Finns det någon roll som är likaväl så tacksam och givande men också bedömd och krävande, som just mamma rollen? En mamma har resan från första början mer ansträngning i att sätta ett barn till världen. Hormoner som stormar och kropp som förändrar sig under graviditet . Smärta vid förlossning och omställning med mjölkläckande bröst och sömnbrist efter födsel. Redan där är mammans insats större och mer krävande än vad det är för en man. Och sen högre upp i åldrarna - så lärande att genom barn lära sig mer om sig själv. Det barnen gör kommer ofta från vad vi gjort. Och jag är mega tacksam över rollen som mamma till mina fyra tjejer. Den rollen har lärt mig mest i hela livet Samtidigt kan jag enkelt förundras över hur enkelt det är att leta fel och brister på en mamma på ett helt annat sätt än på en far. Tom en frånvarande fadersgestalt kan ha åsikter om en mamma. Visst är det märkligt? Hur många är inte mammorna i enbart vårt land som har dygnet runt jour för sina ungar samtidigt som de heltidsarbetar? Vilket arbete! Förmodligen inget som en frånvarande far ens skulle klara ett par dagar i veckan.. Tänk så många frånvarande fäder som hellre lägger sin tid på nya fruar och andras ungar än delar föräldraskapet så att ungar av idag kan växa upp under ett tryckt föräldraskap. To be a mother är ett tufft arbete, som sträcker sig över dygnets alla timmar sju dagar per vecka 365 dagar per år. Många är de kvinnor som liksom jag själv bär de ansvaret själva. Mitt heta söndagstips är att peppa och höj dessa mammor! Höj dem för de arbete de gör- få dem att känna sig värdefull istället för tvärtom. Med mamma tröjan på kör vi söndag och höjer alla fantastiska mammor. Sömnbrist och utryckning för barns behov, flexibelt lärorikt dåligt betalt men självklart. En helt vanlig söndag i en singelmammas värld helt enkelt. Kram A.