Nytt recept på godaste grytan, såklart är den enkel att slänga ihop med receptet här

aug 17
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-17 20:50

Är ni bra på att bara slänga ihop en maträtt på det ni hittar hemma?

Själv behöver jag tips och recept för att luta mig emot och också kunna blanda nya ingredienser med vandra. Jag hade aldrig kommit på idén själv att använda parmesanost på annat än pasta- men kolla in receptet nedan. Hade jag inte fått detta recept i min hand hade jag gott miste om en HEEEELT fantastiskt god middag!

Alltså min kycklinggryta i all ära, men när man får fatt i ett nytt recept som ger mer mersmak än min- tja då är det ett pangrecept! Och självklart ska jag dela det med er!!

För kan man få förmånga recept på goda grytor?

Jag tycker inte det, så nedan har ni nu här ett för oss helt nytt recept på kycklinggryta med godaste kryddor i från Santa Maria såklart!

Krämig kycklinggryta

1 msk smör till stekning

700-900gr kycklingfilé

1dl soltorkade tomater

10st babytomater

1dl riven parmesanost

1msk kycklingfond

1 vitlöksklyfta

100gr färsk babyspenat

4dl grädde

1dl cremé fraiche

sal

grovmalen svartpeppar

Tilllagning

Skär kycklingeni lagom stora bitar. Stek kycklingen i stekpannan- de behöver inte bli helt klara.

Skär tomaterna och lägg i stekpannan tillsammans med hackad vitlök och kycklingfond. Häll i grädde, cremé fraiche.

Koka på medelvärme i ca 5 min.Lägg i parmeanosten och låt puttra i ytterligare 10 min. Smaka av med salt och peppar. Precis innan servering lägg i spenaten och vänd i pannan tills de mjuknat lite.

Serv kot ris till.

Superduper gott!!

Testa receptet och njut- kanske kan den passa som söndagsmiddag imorgon!

Kram A.


Doftar nyregnad grönska utan måsten Och en almanacka utan måsten. De ni!

aug 17
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-17 08:44
Höst ute med gråmulet och regn. Tänket har attraherats av det höstliga och almanackan börjat att fyllas.Lördag hela veckan lång. Nej, jag gillar variation. Däremot tar jag medvetet ansvar över mina dagar och använder mig av en manuell almanacka. Den ger mig den översikten jag behöver för att kunna skaffa mig jämn balans på mina dagar. Lika viktigt att ha ett jämnt flöde på arbetsdagar, lika viktigt är det för mig att boka in strödagar där jag kan näst intill glömma tid och rum. Inga måsten utan bara låta känslan styra. För min skull. Ni vet som Ferdinand under korkeken. Vill jag dofta på blommorna hela dagen lång så kan jag göra det en sådan dag. Kontrast till en annan tid och ett annat liv då jag hade jobbet med vart jag än gick och kom. 24/7, 7 dagar i veckan 365 dagar per år. Tro mig, jag har testat och det var inget för mig. På måndag startar höstarbetet på riktigt, idag laddar jag med att lukta på blommorna och kanske regnet. Är det någon doft som gör gott att andas in i kropp och själ, så är det nyregnad grönska. Välkommen lördag och inga måstens dag. Hur ser din lördag ut? Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  augusti 2019  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar