s

Min kusin, en tavelmakare med känsla och talang. Djur och natur kommer först.

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-31 13:10

Godförmiddag finingar!!Kiss

Känner ni av fröken väders väderspratt idag?
Låter ju trevligare att kalla det för spratt än tråkigt väder. För idag är vädret enligt mig inte bara tråkigt utan alldeles för kallt för att vara siste juli. Men nog om väder och vind- ingenting som vi kan påverka, varken ni eller jag.
Det är ju så att det där med att släppa ältandet på det vi inte kan påverka är något som behöver sin övning av oss alla. Tror mer på att lägga fokus på det vi vill, kan och känner för. Och just det sistnämnda kanske jag tror på mest!
Själv släppte jag min paradvåning i händerna på målarmästaren idag. När jag gick hemifrån var hela hemmet inplastat och jag kände en slags spöklik känsla i mitt hem. Märkligt!

Lite fika och jobb & skrivjobb på ”Hilma & Evert” centrumfiket tvärs över mig. Inomhussittning trots den inbjudande uteserveringen. Ni som vet, ni vet- dagens temperatur får mig att frysa, ha ha
Hur som hade jag inte suttit inne hade jag förmodligen inte sammanstrålat med min kusin & hobbyfotograf. Vilka bilder han visade! Wow!!
Bla på alldeles nyfött rådjurskid i skogsdungen. Min kusin är en mästare på att fånga det där lilla extra på bild, som finns bland djur och natur. Att hans bilder från photoportföljen tar sig som tavlor kan ni enkelt förstå när ni skådar ett av alla hans fina alster uppförstorad och inramad. Kolla in färgsättningen. Otroligt vacker och den fina svarta ramen gör sig smeck till! Min kusin brinner som för sin hobby - att skåda och phota djur & natur. Han är verkligen duktig på det! Så kul!!
Och kanske är det det som livet är till för. Att öva sig i att finna det man känner för och sedan göra slag i saken och göra det. För jag tror att det är då, när vår känsla är med som vi på ett enklare och roligare sätt kan nå våra bästa resultat och högsta potential.
Kram A


Enkla vatten sparar tips, blommorna växer och balkongen är ombonad. Hemmatrivsel!

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-30 09:00

I min lilla lilla värld av blommor.. Nja, det där med att ha gröna fingrar har aldrig varit min melodi. Jag har köpt blommor och krukväxter i mina dagar, och jag har tagit död på näst intill lika många.
Olika fönster i olika väderstreck kan ha sitt till, till att samma sorts blommor inte trivs överallt. Något jag numera har förstått. Bättre sent än aldrig, ha ha.  Balkonglådorna slängde jag för några årsedan. Jag tyckte att de var utkastade pengar. Med balkong i västerläge kan solen sommartid ligga på länge och väl. Och mina blommor i lådorna såg oftast uttorkade ut innan sommaren ens kommit halvvägs. De senaste åren har jag endast haft några krukor med innehåll som jag inte vetat om de passar in på västerläge eller ej. Ganska snabbt har de varit uttorkade också...
Men så är det där med känsla och trivsel. Ni vet som följer mig att jag ständigt övar min tillit till min känsla och vägvisare. Jag har saknat det ombonade som balkongblommor ger. Jag har tidigare visat er mina nya fina lådor och innehållet. Men vet ni - nu några veckor senare så fröjdas blommorna som aldrig förr!! Detta till trots att temperaturen varit upp i 35 grader på balkongen.
Hur är det möjligt??
Vattenslösare kanske ni tänker?
Men vet ni, i år har jag lärt mer än någonsin att ta tillvara och bidra till det bättre vad gäller vår jords utveckling. Och mina blommor älskar det!!!
1. Jag sparar vattnet från tumlaren. Det vattnet är destillerat så det passar perfa till blommorna. Tidigare har jag vara hällt ut vattnet . Nu tar jag det till vara!
2. Jag spolar vatten i kannor. Jag bor inte så högt upp i mitt hus. När jag vill ha kallt vatten brukar jag få spola kranen ett tag innan det iskalla vattnet kommer ner till mig. Numera spolar jag med tillbringare och kannor under. Tillbringare in i kylen, så finns det alltid iskallt vatten att tillgå. Kannorna sparas på balkongen till blommorna. Tumlaren går inte högvarv här hemma så när det är som varmast behövs mer vatten. Hur mycket vattensparande jag bidrar med till världshistorien, det vet jag inte. Men känslan är bra iallafall. Balkongen är ombonad blommorna växer, vatten sparas och jag trivs som aldrig förr i min paradvåning och att återigen våga vara modig att förlita mig på min känsla! Att en får ha det så här bra?!

