I min lilla lilla värld av blommor.. Nja, det där med att ha gröna fingrar har aldrig varit min melodi. Jag har köpt blommor och krukväxter i mina dagar, och jag har tagit död på näst intill lika många.
Olika fönster i olika väderstreck kan ha sitt till, till att samma sorts blommor inte trivs överallt. Något jag numera har förstått. Bättre sent än aldrig, ha ha.  Balkonglådorna slängde jag för några årsedan. Jag tyckte att de var utkastade pengar. Med balkong i västerläge kan solen sommartid ligga på länge och väl. Och mina blommor i lådorna såg oftast uttorkade ut innan sommaren ens kommit halvvägs. De senaste åren har jag endast haft några krukor med innehåll som jag inte vetat om de passar in på västerläge eller ej. Ganska snabbt har de varit uttorkade också...
Men så är det där med känsla och trivsel. Ni vet som följer mig att jag ständigt övar min tillit till min känsla och vägvisare. Jag har saknat det ombonade som balkongblommor ger. Jag har tidigare visat er mina nya fina lådor och innehållet. Men vet ni - nu några veckor senare så fröjdas blommorna som aldrig förr!! Detta till trots att temperaturen varit upp i 35 grader på balkongen.
Hur är det möjligt??
Vattenslösare kanske ni tänker?
Men vet ni, i år har jag lärt mer än någonsin att ta tillvara och bidra till det bättre vad gäller vår jords utveckling. Och mina blommor älskar det!!!
1. Jag sparar vattnet från tumlaren. Det vattnet är destillerat så det passar perfa till blommorna. Tidigare har jag vara hällt ut vattnet . Nu tar jag det till vara!
2. Jag spolar vatten i kannor. Jag bor inte så högt upp i mitt hus. När jag vill ha kallt vatten brukar jag få spola kranen ett tag innan det iskalla vattnet kommer ner till mig. Numera spolar jag med tillbringare och kannor under. Tillbringare in i kylen, så finns det alltid iskallt vatten att tillgå. Kannorna sparas på balkongen till blommorna. Tumlaren går inte högvarv här hemma så när det är som varmast behövs mer vatten. Hur mycket vattensparande jag bidrar med till världshistorien, det vet jag inte. Men känslan är bra iallafall. Balkongen är ombonad blommorna växer, vatten sparas och jag trivs som aldrig förr i min paradvåning och att återigen våga vara modig att förlita mig på min känsla! Att en får ha det så här bra?!

Kram A