Tänk så många som tar sig an frasen. ”Jag är alltid ärlig och säger vad jag tycker”. Och att praktiserandet av det skulle vara världens sanning. Utgångspunkten av den frasen är mer att det finns bara den egna sanningen och den är den rätta. Och att det alltid är rätt att säga den. Att den behövs liksom. Om jag tycker att din tröja är ful, då är det någonting jag tycker. En åsikt skapad efter min historia, mina gener & det jag varit med om. Är det en sanning? Nej, det är min åsikt. Är det att vara ärlig att säga den till dig? Om du inte har bett mig om min åsikt om din tröja. Så nej. Utgångspunkt i ord bör vara att stärka andra människor - inte själpa! Det är som att klampa in på andra människors sidor på sociala medier och tala om sin negativa åsikt utan att någon har bett om den. Varför gör man det? Var ligger behovet? Jag kan bara ana att det råder en mindre utvecklad och tränad självkänsla under ett sådant agerande. I min värld är det tragik att läsa ord där människor klampar in, sågar och säger sin negativa åsikt på någon annans sida. Tips! Det är mänskligt att tänka negativt om någon eller vad den har publicerat på sin sida. Ta för vana att för varje negativ tanke om det du tänker, så byt tanke till något positivt. Din positiva tanke om personen kan du sedan fundera på om det skulle kunna stärka. I så fall publicera den! Vad gäller tröjan. Om du frågar vad jag tycker, så finns det olika möjligheter för mig att uttrycka att den inte var i min smak. ”Jag förstår att du har fastnat för tröjan, men den är inte en tröja som jag själv skulle köpa”. Visst låter det trevligare än att rätt av såga och säga att ”tröjan är ful”? Testa dig själv nu- sprid några stärkande ord på dina vänners sociala sidor. Emojis som stärker kan vara fina eller ord och fraser som ”vilken fin bild” vad söt du är” vilken fin klänning” ha en fin dag” osv Och jag kan nästan lova ju mer du publicerar stärkande inlägg till andra på deras sidor, alltså ger gott. Så kommer du i sinom tid inte ens se el tänka lika många negativa saker om andra , du kommer direkt se det vackra och stora hos en en annan människa. Visst är det super? What you give, you got⭐️ Tänk så fiffigt det egentligen är med ord, fraser och språk. Så många val det finns att stärka varandra med istället för tvärtom. Eller hur? Ha nu en finfin dag! Kram A.