Kram A


När Bröderna Lejonhjärta lyser upp den mörka sommarkvällen

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-29 10:30

(I samarbete med smartson)

Alltså ni, vilka sommardagar vi har och har haft- HELT LJUVLIGT! Det är som man inte vill gå in på kvällarna. Återigen får min balkong i västerläge en tacksamhets tanke under morgonreflektionen. Just tacksamheten är ett medvetet val att reflektera och hålla koll på. Jag tror på den. Jag tror på att vara tacksam för det man har istället för att vara down över det man inte har.
Min lilla balkong är en gudagåva!

Just detta att inte vilja gå in på kvällen och att aktivera sig utomhus under så många timmar som möjligt under dygnet.

Mer att vara tacksam över är Min gamla IPAD. Den fyller sitt syfte mer än någonsin dessa varma sommardagar. Film och serier betas av en efter en på den. Funkar likaväl inomhus som utomhus.

Så glad att kunna erbjuda er en kod att prova SF Kids under 60 dagar!!

SF Kids appen är fulladdad med serier filmer och böcker.
En favoritapp likaväl för barn som för hela familjen.
Att plöja igenom alla Astrid Lindgren favoriter under erbjudande perioden kan kanske va nåt?! Endast Bröderna Lejonhjärta på ipaden lyste upp vår balkong i den mörka sommarnatten. Så mysigt att kolla film utomhus!!
Perfekt att testa SF Kids nu när värmen fortfarande ligger kvar. Koden ger dig 60 dagar tillgänglighet av SF Kids appen. Och ungarna oavsett ålder kommer älska dig!
För vem vill inte ha Astrid Lindgren race?

SF Kids når du HÄR

Kod för 60 dagars erbjudande: SMARTSON2019

Kram A


På med flytväst när ljusets bägare går att fylla dygnet runt

jul 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-28 06:27
Godmorgon kära ni! Early sunday morning. Fyller mig med ljuset i den tidiga morgonen. Det är magi med dessa långa tropiska nätter och tidiga stilla mornar. Man behöver liksom ingen sömn, utan lagrar ljuset utomhus så många långa timmmar som möjligt. Den bägare får gärna vara överfylld tills höstmörkret börjar att lägga sig! Förundras överraskande av morgonens solljus och hur solen tidigt stegade sig uppåt på himlakroppen. Jo jag var vaken redan i soluppgången- helt av mig själv! Efter väderleksrapporter trodde jag mer på mörker, blixtar och dunder denna morgon. Kan det bli badväder kommande vecka iallafall? På tal om badväder. Under veckans havsmiljö har det dör med båtvett tagit fasta i mina funderingar. Så många båtar med både människor och djur utan flytvästar som färdas på havets vågor. Hur är det möjligt 2019? Om olyckan är framme är flytvästen viktig och bör i mitt tycke sitta på alla som ger sig ut på sjön. En annan reflektion är detta med alkohol och sjön. Alldeles förmånga är de bilder på sociala medier denna sommar, där vinflaskor, glas och bubbel plåtas ihop med båtfärd. Missförstånd kan lätt uppstå om att det ör ok med alkohol pö sjön. Båtvett rekommenderas så att inga onödiga olyckor händer! Nu dags att göra dagen och morgonen. Kommer fröken väder överraska hela dagen lång utan åskoväder och mörka moln? Kram A

De är fantastiska och de är mina. Tack moder jord.

jul 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-27 10:08
Tack moder jord & solen för dessa dagar du gett mig. Dagar med barnen i olika konsultationer och miljöer. Möjligheten att vara vid havet i värmen med dem är gudagott för en enastående 4 barnsmamma. Jag är med dem i gruopp som en och en. De är med varandra i olika grupperingar och på tu man hand. Jag ser set fantastiska och fina i dem. Jag ser deras likheter och olikheter. Likheter med varandra och likheter med mig. Jag tänker fan om art ha fört vidare vissa handlanden egenskaper och lösningar av situationer. Men vet ickså att de hata alla möjligheter i världen att ta sig vidare från just de arven om de själva vill. Jag tänker också Yes, i det där där som jag jag önskar vill och tror på och ser det i dem. De är fantastiska och fina och de är mina. Tack solen tack havet tack moder jord Kram A

Att en får ha det så här bra! Byter lite tankar bara..

jul 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-25 11:32
Godförmiddag finingar! Njuter av en dag i havsmiljö idag också. Dubbla av kommit bredvid mig och havsvågorna kluckar gott mott klipporna. ”Att en får ha d så här bra”, som Mia Skäringer säger. Egentligen är Kag inte utsövd för fem öre. Pannkakorna i kylväskan stektes efter midnatt och flera timmar senare hade tonårsmamma räknat in alla tonåringar som varit ute på kompishäng. Visst gav det en stunds lugn framför tv:n- men somnar avslappnande kan jag först göra när de satt nyckel i låset och kommit innanför. Vill jag kan jag gnälla över sömnbrist och dagens tider att passa. ( jag ogillar tider och måsten varma sommardagar) Byter istället tankarna och blickar upp mot det vackra på klipporna runt mig. Tiderna att passa är först i eftermiddag och en hel förmiddags njutning här funkar perfekt. I eftermiddag får jag ytterligare en avkomma att njuta av. Att en får ha det så här bra! Kram A.

