Uppe sen ottan och ändå ganska seg. Jag behöver dessa ljusa lugna mornar utan tidspress tillsammans med barnen. Mina döttrar är en fin systraskara. Dessa sommardagar är gudagoda för dem och dess styrka och relation.
Sen det där att vara mamma till dem..
Trots allt är de fyra olika individer med olika behov. Precis som det ska vara i en syskonskara. Men jag tror nog de har med sig en någorlunda rättvis mamma. Känner mig nöjd över valet att ha skaffat fyra tjejer. Och att på olika vägar och varv i rondellerna fått dem till att bli en grym syskonskara!!  Medvetet val av att inte sätta mig i roller som jag inte tror på - däribland bonusföräldrarollen- har gjort mig stark. Vissa ord är för mig helt onödiga i livet och för ordlistan.
Blod är tjockare än vatten och det är med rysning jag tänker på storys från mina och andra ungar där orättvisa av regler, storlekar på rum, födelsedagspresenter osv har förekommit bland just ”dina och mina ungar” Kloka vuxna har inget behov att titulera sig bonusförälder, de har inget behov att klampa in och göra orättvisa till sin egna avkommas fördel. Min ungar har liksom andra ungar två föräldrar var. Olika turer, olika möjligheter och svårigheter att samarbeta. Att skapa humana vuxna av våra ungar har vi klarat bättre själva iallafall. Barn behöver föräldrar som får reda ut själva, de behöver inte vuxna som bestämmer över och dömmer föräldrarna..

Tids nog tror jag att bitterheten kommer ikapp när man gjort skillnad och inte uppträtt som en human och klok vuxen. Om man gått i bräschen för att ta med någon annans ungar utomlands utan en annan förälders vetskap , då får man alltid leva med det. .. 
Nu kanske dax för frukost. Några timmars kaffehinkande och mattarmen börja sagta men säkert göra sig påmind. 

Hur är det med er- är ni frukostmänniskor? 
Jag är det inte och idag accepterar jag det. Min melodi är kaffe under morgontimmarna och sen en tallrik yogurt med flingor och bär under förmiddagen. På instastory har jag gjort en omröstning om man är frukostmänniska eller inte - delta gärna! 
Nu ska tvätten hängas, klänning strykas och dagen intas.Är man tjejmamma så är man 3 sjusovare sover och mamman fixar!  
By the way ordet utnyttja hur förhåller ni er till det?

Kram A