- tiden den går, fast det vet jag ju så klart! Vemodigt? Nej. Var sak har sin tid och steget in i gymnasievärlden känns så rätt även för min minsta.  Märkligt att både jag och thjejerna har gått ur skolan från just )B på Torpskolan- olika år bara..

Och känslan av att enbart ha gymnaster i mitt boende känns också bra. Det är på ett annat sätt att leva med större barn än små. Samtal och aktiviteter blir på ett annat sätt. Så även markservicen. Det är på sitt sätt enklare och roligare.
Och syrarna E är nu mer närmare varandra i smtala och aktiviteter än någonsin

Att gå ur nian är stort när man gör det har jag lärt mig. På något sätt är det som att mina ungar en efter en har tagit ett litet steg in i vuxentänk med nians avslutning. Det har alla blivit mognare och ansvarsfullare. 

 

För sista gången ska jag nu gå på avslutning i min egna högstadieskola. Dagen är kommen då jag avslutar föräldrarollen som grundksoleförälder. Sen är det sommarlov med två fantastiska sommalovslediga tonåringar hemma! Sommarlov utan småbarnsgnäll, sommarlov med tonåringara.

Nu dax att göra sig iordning!

Du gamla du fria du fjällhöga nord..

Kram A.Niornas bal och att vara en del i stora ungars liv och aktiviteter, skönare än småbarnsår.

jun 10
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-10 09:16

Hur härliga är inte måndagar?
Förmodar att det handar om vår egna inställning till dagen. Och just måndag, även om jag vill och aktvt gör det- jobbar bort betydelsen av dagens namn, så är måndag på något sätt de nyas dag.
Ny vecka, nya möjligheter. Dit vi inte nådde förra veckan kan vi nu starta om med och vad passar bättre idag då med att en ny kyl är på ingående.. Yeeeha!! När den är inne är det liksom bara snickare som saknas för att köket ska fås till.

 

För övrigt så danasar niorna sin bal idag. Min minsting på niornas bal!
Hur är det möjligt?? 

Liten och naggande god är hon fortfarande iallafall ha ha. Och fin! 
Snart nalkas sommarlov och till hösten blir det gymnasium! Och med sagt är alltså grundskolan ett avslutat kapitel i min skapade syskonskara. Skönt att små blir stora tycker mamman! 

Det är faktiskt en riktigt skön känsla att vara delaktig i att barnen växer upp. Att ha dem nära att vara en del i deras liv. Inget småtrams och grin längre utan samtal när det inte blir som man tänkt. Och aktivitetsmässigt. Sååååå skönt att ha "stora ungar" inget krav på småbarnsaktiviteter. Sommarlov och aktiviteter med tjejerna är kul och vilka möjligheter det finns! 

Stora ungar passar in överallt! Och ja, jag tillhör dem som först täcker upp behovet för ungarna innan jag fixar aktiviteter för mig själv. Räcker pengarna bara till det ena så är det en självklarhet att de går till aktivitet för ungarna!

Jag tror inte på det där att ungarna få skåda på sociala medier allt deras föräldrar är med om och själva får de vara hemma.

Nix pix dags att fixa i dagen. Ni vet en singelmammas vardag är attt ingå i många roller. Och närheten till ungarna kommer inte av att ha dem som uppvisningsobjekt. Närheten kommer att lyssna in ta dem tillvara och finnas med dem.

I love them.

Kram A. Släpp fångarna loss det är vår, låt barnen vara & singelmamman fixar vegansk sommarfräsch hud

jun 09
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-9 12:56

Sommarsöndag med spöregn och vindande vindar som om hösten vore på antågenade..
Kan det vara så att fröken väder läser vad jag har att göra inomhus?
Ibland undrar jag..ha ha

I vilket fall började denna söndag med lite sova ut och snabbt iväg till Köpcentra i grannkommunen. Alltså förstå det var liksom bara på med kläderna och iväg - Inget kaffe hanns med! Allt för att få gjort vad jag skulle innan gemene man invaderade affärena i regnet.

Väl hemma vid nästan lunchdax var törsten sååååååååå längtansfull. Och det som inte finns i minnet.. För när kaffburken öppnades gapade den tom! Jag tog de sista kaffekornen i burken igår.. Hade såklart som plan att köpa med mig ett paket gevalia kaffe upp under gårdagen.. Men tjena allena det föll ur mitt minne!

Alltså min burk gör sååå mycket själ för sin logga- Jag älskar gevaliakaffe! Smaken är så klart som baken delad även när det käller kaffe- men Gevalia är MIN klara favoritsmak av kaffe!

Nu är klockan över lunchtid och jag har precis fått i  mig min första kopp för dagen och börjar bli människa igen- Yippie!

Vad gjorde jag då i Köpcentrat? 
Vad var det som var så av viktigt att jag skyndade mig dit en tidig söndagsmorgon?

Jo, ni vet de där finingar till tjejer som jag har skapat. Den minsta ska nu gå på avslutningsfest/bal för 9:an. Hellångklänning och klackskor väntar. Sommarfräch "bränna" vore supersnyggt till! Så.... brun utan sol stod på inköpslistan idag 
Vilken av alla de olika produkterna som finns inom detta område blev min investering??