Mormors njutning lever vidare och vårdas väl. Jag njuter och ler med tacksamhet

jul 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-24 12:15

Miljon för dagen är hög trivsel. Havet kluckar, solen gassar och lugnet ligger över klipporna. Njutning av svensk sommar när den är som bäst, enligt mitt tycke. Väderprognosen visar en riktigt varm sommarvecka kommande vecka - I love it!
Jag tar tillvara och njuter de varmaste dagarna vid svenskt hav. Att njuta vid saltvatten vid vår svenska västkust är något jag har från mormor.. jag kan fortfarande se hur hon skiner upp i tanke på sommar och hav. Detta trots att jag faktiskt inte har ett minne av att ha sett mormor bada- varken i sötvatten eller saltvatten. Däremot att vada i upp till knäna med blommig klänning på. Hur som, hennes njutning kisande i trädgårdsstolen med ansiktet MOT solen var härlig, sommartid.
Och solbränd blev mormor. Riktigt brun- och de valongenerna går i arv till mig och några av mina avkommor. Lika väl som vi älskar sommmarsolen och havet. Tack för det mormor!

Likaväl som sommardagar kan ta energi - allt som jag tänkt göra men som jag släpper för havs- och solumgänge. Lika väl ger havet mig påfyllning. Jag laddar med solljus och saltvatten för höst och vinter. Jag fyller mig med energi. En dag på klipporna kan vara tyst och vi sover om vartannat med lurar i öronen, läser tidning och bok. Fast nu ska jag sätta på Alex och Sigges podd, som min sköna gröna fått in mig på. Men först ett dopp i det blå! Kram A.


Känslan som ger kraft & peppa istället för fälla

jul 23
Skrivet av: Annelie Eng 2019-07-23 09:20

För att få till det vi vill göra och drömmer om behövs att känslan är med. Det finurliga är då att få fatt i sin känsla.
Det vi vill och kan, saker som bör göras eller hur?
Varför går vi då runt dem och skjuter den till framtiden?
Oavsett vad vi vill göra och ta oss, så krävs en investering av oss själva. Tid, energi, pengar - allt vad vi gör tas från dessa pelare.
Vi investerar med tid i saker, umgänge och annat som vi inte vill och som vi efter vår känsla borde tackat nej till.
Ny kunskap efter gymnasienivå kräver sin tid, energi och pengakapital.
Att gå ner i vikt tar energi när vi bryter mönster och stoppar i oss annat annat än vi tidigare har gjort. Kanske måste vi också investera i program och eller verktyg för att ta oss hela vägen i mål. Pelarna ovan som vi tar av är ” kostnader" för oss.

Hur tar vi då oss igenom förbi hinder och ända fram till önskar resultat? 
1. Peppa varandra och ge fan i att baktala eller förminska. Ett mål för någon är dens., inget som behövs ordas om i dåligt ordalag. Inget någon annan behöver fälla. Däremot åker vi snålskjuts och får  tids nog tillbaks gott och egen styrka om vi ger gott iform av tex pepp och positiva rdalag om målet och den andres handlingtill det!

2. Visualisera önskat resultat. Den goda känslan som du känner av att vara i önskat läge- känn den och gör den verklig. Minst 5 minuter varje dag! 
3. Håll fast vid den goda känslan av önskar resultat. Även när hindrena duggar tätt. Plocka fram känslan som du vill vara i. Den har sin dragningskraft 
Lycka till!!

Fatta känslan att efter alla uppskjutande stunder, efter alla om och men in i det sista, att efter ha ställt mig på bandet och 30 minuter senare sprungit i ett sträck!!!
Back o track liksom!!

Jag kunde inte i min fantasi tro att jag skulle klara ett helt 30 minuters pass utan stopp. ( Med tanke på det långa stoppet av icke träning jag haft de senaste veckorna..) och nej det gick inte snabbt men jag tog mig hela passet igenom. I did it! Detta gav mig mod, kraft och styrka till att fortsätta min träning! Never ever give up!
Klart jag kan älta varför jag inte ställt mig på bandet tidigare-- men vad ger det ältandet??

På tal om pepp-  någon sa till mig när jag började min löpträning sent i våras, när jag med stolthet berättade att jag löptränade och numera spinger obehindrat 2,5 km för första gången i mitt liv. 
( löpning i skolan hade inte min närvaro, som ni förstår..) 
"Jag springer inte om jag inte klarar 5 km- det är minimum!"
Nämen tjena Alena - vart fasiken ska man börja då?
Tack för den peppen!

Människor fyllda med sådana opeopande kommentarer - let them go!  
Lägg fokus åt helt annat håll!
Kram A


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar