s

Snille spekulerar om hundköp och när vuxna tar ifrån barnen sin tid

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-31 08:50
God förmiddag. Vaken sen tidigt och mattan har fått ditt umgänge. Kroppen mår bra måste jag säga av att bli ”uttänjd” det första den blir på morgonen. Efter de vardagliga minuterna på myran under några veckor känner jag nu skillnad. Skulle kunna fråga mig varför jag inte börjat tidigare men en helt klart onödig fråga från mig lika väl till mig själv som till någon annan. Alltså ni förstår - vem blir stärkt av Varför började du inte tidigare”?eller ”varför har du inte gjort detta tidigare?” Ska vi stärka varandra och oss själva gäller heja på det som görs så att det blir varaktigt. Att det inte gjordes i historien är totalt onödigt att orda om. Det stärker ingen! I helgen ska jag stärka mig själv mina behov o h det jag mår bra av. De där bägarna med energi som behöver vara fyllda när omgivning suger energi och höstmörkret gör humöret down. Ibland glömmer vi människor såååå lätt att andras tid är lika viktig för dem som våran är för oss. Ingens tid är viktigare än någon annans. Tänk så många barn som kommer i kläm när nya partner till deras föräldrar tar deras tid med tex en umgänges förälder. Tid är viktig för barn och ungdomar att som ny partner gå emellan att sno barnens tid med sin förälder är ett märkligt beteende. Kan det vara så att nya partners ibland kan bli svartsjuka på den andres tidigare barn och därav alltid själv ska vara med i umgänge och bestämmer aktiviteter och annat. Barn och ungdomar som låtsas för att inte såra sin förälder. Så dumt och blir så fel för alla. Det är som att köpa katt när barnen vill ha hund. För vems skull liksom?? Nya höstblommor i fönstren ingen aning om de kommer klara sig. Alltså det där med väderstreck och krukväxttrivsel är ett dilemma, som jag har svårt att få till. Alltså det där med hund, kanske dax att ta tag i det? Tjejerna vill ha hund och ansvaret. De ör beredda att ändra aktiviteter så att en hundvalp får sin tid med dem. Så varför inte liksom? Hm.. Nu kör vi lördag Kram A. Kram A.

Viljan att vara bäst

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-30 12:58
Ett rentvättat fönster, en blomma med knoppar. Åh vilken trivsel det gör i ett hem. Med sedan vidöppet fönster och luft utifrån genom det spegelblanka fönstret ger en push av rätt riktning med styrka kraft och mod. Med just den styrkan på insidan kan vi alla ge till varandra istället för tvärtom. När vi dömmer någon annan gör vi set från vår egna världskarta i vad som är tätt och fel. En motsatt världskarta kan vara lika rätt, bara det att vårt jag inte har tillgång till den. Fråga dig själv om egna fullkomlighet när du dömmer andra? Titta vad det är du dömmer hos någon annan, vad besitter du själv för egenskaper och aktiviteter i ämnet? Viljan att vara bäst och fullkomlig är väl ändå ett korkat leverne? Ingen kan ju någonsin leva upp till det. När du sen än möter ” den bäste”, den som vill vara finare och bättre än andra, den som vill vara bäst och på vägen tar din eller någon annans styrka kraft eller mod. Polera ditt fönster, öppna det på glänt eller vidöppet. Andas in Friskheten i luften. Stärk ditt innersta och ta dig vidare från ” den bästes världskarta”. För vet ni, även i de finares kvarter kan ingen vara fullkomlig. ”Är du ok, är jag ok” och tvärtom. By the way ny finfin rabattkod på min insta kommer under kvällen Kram A.

Kompisroll eller föräldraroll? Och hur skapar man humana vuxna av tonåringar

aug 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-28 08:15
Alltså mitt nya kök är definitivt ett kök för mig och de mina! Som ungarna, alla fyra i olika konstellationer har hängt där denna sommar. Så kul och så gott i mamma hjärtat. Från då till nu har det inte alltid varit så mycket tillsammanshäng.. En mamma och fyra OLIKA DÖTTRAR har haft sina turer. Oliktänkande olika handlanden och olika förståelse. Och jag har på sitt sätt skapat 4 starka tjejer. Men idag så är vi här. Jag sitter i soffan och ler mot utsikten Det goda i dag se det tighta i döttrarnas relation är en belöning för mig som mamma. Något jag under alla år visualiserat starkt under alla år. Jag är deras mamma, kommer alltid vara. Jag har inget behov av vara polare med dem. Men de, de fyra systrarna ska vara i god relation med varandra vad som än händer. De ska stötta hjälpa peppa vara sanningsenliga och ha förståelse för varandras likheter och olikheter! Det har varsitt mål som mamma. Idag är de tightare än tidigare. Vilket också har krävt sitt arbete och utveckling! Hur ser ni på ert föräldraskap - Bill ni vara mer kompisar än föräldrar med era ungar eller tvärtom? En actionhjälte saknad men om några dagar.. då är syskonskaran fulltalig och alla fyra har samma bas. Om än bara för några dagar. Och den dosen är säkerligen också lagom för mig. För det är prylar och babbel så emellanåt blir jag yr i huvudet - på ett skön sätt ha ha. Att vara singelmamma till fyra actionhjältar har krävt sin utveckling och sina rondellkörningar av mig själv för att få till mitt egna mål med mina ungar.. säg sent ess sim går spikrakt fram alltid? Klart både diken och rondeller finns vid sidan IM vår väg fortfarande - men idag är vi så grymma hela skatan att vi snabbt tar oss upp på huvudleden igen, när vi hamnat där. Med öppna verktygslådor humanitet och förståelse för likaväl olikheter som likheter hos närstående och andra når vi alla längre. Visualisera mera och skillnaden som gör skillnaden ligger på varje litet som stort steg som vi som föräldrar kan utveckla hos oss själva. Alltid med målet att skapa humana vuxna av våra ungar. Nu kör vi dagen i regnet Kram A.

Löpning till en högre nivå & självledarskap

aug 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-27 23:29
Det finns så många ursäkter, det finns så många omständigheter & det finns så många hinder för att minska och omöjliggöra rörelseglädjen i livet. Jag har sedan tidig ålder varit en del av dessa ursäkter och omständigheter. Glad och tacksam av behållning och intresse av att utveckla och lära mig själv om mig själv. Detta tillsammans med att kunna släppa tiden och samtidigt ta tag i den. Som nu att vara igång med löpträningen så pass att jag ser på mig själv som en löpare. Därmed inte sagt att jag stoppar in van framför. Jag är fortfarande mer nära att fastna i ursäkterna än att inte se dem. Jag är fortfarande närmare att leta efter annat att göra än att dra på mig löpardojorna... Skillnaden på då och nu är att jag byter tanke. Visualiserandes goda känslan efter ett träningspass och drar på mig träningsskolan. Tänk så mycket fina färger i naturen. Som jag får njuta genom detta! Jag vill och kan var en van löpare. Och vet ni jag är på god väg att ta mig dit! Det kallas självledarskap! Och jag älska detta! Kram A.

Brittsommar och flexibelt tänk blir bra kombo!

aug 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-26 18:24
Förra sommaren fick vi lära oss att även vårt land kan få till högsommarvärme i nästan 3 månader. Jag har väl aldrig badat så ofta och så länge i vårt angränsade hav som just under förra sommaren. All läsning om klimatpåverkan mm gjorde också att jag när sommaren började närma sig i år, var jag inställd på långa perioder av värmebölja och höga bad temperaturer i havet. Så blev dock inte fallet, iallafall inte i min region av landet. Bra blev iallafall att vi slapp vattenransonering- även om vi såklart ska tänka till ordentligt om nödvändighet när vi spolar vatten. Nu tillhör iallafall jag skaran som är glatt överraskad om fröken väders härliga Brittsommar. Visst att även jag var inne i höstmoodet förra veckan, men alltså ni- att sitta ute i solgasset i shorts och linne igen känns superduper! En extra laddning för höst och vinter tider helt enkelt!! Med flexibelt tänk och inställning kan man helt enkelt fixa många bonusar för sitt egna välbefinnande. Kram A.