Jo, mina kloka tjejer förespråkar det veganska i mångt och mycket. Så vad passar inte bättre än att testa av Ida Wargs produkter. Mousse, spray oil och handske fick bli den här singelmammans investering idag. Och blir dettta bra, kommer dessa produkter bli våra nya favoriter! Kan säga att jag också är superglad över att dessa produkter finns att tillgå i fyssika affärer i detta läge av sista minuten.. Blir de nu våra nya favoriter kommer jag som älskar webbutiker att beställa dem framöver!
För produkter som passar in i vårt tänk( Vilka grymma tjejer jag har som bidrar med klokt tänk till mamman!) och skapar sommarfräscht på huden kan inte bli annat än favoriter! 

Nu håller vi tummarna för jämn fin "bränna och glimrande ben!

Yes, singemamman håller alltså ställningarna så att barns behovs täcks, även en söndagsmorgon.

Funderar på hur det i mitt nättverk kan vara så många singelmammors barn som kommer i kläm när nya parters flyttar in till deras fäder. Jag förstår inte de kvinnorna som sätter sig emellan relationen mellan fäder och sina barn. Jag förstår inte de kvinnorna som skapar orättvisa mellan barn. Jag förstår inte de kvinnorna som liksom allatid ska ha sitt finger med när det gäller dessa barn som de inte har att göra med. Deras egna behov tycks allt täckas oavsett det är resor, renoveringar eller kläder. Medans behoven för umgängesbarnen till deras partners verkar vara ointressant att täcka. Det är skillnad på folk ch fä och vart pengar ska gå till, så många gånger. I don´t understand! Kvinnor som sätter sitt och sina barns behov före dessa umgängesbarn. Som att deras ego tar så stor plats så att de "missar" att se vilken vilken skit de bidrar med för en stärkt relation mellan barn och fäder. Tänk att det finns kvinnor som vill vara en del i att skapa orättvisa och trassliga relationer. Märkligt!

Sen finns det de kvinnorna som låter nya partners sköta sina barn medans de själva sköter sina. Och förstår vilken förlust som skapas om inte barnen får eget umgänge med sin förälder. Kloka kvinnor värda beröm!

Släpp fångarna loss det är vår skulle rådet vara till de översta sortens kvinnor. Att likt en fångvaktare med dominans bestämma aktivitet ordning och alltid efter eget ego skapar inget gott.

Nu mer söndagsjobb och förberedelser för bal och köksrenovering. 

Tror ni kylen kan komma imorgon?

Kram A.


Festlig afton med medvetna val och no alkohol och flyttröra

jun 08
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-8 10:44

Vaknade tidigt dag, men gårdagen blev något sen så det där med att vara pigg? Nja- jag låg kvar länge och väl. Skönt det där att inte behöva rusa upp. Ska trax ta mig i kragen och ta ett träningspass- kan tänka att belöningen får bli en lödagsfika.

Men hörrni, vilken kväll igår - vilket väder!! Långa ljusa sommarkvällar-alltså magiskt! Återigen känner jag en stor tacksamhet över att jag för 9 årsedan gick efter min känsla och lät tiden ha sin gång. Målet med en lägenhet en trappa upp med balkong i västerläge blev med det fokuset också verklighet!  Och som vi har njutit på just denna balkong genom åren- i ur och skur.
I nuet har vi finaste utsikten av en mås som byggt bo och ligger och ruvar.
Kan undra hur det kommer bli med små fågelungar som springer runt på taket fram över innan de är flygfärdiga?
Jag är en äkta lägenhetsmänniska- Trivs som den fisk jag är med att ha grannar runt mig. Dock ska sägas att jag emellanåt får både blomvatten och annat ner på balkongen av grannar som "missar" att min balkong är under, men det är en annan sak.. The balcony är och förblir min oas!

By the way- köket kom igår.. Om det är några kartonger- jo men visst- herregud!! Men det kommer bli bra det här, om några veckor.. Men ni vet att stå precis mitt i något.. så är det här nu. men viser verkligen fram emot att inbjudningar till middagar de kommande veckorna när det gamla köket har plockats ner och det nya fortfarande inte kommit upp, ha ha.

Lägenheten är mer som ett flyttkaos i dagsläget-..

Kartonger högt och lågt och utanför regnar det. Visst sjutton är det nu känslan av att ha köket färdigt är att föredra. Men hörrni- känslan av det färdiga finaste köket når jag vid mina dagliga mentala räningsövningar. Och kan säga att det är njutning!

Åter till igår- Balkonghäng med tilltugg är att njuta. I samararbete med Smakbox och Kiviksmusteri kunda jag styra upp en liten tema afton så att svalkan i glasen föjde kvällens päron tema. Päronskivor , chokladchips och päron/chokladglass, smarrigt gott! Men njutningen i glasen- kiviksfruktdryck i päronsmak- alltså hörni vilken hit!! Supergott och läskande. Släkte törsten fintfint, denna varma afton. Och festligt blev det också!
Som tonårsförälder är det grymt med samarbete att få till festligt i glasen utan alkohol! För det finns ingen alkohol som kan göra kvällen- kvällen blir just kvällen av medvetna val! Vilket just alkoholfritt i glasen är ett supergott verktyg att gå i bräschen för, och även till den yngre generationen! Genom min box från Kiviks kan jag fixa flera tema kvällar fast i andra smaker- ser fram emot att testa dessa smakerna också!

Smakbox- HÄR

Kiviks- HÄR

Nu kör vi lördag!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  juni 2019  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar