Godförmiddag finingar!
Har varit hemma en vecka nu bland byggdam & köksrenovering. Det färdiga köket växer sakta men säkert fram. Eller ja, själva köket i sig själv är klart. Snickarna har gjort sitt.
Frågan är bara om ett kök är klart då?
Det kan jag berätta för er som inte vet .. Nej! Där snickarna var klara började MITT jobb. Med lite överdrift så har jag jobbat med köket i en vecka nu...  Bara att få ut allt byggdam tar sin tid. Sedan ska nedpackat porslin packas upp, diskas och ställas in i ett bra skåp för just den eller de prylarna. Och här gäller det att tänka till.

Måste säga iallafall att det känns som en gudagåva att för första gången i livet ha en stor tystgående diskmaskin. Säkerligen är det en självklarhet för många av er, men inte för mig. Jag har iallaår haft små maskiner som  fyllts flera gånger per dag.. Och som då också ska tömmas flera gånger per dag..

Nu står jag här och blickar på diskbänken och njuter. Hör knappt maskinen.
Kan du se den?
Bor man som jag i öppen planlösning, för stök och renovering i ena hörnet med sig kaos och smuts i hela lägenheten. Så här har städats, möblerats om och städats igen.
Jag undrar när byggdammet försvinner helt?
För när jag trodde att jag fått undan allt bggdam, tja då kom elektrikern igen... Och en elektriker, han borrar han med.. Så det vara bara att börja om ed skurtrasan. I augusti kommer elektrikern tillbaks.. 

Sen ska vi inte prata om vad det för med sig i nytt tänk angående inredning och möjligheter i min våning. Kul tankar tycker jag! Och fantastiskt roligt att tankarna växer fram tillsammans med ungarna. Jag undrar hur man får till trivsel för barn i ett hem om man hoppar över deras delaktighet?

I dag blir det en liten återlämnar sväng med material som inte har använts. Hade en tanke om att koppla av vid havet- men får se om det spricker upp. Om inte har jag ju en fantastiskt balkong att njuta av lika väl som en snart iordningställd våning.  Älskar´t!
Och yes, för den som undrar- singelmamman styr mitt i detta upp för sina tonåringar, tvätt,mat - 3 mål om dagen tex. Sen har vi "oron och kollen".
Vad gör de?
När kommer de hem?
 Inga konstigheter egentligen. Mer konstigt är att det är jämn vecka & helg som är barnledigt..

Nej jag tror inte på varken ordet bonusfamiljen eller bonusmamma, min erfarenhet säger mig att det trasslar till tillvaron för barn, mer än vad det gör gott.
När nya vuxna går in och bestämmer och skapar nya rutiner och ger sig den rättigheten i samma stund som de ger sig själva den titeln..
Ibland undrar jag om de som kallar sig bonusmammor är svartsjuka på partners tidigare barn?
Är det möjligt?
År ut och år in låter ju inte dessa kvinnor barn vara själva med sin förälder. Herre gud, vuxn kvinnor som lever 24/7 med män kan inte gå undan så att ungar får sitt umgänge med sin förälder..
Det är väl ändå märkligt?

Det finns så många ungar som skulle kunna ges möjligheten till att bygga upp sin relation till sina pappor under lediga sommardagar. Ett steg bak av kvinnor som kallar sig bonusmorsor skulle gynna, mer än vad dras eensatta titel gör.
Och by the way när jag ändå är inne på ämnet. Tänk alla dessa singelmammor som dagarna i ända har 100% ansvar över lika väl ungar som markservice runt om. För även tonåringar behöver mat och uppsikt än hel helg och är inte bara att lämna!

Hur som söndagen är här- känslan är skön. Bägge tonåringarna sover skönhetssömn och var inte hemma alltför sent. Vilket innebär att modern ligger någorlunda ikapp med sömnen. Nu dax för lite utflyktssöndag med dem.
Vad tror ni kan jag hädan efter planera in det oavsett jämn eller ojämn helg numera?
Kram A.