Alla kan inte göra allt men lite av var och en av oss kan ge mega gott resultat för alla. De senaste dagarna har jag målat näst intill hela möblemanget här hemma. Alltså hörrni- så bra det blir! Morgonreflekterar över hur väl jag faktiskt har tagit tillvara istället för att köpa nytt. Mormors gamla träbyrå från 1940 är ett bra exempel på detta. Med färg kan mycket få ny charm! Mitt hållbarhets tänk inom inredning har kommit till långt innan det pratades om hållbarhet. Kombinationen av första lägenheten, bostadsrätt med lån och att vara ny på arbetsmarknaden, gjorde inte nyköp av möbler som prioritet. Allt i min två var arvegods och ihopplock. Sen har det fortsatta i den andan. Automatiskt på något sätt. Visst har köpt några nya möbler här och där genom åren. Men de har aldrig varit mängder eller hela möblemang. I rollen som enastående singelmamma till fyra tjejer har det genom åren funnits annat att prioritera. Idag är jag genom min erfarenhet och historia inkörd på att ta till vara och göra gammalt till nytt. Jag trivs med att dra mitt strå till stacken vad gäller hållbarhetstänk. Med lite färg har hemmet förnyats utan att köpa nytt! De gamla möblerna och tingen har fått nya platser och min paradvåning inger finfin trivsel och hemma mys. Jag kan inte förändra världen men jag kan bidra till en hel del. Idag inspireras jag stort av tex Greta Thunberg och hennes resa där hon är idag. Vilken tjej- vilken styrka kraft och mod hon har arbetat fram! Tack Greta för inspirationen att tänka till på vad jag kan göra i min värld och mitt liv för att bidra. Hemmet är min borg och av vikt att tjejerna och jag kommer till vår rätt och trivs. Mina barn är delaktiga i det jag gör och vårt. Min förhoppning är också att det tar med sig tänket tillvaratagande in i vuxenlivet. Slit och släng har ingen råd med längre. Och jag har fina tjejer. Men så klart finns rädslan att de ska influeras av okloka vuxna som inte tar tillvara utan bara ser till sig själva. För de finns! Men här och nu är här och nu i mitt y stylade hem! Nu kör vi dagen! Kram A.