God eftermiddag kära ni!
Det är mycket kök i fokus här hemma. Lägger till nytt innan också :)
Vi samlas i köket. Vi lagar mat i köket . Vi hänger i köket. Vi hämtar fler paket med inredning till köket. Vi beställer nya små detaljer till köket. Det hinkas kaffe i köket för många av mina vänner vill komma och kika på min nya skapelse i våningen - kul! En köksrenovering för verkligen med sig det ena med det tredje. Paradvåningen lever upp och trivseln i sommar är som den ska med vänner som kommer och går övernattande gäster och ungar. Och alla trivs vi att hänga i detta nya kök!
Älskar´t!

En köksrenovering för också med sig en hel del göromål som är mer backstage. Ofta ligger de på mitt bord. Och faktiskt måste jag säga att känslan är som om jag besitter oanade krafter för att fixa och trixa bland allt. High up liksom!
Det är ju det där med de som kan tyckas smådetaljer kvar. Små men ändå så viktiga för att få till pricken över i:et.

Som skärbrädorna i trä.
Visste du att de håller sig bättre och längre om du oljar in dem?
Två gånger på varje sida med ett dygns intorkande emellan ihop med avtorkande av överflödig olja. Så fina de blir!

Några brädor är också handgjorda och fyllda av fler minnen än andra.  Och alla fyller de faktiskt en funktion och jag stoppar med nöje ner dem alla i kökslådan.
Förutom den helt nya och största brädan som jag fått i present av Ikea! :) fint ligger den nu nyoljad på min fina vit bänk. 

En tacksam och bra present som passar perfekt i ett nytt kök!
Tänker att vårda sina brädor på samma sätt som man bör vårda sina relationer. Det handlar om att ge och ta i jämn balans och lika väl relationer som brädor står oss då trogna.
Men vårdar vi inte våra brädor med olja emellanåt håller dem oss inte trogna så länge. De spricker. Precis på samma sätt som relationer där ena part känt sig sviken undanskuffad eller inte vara så mycket värd, de spricker också.
Vårda relationerna mer än ditt ego och de håller som inoljade brädor. Egot kommer också må bättre när vi ser att andra höljs av oss och våra handlingar och ord, än fäls eller sviks.
Kram A