Hon flyttar hem!! Solen skiner och imorgon får ni tips på att undvika bedragare!

aug 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-25 13:39
Alltså ni- just nu blickar jag ut över ett blått still hav. Båtarna guppar i lugn takt vid bryggan. Solen strålar värmande där jag ligger på klippan med äldsta dottern bredvid. Om jag njuter???? YES!!! Jag samlar energi som bara den!!! Älskar sommardagar vid havet. Även om havet är alldeles för kallt - kände på det med tårna och längtade direkt tillbaka till klippan- så är denna vy en bästa för mig! Så glad att jag mig flexibilitet handlingsansvar och vilja tog mig hit idag trots mindre timmar på sömnkontot än vad jag behöver.. alltså att stanna i omständighetsträsket är trist för alla- så älskar fröken väders överraskande väderlek dessa dagar. Modig dotter badar. Annars kör vi goda samtal om ditt datt och livet på tu man hand. Lyxigt värre att få egen tid i nästa miljön med äldsta actionhjälten! Snart är det dags att packa ihop oss för mer ansträngande tag. I eftermiddag ska det bäras och flyttas. Kan överraska med att tala om att HON FLYTTAR HEM!!! HEM TILL MAMMA!! Om en vecka drar hon söderut ut men tills dess blir bostaden hos mig. Mysigt! Nu ska jag sola lite till och vänner håll koll här i morn- då ska ni få tips på hur ni undviker BEDRAGARE!! VIKYIGT! Kram A.

Lena PH gör det igen. Jag ljuger hamnar på hitlistan. Jag & sinnestillståndet älskar den & svensk pop!

aug 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-24 19:34
Det med musik och hamla fina låtar är allt bra gott för sinnestillståndet. Gärna svenska sådana om du frågar mitt sinnestillstånd. Jäklar i havet vad svenska tester i harmoni med tonerna har fått mig att gå igenom hela mitt känsloregister. Från fur till moll och tillbaka till dit igen Om och om igen. Som en hackad gammal LPskiva för er som var med på den tiden och vet vad det är. Från dur till moll och om igen till dur gick också känslan igår när det var dags att boka Håkan biljetter. Så kul hans med i känsla för att sedan falna mer och mer till downläge och moll när biljettsläppet inte räckte till oss. Depp! Men sen så- att tänka sig dem till att någon säkerligen. Vilk sälja när det börjar närma sig ( för i nuet säljs de till hutlösa priser) alternativt att arrangörerna släpper fler biljetter. Helt klart gjorde den tankegången gott för känsla och sinnestillståndet som sen fick en gratisskjuts vidare till helt och klart gott sinnestillstånd genom att höra Lena PH:s ny låt ”JAG LJUGER” Alltså den kvinnan är en hitmakare utan dess like. Fyndiga ofta igenkännande texter som ger känsla av olika art - ihop med meliodiös trallvänliga melodier. Kvinnlig säkert poppigt och proffesionellt. Och bästa låtarna för mitt sinnestillstånd. Och denna den senast ger god sommarbonus i känsla. Rekomenderas till alla tänkbara listor och spelningar framöver! Kram A.

Vilken vinst! Förutsättningslöst givande och röjarhelg eller glamour

aug 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-08-24 08:32

Igår var en happy friday här. Pappersdag högt och lågt som nästan täckte vardagsrummet. Skönt att få gjort och undan och även att slippa ut och traska när regnet öser ner.

Ännu mer happy friday genom att kunna ge förutsättningslöst. Vilket jag har möjligt att göra emellanåt med olika samarbetspartners genom utlottningar här på bloggen och på instagram.

Påminner om att följa mig på instagram så ni inte missar någon av mina möjligheter till vinst i mina tävlingar!

 En smakbox med kokbok ich extra kyl och frystillägg fick nu sin vinnare igår. Alltså vilken vinst!
Varje smakbox är värd ca 400kr. Samt att här kom en kokbok till i värde av 199kr. Kyl och frys tilllägget har några hundra lappar i värde det också. VILKEN VINST HÖR NI!! Så missa inte de möjligheterna: Bloggen - prenumerera genom att lägga till din mailadress i höger spalten - skrolla ner till Nyhet och registrera dig. Instagram följ mig, annelieeeng 

Men nu vänner kör vi lördag.
Hur är det för er är helgen en röjarnas dagar, avkopplande dagar eller jobbdagar?
Tänker ibland på er som är sjukskrivna föräldralediga arbetssökande eller pensionärer.
Hur gör man då alla lediga dagar till helg eller iallafall den vanliga helgen?

Hur tar man vara på den arbetsfria tiden och skapar helgkänsla och gör det bästa i det man vill och kan?
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar