s

Födelsedagsbarn firar utomlands och bildkollage på Instastory annelieeng

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-30 06:31
Det är något visst med lata sommardagar vid poolen. Men också att ta för sig av denna fantastiska miljö gör egen tid. Detta är ett bra hotell med ordning och reda ingen hets vad häller tingandes av solstolar. Det är ännu tidig morgon här klockan är strax före halv åtta och jag sitter ute vid poolen. Ingen solstol är ännu tingad. Städpersonalen servera poolområdet på bästa sätt. Om en halvtimme kan man reservera stolar. Varför sätta klockan och gå upp så tidigt på semestern kan ni undra? Att starta dagen med egen tid före alla andra är så mycket värd för testen av dagen. Morgon reflektion och en stunds skrivande ger till allt jag får tillbaka. Så nu sitter jag här blickar ut mot den stilla rena poolen. Skriver detta inlägg och några andra funderingar i telefonen. Och bilder här på bloggen från telefonen funkar inte så därav- följ mig på Instagram- annelieeng- jag uppdaterar varje dag med bildkollage över dagarna här på instastory!! Om en stund ska jag avsluta min morgonstund med en pw längs strandpromenaden här, Underbart! Och sen det bästa - lång skön hotellfrukost med nyvakna barn. Det är sommarsemester det! Förövrigt var det en skön dag igår med. Pool och hav i centrum. Alltså det är verkligen gudagott när havet är ljummet. Sen firade vi också ett av mina två sommarbarn som fyllde 17 år igår. Eftersom vi brukar ta en semester tur i slutet av juni är det inte första gången som hon firar födelsedag utomlands. Min unga fröken gillar kontroll och avskyr överraskningar. Vilket jag respekterar. Så födelsedagen firades lugnt och avkopplande med ala vart middag i den ljumna kvällen. Och där överraskade hotellet med paraplydrink med tomtebloss! Tusen tack för det- bästa Atlantica Princess. Film/tv-serie quiz i hotellbaren och vi fick 16 av 20! Ingen vinst, men attans va duktiga mina tonåringar är på att kunna till vilken film/ tv- serie låtarna hör till. Kvällsunderhållningen här är lagom, personliga och inte för sen. Ni vet det tar att vara ute i solen hela dagen! I eftermiddag/kväll blir det en promenad till närliggande centrum här i Ixia. Typ 15 min bort. Ett shoppingvarv i ”fake butikerna väntar. Alltid lika kul varje år tycker jag och min minsting. Men först nu dagen pw och sen pool och havshäng med tonåringarna- en singelmammas trivsel! Kram A

Welcome back och Rhodos älskar oss och hipp hurra för Wilma idag

jun 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-29 06:23
Så har jag precis vaknat upp på Hotell i Rhodos igen. Känslan är superduper! Tredje gången gillt jag semestrar på detta hotellet. Atlantica Princess är ett favorithotell och väl medvetet val att komma tillbaka till. 2016 var jag här senast och det är hur skönt som helst att vara tillbaks! Kan hotellet vara nöjda med oss också tro? När man får Welcome back och extra stort rum är det en ömsesidig trivsel! Så klart att de älskar att ha oss här! Här finns ett lagom stort poolområde. Inga solstolar får tas före kl.08- innebär att jag slipper gå upp i ottan. Vi har nämligen våra ”fasta roller” när vi teser. Just morgontjänst med att paxa stolar för dagen är min roll ha ha. Havet kluckar på baksidan av hotellet. Svalkande havsbad kan alltså tas när som. Mat service och annat är super här. Samt att alltid är det rent och fräscht. Vi har al inclusive och har haft alla gångerna här. Det går att välja utan. Igår hann vi med lunch och middagsbufféer - jättegott. Vi tog en tripp till de närmsta affärerna och sen en kvällsdrink till underhållningen på hotellet. Därefter var det tidig läggdags. Dygnet innan resan med helt vaket gjorde sig påmind även om vi sov hela flighten. I nuet sitter jag ute vid poolen väntar på att städarna ska bli klara. Sen ska jag frukostfrallor min 17 åring. Hipp hurra för min Wilma idag!! En rask power walk en lååång frukost och sen poolhäng hela dagen lång. Kan en semester bli härligare? Nu är det semester och jag njuter av allt här. Kan detta vara så nära sommarstuge känsla jag kommer? Same same but different. Kram A.

Tvapparaternas tv får oss att vilja se mer. Bildupplevelse av bästa kvalité

jun 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-28 02:47

Mitt i natten och nattugglorna här är vakna. Tv:n har precis stängts av och jag måste bara passa på att tipsa om vår fantastiska tv. I samarbete med Buzzador har jag sen några veckor tillbaka testat LG OLed55C9. Alltså det är helt sjukt vilken tv det är! Känslan är som vi sitter på livesändningar i tvsoffan- Bildkvalitén är helt fantastisk.

Att tv: sedan är är ursnygg i designen med sin superplatta skärm är grym bonus!

Ja det är knappt att det går att slita sig från upplevelserna av tvtittandet med denna helt enorma bildkvalite. Sommarens allsångsprogram lever verkligen upp genom denna skärma.

men nu fick den stängas av för idag!

Ja det är knappt att det går att slita sig från upplevelserna av tvtittandet med denna helt enorma bildkvalite. Sommarens allsångsprogram lever verkligen upp genom denna skärma.

men nu fick den stängas av för idag!

Och här sitter vi tills ögeonen går i kors både jag och mina tonåringar. Vilken kvalite alltså bilden är fantastiskt. Yes mina vänner- står du i stundande tvköp- detta är tvapparaternas tv och väl värd att rekomendera!

Nu skiter vi i sömnen och packar lite väskor i stället. dag nyttjar vi så många timmar som möjligt i vårt vakna jag.

Kram A.


När det fläktar i sommarhettan, mår jag gott

jun 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-27 08:58

Alltså hörrni kommer ni håg förra årets sommar och värmebölja- Bastuväme både utomhus och inomhus. Utomhus och sommarvärme är en sak, men när värmen slår igenom väggarn så att inomhus i hemmen blir näst intill lika varma, då är det lite överkurs.
Eller hur?
Och jag hade ingen fläkt heller förra året. Jag gjorde mig av med min gamla fläkt tidigare under året.. 

Men det var faktiskt så att jag inte hade använt den på hur länge som helst. Ni som följe mig vet ju att jag övar mig i att göra mig av med onödiga ting och bryta mitt samlarmönster. Frid och fröjd när fläkten bytte ägare. Men sen..När jag kom till insikt att jag behövde visst ha en inomhusfläkt sommartid under de varmaste dagarna. Tja, då fick jag bita i det sura äpplet. Det fanns inte en fläkt att få tag - alla affärer runt omkring hade sålt slut... men åter till nuet..

En sväng på ett av våra byggvaruhus- Bauhaus och jag är åter med fläkt! Efter några ord och visor lyckades jag också montera ihop den!! De ni!!

Guda gott i värmen som är att känna fläkt inomhus. Det tror jag även snickarna känner som arbetar hårt med köksrenoveringen.
Gör om gör rätt liksom- I mitt hem behövs en inomhusfläkt!

Nu lite mer jobb och sen ledigt. Alltså den känslan.. att boka av de sista sakerna på jobbslistan för att sedan ha semester.
Hur skön är inte den?

Kram A.


Födelsedagslunch i Särö Blomstermåla och fasta rutiner eller sommarcharm av annorlunda ingredienser?

jun 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-26 07:06

Godmorgon hörrni! Hoppas ni har det bra, såhär snart mitt i sommaren. Tänk at ljuset redan har vänt och dagarn blir kortare igen. Det är också ett halvår kvar till jul för den som vill leva mer fram än i nuet.
Värmen har kommit, men solen håller sig borta..Och här är det precis som vilken annan sommar som helst som sig brukar denna del av sommaren, med tidiga mornar och sena, sena nätter. Fast ändå väldigt skild från senaste somrar.
Det där med sommar och att släppa på vanliga rutiner som skola och arbete, kan få sina följder. Utan min "To do lista" skulle nog inget bli gjort. 

Hur får ni till det ni ska göra om sommaren- när klockslag och måste bara finns bak i perforin? 

Annorlunda i år är att vi är på hemmaplan och inte på sommarsemester vid en pool och en strand, den här perioden. Var sak har sin charm brukar det heta, men att vara iväg på semester i början av sommaren är skönt - Känslan att komma hem och sommaren fortfarande har långt kvar är otroligt skön.
Här hemma strömmar det in människor redan tidigt om mornarna. Snickarglädjen frodas och köket börjar te sig. Annorlunda kan man definitivt säga att vara utan ett kök. Kräver en viss planering eller snäll mamma som bjuder på middag. Tackmamma!!

I förrgår firades iallafall den näst äldsta actionhjälten med en supermysig lunch i Särö. En pangdag, hel spontant. Tänk att spontanitet och känsla kan få bästa resultat!
Alla fyra actiohjältarna samlade vid lunchbordet. En mammas stolthet!
Hur ofta tror ni det händer?
Solen strålade, havet klickade och systrarna E trivdes som fisken i varandras närhet. Och även med mammans tror jag ha ha. Glädjen och kärleken de har till varandra och trivseln med varandras närhet- ger lika god känsla hos modern som havets näret! Värre var det med den inkränkande snyltande gästen ha ha- Tänk att en äldsta actionhjälen blev så rädd att hon flydde bordet.

4 systrar på tur- SYSTRARA E

Havsvy

Solglasögonscharm

Födelsedagsbarn

Hipp hurra - 24 år!!

Lunchbord

Grönsaker är gott!

När fisken smälter i mun

En äldsta actionhjälte i solglasögon

Snyltgäst

Rädsla

Fyra systrar


En mammas stolthet, 4 döttrar

Egen tid om morgonen och känna in känslan för dagen funkar iallafall i alla väder och årstider för mig. Jag har skapat mig en hållbar rutin som ger mig kraft styrka och mod in  dagen. 

Så nu kör vi mina vänner ytterligare en sommardag fast fast med annorlunda juniingredienser än tidgare. Tur att junimånad inte är slut än ha ha 

Kram A.


Midsommardagens leende utan middagsmöjligheter

jun 22
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-22 08:20

Midsommardagens morgon och ytterligare en dag av traditioner?
Nix- juust midsommardagen har jag gjort mer annat än samma i många år.
Undra om det är livet som har för mig dit eller jag som stegat mig dit?
I år önskar vi att alla middagsbjudningarna i världen ska hagla in här under de närmasta veckorna- inget kök gör middagslagningen passé här under 2-3 veckor..

Under ungdomens år var det tältande i tex Tylösand som gällde på midsommar. Uppvaknande  i regnblöta tält på midsommardagen har gjort att jag avskyr tältande, husvagnar och campingplatser. Den sortens liv är inget för mig.
Barnafödsel på midsommardagen och även höggravid i väntan på försenat barnsmåbarns har jag också varit med om-
Uppvaknande i Fjällbacka under småbarnsåren med de stora tjejerna. Ja, listan kan göras lång på olika sammankomster och miljöer för just en midsommardag i min historia.

De senaste åren har jag vaknat upp på semester ett varmt medelhavsland och efter morgonsimningen tagit ett skönt dopp i hav eller pool, för att sedan väcka mina minstingar till liv. Allt för att slippa fightas den heliga julisemestern med annan förälder har jag åkt på semester med tjejerna under midsommar.  
I år är läget annorlunda. saknar nog lite att faktiskt vara i väg nu.. Det är en ynnest att ha valt att prioritera den möjligheten att vara på resa själv med sina ungar. Jag blir glad i tanken när jag också hör om umgängesföräldrar ( pappaor i detta fallet) i itt nätverk, som väljer att åka på semester själva med ett eller ett par av sina ungängesbarn. Detta till trots nya famljesammankomster och tom nya barn. Det är just på ensamtripp med ungar som en förälder kan komma närmare sina barn än med en hel harrrang av andra människor med också. Grattis till dessa pappor som tar sig den möjligheten!!
Att göra barn glada är ett gemensamt föräldra ansvar!

