Dygnets 24 timmar every day, året om, så finns de där. Från den dagen som vi blir mammor händer det någonting med oss kvinnor. Barnen finns alltid i våra tankar. Ibland mer i bakhuvudet, men allt som oftast väl påminda, som om vi jämt har dem framför pannbenet. Det är som om vi alltid är beredda att rycka ut, att styra om och ta hänsyn. Alltid finns de där. Och det finns alltid en slags ”mammaorolighet” av hjärta och kärlek i tankerna över allt de tar sig för. Från första skrubbsåret, till att hitta första jobbet, partner, bostad osv. Ibland tar mammakärleken energi, som när de inte kommer hem om natten, eller när de partar runt i utelivet. Dygnets alla timmar har man dem i sina tankar, mer än de någonsin kan förstå... Jag tror inte det spelar någon roll om man bor nextdoors eller om ungarna finns utspridda utanför Sveriges gränser. Mammakärlekens orolighet finns där ändå. Ju äldre jag blir är jag också mycket tacksam över att coolheten med alkohol backas tillbaka genom goda festliga exklusiva och mer coolare alkoholfria alternativ. Organisationer och företag som arbetar aktivt med att få till andra alternativ till ungdomar än alkohol och droger, är gudagott för min mammakärlek!! Ingen mamma vill väl se sitt barn dyngrak, göra korkade saker som innebär dagenefter ångest? Ju mer alkoholfria viner går framåt i utvecklingen kan vi alla dricka gott och fortfarande ha huvudet på skaft. Och just det sistnämnda är så viktigt att förmedla från min mammaroll till mina ungar och alla världens ungar- Medvetenhet och att vara i dina sinnens fulla bruk-är tillstånd att alltid eftersträva! Så mycket coolare än fylla med omedvetna handlingar! Tidig söndags morgon och jag kollar av min nya granne sen i våras. Måsmamman som fortfarande ruvar. Kan det ha kommit till några ungar under vår semester? I vilket fall vaktar hon boet och sin egendom under sig. Hon är som en lejon mamma i sitt kärleksfulla vaktande. Jag vill tro att hon alltid finns för med sin mammakärlek och orolighet även när hon lett sina ungar ur boet till flygfärdighet. Precis som i singelmammans vardag tror jag bestämt att måsmamman kommer ha sina ungar inom sig och alltid stå beredd för utryckning. Jag tror att hon avskyr faror för sina ungar precis som jag! För få timmars sömn i natt.. väckning i den tidiga morgonen och jag ör nu inne på min andra mugg kaffe. Det där med Gevalia är gudagott. Mer hälsosam blir inte singelmammans söndag. Eller jo, mirgonreglektion med tacksamhet i fokus. Goda omtänksamma vänner är gudagott för alla! Ungarna sover skönhetssömn på olika platser och singelmamman fixar vidare i kökskaoset! Kram A.