Idag packar jag kök.
Midsommardag och det kallas kontraster-eller?

Packning av köksinnehåll tar sin tid..

 
Det kallas Matlådor

Jag är otroligt tacksam över att nya kylen kom innan så att vi iallafall har frukost möjligheter. Tänker att kaffebryggaren får ha sitt säte i köksfönstret- för kaffe måste vi ju ha!

Tja, vaknar alltså upp en tidig midsommardag med mycket tänk och mycket "to do".
Skön känsla iallafall att bägge mina tonåringar är hemmavid och sover skönhetssömn, efter kompishäng i den sena midsommarkvällningen och natten.

Solen skiner på utsidan, även om vindarna viner. Jag ska ta tag i ytterligare några skåpstömningar för att sedan ta en nypa frisk luft .

Så det där med traditioner- ja kanske är de inte till för att brytas. Men de ska vara "up to date och följas där de hör hemma. I år är är köksrenovering fokus A och annat får stå tilbaks- midsommar eller inte.

Njut av dagen!

Kram A.


Recept på enkel potatissallad och att gott är godast att dela

jun 21
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-21 09:01

Midsommarafton idag. En del dukar upp med buffe, långbord och alkohol. Andra tar tillvara på stunden på annat sätt. Dagen är som livet i övrigt- en del människor öppnar upp och bryr sig om andra människor på ett genuint och äkta sätt medans en del mer tänker på sitt. Vinnare är och kommer alltid vara de som just med ödmjukhet till livet och andra människor står öppen dörr och tar emot.
Så bra det är med livet att det går alltid att öva oavsett när- midsommarafton som vanlig vardag. Övning som görs ger färdighet och stegande in i framgångs och vinnarnas led. Tvärtom, ju mer egot styr till att inte se runt och utanför egot till att inte öppna upp för andra, till att vara bith och bestämmande- ju mer gås i fällan till ett andra led.
Så mina vänner valet vilket led våra steg ska ta oss - det gör vi själva!


Vem/vilka berömde letade du goda ting på senast, fast hjärnan först enbart hittade fel? 
Vem/vilka bjöd du in senas fast att du hade bordet fullt?

Oavsett långbord eller inte, mat som är gott är oerhört kul att dela vidare! Som allting annat egentligen. Varför ska vi låta bli att låta andra ta del av vår egna njutning och det som gynnar oss?

 Har aldrig förstått vinsten i slutna sällskapets charm..

I samarbete med smakbox och plain har vi här hemma definitivt haft möjlighet till att öppna upp för trevliga njutbara middagsstunder mitt i all köksrenoveringskaos. Tackar ödmjukast för detta!!

Så nedan kommer receptet på gårdagens fantastiskt goda krämiga potatissallad. Bonus att den är vegansk också!  

Krämig potatissallad

1kg fast potatis

1,5 dl plaint Cooking Fraiche Natural

1 dl vegansk majonäs

1 msk skånsk senap

1 rödlök, finhackad

1/2 dl gräslök, finhackad

1/2 dl persilja, finhackad

1 vitlöksklyfta, riven el pressad

salt

Tillagning.

Skala ch koka potatisen mjk. Skölj i kallt vatten så att potatisen blir sval. Skär sedan i mindre bitar. Rör ihop Cooking Fraiche, majonäs och senap i en skål. Hacka röd lök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis. Smaka av med salt. Garnera med lite hackad gräslök.

 

Supergott till likaväl grillningen som mer traditionell midsommaraftonsbuffe. Och bonus är att den passar utmärkt att bjuda de på som inte tänkts bjudas in. 

Fåglarna kvittrar solen skiner, väl mött kära sommar. Det är njutning att du är här!

Kram A.


En dag av letande och kul sommaraktiviteter för sommarlediga barn och tonåringar.

jun 20
Skrivet av: Annelie Eng 2019-06-20 19:35

Lång jobbdag för mig idag för att vara dagen innan midsommar. Brukar mer eller mindra vara på tur utomlands på midsommar eller nån dag före. Det känns nästan lite vilset att vara på hemmaplan dessa dagar..
Men jag får glädjas åt mina väninnor som har varma än varmast på Kreta. Solbrända och sommar fräscha som attan vad bilderna visar. 

Vädret idag verkar vara äkta svenskt midsommarväder. Jag frös tom bredvid grillen på balkongen tidigare i kväll. Trädan vajar, ingen ljummen vind och mer kalla droppar en skönt sommarregn. Brr! Känns bra att nyttja dagen till inomhusjobb!
Grillspetten som grillades med en alldeles fantastiskt god hemmagjord vegan potatissallad smakade alldeles superduper men fick ätas inomhus. Även om försök gjordes att sitta ute och äta-Recept på denna urgoda potatissallad får ni imorgon bitti! Kanske kan vara ett tips att bjuda på till midsommargrillningen imorgon! Så håll koll!

Skulle också kunna kalla dagen idag  som en dag av letande. För jag har letat efter nycklar och kvitton som en iller idag.
Och sen, som så många gånger förr, när jag släppte letandet så dök de upp. Nyklarna hade via dotterns hand slagit ro på hennes rum, medans kvittot hade trillat ur ett kuvert och hamnat mellan två ark.
Det där säger mig att man ska låta tiden har sin gång. Inte stressa på i något avseende. Hade jag fortsatt mitt letande hade jag förmodligen hållt på ännu utan resultat...


Pyamasbyxor på promenad- tja..en singelmammas vardag kan vara lite hipp som emellanåt

Medans jag har jobbat, letat och funderat så har mina tonåringar blandat skönhetssömn med spelande och serietittande. 
Kan det vara så att man kan behöva ha tråkigt för att kunna ha kul?
Sen vet jag inte hur tråkigt det är att var barn och tonåring idag med all uppkoppling som ger tillgänglighet till serier och filmer dygnet runt?


Godisspel med smaksensationer!! Kuligt värre!

Överlag så bjuder de sommarlediga veckorna också på tomrum som ska fyllas. Tomrummet av skoldagar. Gemenskap och tillhörigheten som finns där, är liksom borta under sommarveckorna. 

Att som ensamförälder styra upp vettiga aktviteter för sina barn och tonåringar dessa veckor ihop med jobande kan vara ett enormt pusslande. Vettig sysselsättning bör ligga i bägge föräldrars intresse att styra upp. Ofta , iallafall i mitt nätverk drar enastående kvinnor ett sjujädrans lass själva under majoriteten av sommarlovsveckorna vad gäller att styra upp för sina ungar!

Aktiviteter tillsammans med sina ungar behöver inte alltid vara så kostsamma. Jag tror det handlar mer om att börja göra saker tillsammans, på tu man hand.
Det kan vara trevande steg för den förälder som inte tidigare gjort det valet- den förälder som väljer att alltid ha andra med.

 
I ett hav av blommor. Njutbart och god påfyllning!

Här hemma har vi inte direkt någon midsommarfeeling. Kartongerna ligger högt och lågt och fler skåp ska tömmas innan måndag. Men väl har vi allafall kul att se fram emot. Köksregionen kan ju knappast bli värre än nu!
Roligt spelande av godisspel i samarbete med smakbox startade dagen här med översovande kompis för tonårigarna. Alltså herregud-smaksensationer som prutt och spya ihop med god choklad.
Hur är det möjligt??
Blev iallafall kul när ingen visste vilken jellybean smak man skulle få. 

Nu ska den här singelmamman jobba undan lite fakturor och fundera vidare på vad sommaren och kanske midsommar ska bjuda mina minstingar & mig på.

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar