s

Avstämning behöver sitt fokus där inte lärdom ger och måndagssuck eller tacksamhetsleende

sep 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-30 07:00
Tjena Alena vad det tickar på nu. Helt plötsligt är vi mitt i hösten och det är som om sommartider är längre ifrån än vad de är. Mitt i hösten iallafall skönt med än så länge behaglig temperatur. Supernöjd med en mycket behaglig jacket att kunna njuta av naturens charm i ut och skur.. kläder efter väder ni vet! Och jackan från Norrsken är bäst så här års! Ny vecka idag och veckoplanen ligger framför. Nu gäller bara och inte så bara att hålla strukturen så att det blir målgång av planen. Hyr bra är du på att hålla det du har planerat? Hur ofta gör du avstämning med dig själv att du är på banan mor målgång? Jag är fantastisk bra på initiativ och idéer. Mindre bra på det sista avgörande. Fokus denna vecka kommer inte vara på planen- hur jag sätter den, kan jag in och ut. Fokus ska lugga på avstämningar, röra sådana. Startar upp veckan med låååång måndag. Arbetstimmarna blir ett halvt dygn idag. En veckoblandning av inkörda arbetsuppgifter och sen några möten angående komplement av nya. Dansar vidare i frilanscharmen för att jag trivs i den. Men för att maximal potential ska fås ska just avstämning övas upp. Önskar er en fin vecka! Byt måndagssuck mot tacksamhetsleende. För vad? Leta så finner du! Kram A.

Val för högre livspotential - Vad är ditt?

sep 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-29 10:35
Jag tror på eget handlingsansvar. Jag tror på att öva sig att ställa om kompassen och pröva nytt för att nå sin full livspotential. Att komma upp i ålder och våga vara modig att gå mot det vi själva tror på är en styrka. Den egna livspotentialen byggs inte på att vara någon annans partner. Den byggs enbart på egna steg och egen utveckling. Coaching är ett grymt verktyg till att nå sin fulla livspotential under sin livstid. Till att göra det vi vill och kan. Inte bara det sim förväntas av oss. Jag har människor i min närhet som konverterat. Valet är gjort för den egna utvecklingen skull. Och idag blomstrar livet. Jag har vänner som sedan länge låter bli att förtära alkoholhaltiga drycker. Lika väl de som har konverterat och andra. Förr tyckte jag att det var ett märkligt val. Idag är jag sååå grymt imponerad! Yes, människor med power skulle jag enkelt kunna kalla dem som håller sig till alkoholfritt för sitt egna bästa. Definitivt power! I samarbete med smakbox kan jag bjuda på god alkoholfri öl! Me like!! Idag har utvecklingen på alkoholfria alternativ gått framåt. Så många goda alternativ! Och såå smart val! De festliga av de festligaste tillfällena i livet är väl ändå att vara medveten och ha huvudet på skaft? God smakrik öl till plockmat och lite fin oktoberfest dekoration. Festligt långt in på småtimmarna och klokskap delades. Dagen efter en pigg och god dag för alla inblandade. Höjer flaggan väl för att välja alkoholfritt och andra val också som skapar bra istället för tvärtom. Kram A.

Barhäng och sömnbrist med positiv charm

sep 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-28 09:31
Morgon i paradvåningen och jag är trött och inte utsövd. Den grå himlen och regnet utanför gör mig inte piggare. Men kaffedoftande i köket ger en påminnelse till att bli piggelin. Så tacksam över hur bra mitt nya kök blev. Även om det fortfarande inte är helt klart. Några fler lampor och urtag ska till. Hur som köket är idag precis den samlingsplats som jag vill att köket ska ha. Här varvas jobbstunder läxläsning middagsmys och kaffestunder. Inget är som häng med tonåringarna vid bardisken! Tror fasiken de samtalar och öppnar sig mer på en barstol i köket än annars. Och flr den som inte visste- tonåringar kan! Initiativen här hemma vad gäller matlagning och bakning har markant ökat. Kompisgänget likaså. Därav är den lilla mamman något trött idag. Har ingen aning när siste man gick härifrån eller när det somnades . Lite kaffe så är jag alert igen och också skönt att veta vart ungdomarna är. Nu dags för blandad lördag i denna familjen av jobb mässor och sovande. Ni kan ju gissa vem sim gör vad ha ha? Kram A

Ny steg genom en målbild och ny köksdetalj i svart!

sep 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-27 08:29
Tänk inte ens under en hel livstid kan vi ta helt egna steg utan påverkan från vår uppväxt. 0-6 finns registrerade inom oss många gånger som en tatuering. Första rengöringsflaskan vi köper när flyttar hemifrån kan vara AJAX då vi helt plötsligt är av åsikten av det rengöringsmedlet är bäst. Hur vet vi det? Då vi aldrig ens har helt upp skurkstaten hemma u vårt föräldrahem.. Det är just det- 0-6 år påverkas vi av det som görs i vår närhet. Och de har med sig steg som hlrs efter påverkan av de som var i deras närhet när de var 0-6 år osv Tja ni förstår säkert hur mycket vi har med i våra steg som vi inte har en aning eller ens nytta av. Vi stegar steg som var viktiga för våra farfäder i den tid de levde i, men som är helt passé idag. Ändå fortsätta stegen.. Vi själva har ett helt fantastiskt ansvar. Att ta reda på vart vi vill! En måltavla borde hänga på hedersplatsen i varje hem. Har vi inte satt mål tidigare är det daga att göra det! Genom ett mål kan vi steg vilka steg vi behöver ta för att nå vårt mål och också lära oss att se de stegen som vi behöver sluta med eller förändra. Efter alla år har vi nu en ny hushållspappershållare i svart. En rulle med papper av bästa uppsugningsförmåga. Mjuk MIT ömtåligt material och mor hud. Ich framförallt geggar inte ihop sig av vätska. Vilket jag avskyr! Dyrare än annat? Jag tror faktiskt detta blir mer ekonomiskt då mindre mängd papper. Rött för mig istället en avriven fyrkantig bit papper. Och fin detalj på köksbänken med pappret i- ingen öppen rulle där pappret hänger ner. Det är liksom aldrig försent att sätta mål och stega dig vidare från gamla steg. Kram A.

50-års uppvaktning och firande av att det finns inget du inte klarar!

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-25 11:12
Att fira födelsedagar eller inte. Det kam vara laddat. Dels beroende på vilka relationer man har runt omkring sig. Dels hur vu självs förlikar oss med TT lägga till ytterligare en siffra av år till oss. I går var jag på 50- års uppvaktning. Riktigt mysig och trevlig tillställning hos en god väninna. Glad över att min minsta lilla actionhjälte valde att följa med och representera la familia Eng/Engberg. Nu vet när ungarna blir äldre ser de inte vad sim är viktigt på riktigt på samma sätt som oss själva. Med blommor från lokala blomsteraffären och tänkvärt paket uppvaktade vi. Tänk att en bunden blombukett kan liknas ett konstverk. Otroligt vackert! Fler blombuketter till fler helt enkelt! Glad och tacksam över att idag ha ett fint minne av min väninnas högtidsdag. Kvällen var mysig och bjöd på mången känsla och tacksamhet. Jag tänjer att ålder är bara siffror eller inte så bara. Dessa siffror har en stor betydelse för utveckling och erfarenhet. Min väninna vill gärna stanna vid 28. Själv är jag otroligt tacksam över att ha henne med i 50+ klubben. Tänk vilka erfarenheter och utveckling vi sitter på i den klubben. Fantastiskt! 50 år av utveckling till ett största inre. Det är en ära att få vara med firande denna dag! Ser man sedan till storheten av att vi bägge två som enastående ensamstående mammor lyckats med bedriften av att skapa en hope humana fantastiska unga vuxna. Hon till två och jag till fyra. Bevisen kkkmmef av Gina samtal med dess sim tex i går och att en tonårsdotter gör valet själv att vilja följa med. Sp tur att varken hon eller jag stannat vid 28 och får ta del av dessa ungdomar som vi själva har skapat. Grattis igen fina väninna! Det finns inget du inte klarar! Kram A.

Tv-tips md HEDER och alkoholfritt bonus

sep 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-24 08:50

Nu mina vänner ska jag tillsammans med Smartson tipsa om en ny tv-serie. HEDER, wow vilken serie! Från början var det med en viss tveksamhet som jag tillslut valde att slå mig ner och se första avsnittet. Ni som följer mig vet säkert att jag är inget fan av kusliga serier och filmer. Skräckfilmer går bort helt medans thrillers är mer från fall till fall om jag tycker att det är bra eller ej. Hur som är jag nu glad att jag tog mig i kragen, övervann min rädsla av att se verklighetstrogna läskigheter. För denna serien mina vänner, den tillhör definitivt bland de bästa! Och visst sjutton är HEDER både läskig och kuslig mellan varven, men det finns också en grund i relationerna och just det har en dragningskraft. I HEDER spelar en stor del av svenska skådespelareliten med EWA Röse och Alexandra Rapaport i spetsen. Alltså ni vilka rolltolkningar de gör! Tipsar definitivt att se denna serie! Perfekt att beta av när höstmörkret faller och inomhusmys står på agendan. Så bra med en kanal som Via play också, där man kan beta av de avsnitt på en och samma gång som har släppts. Och för oas som sett de fem första avsnitten- på fredag är det dags att duka upp snacksbordet igen, så att naglarna inte behöver bitas på när det blir som mest spännande. På fredag alltså dags för avsnitt nummer sex av HEDER! By the way- smart val till snacksbordet är att avnjuta en alkoholfri öl till. Bonus blir att hela kvällen ha huvudet på skaft. Alltid kunna rycka ut som bilburen. Och dagen efter funkar också bakom ratten Kram A.


Skapelsens magi och olikheternas rättigheter

sep 23
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-23 14:20
Börjar med en fråga och undrar om ni har sett det magiska i vädrets olikheter så här års? Sen kväll och tidig morgon är luften kylig som om den står i tur art få oss att andas ut kyliga små ”rökmoln”. Sen så- solskenet strålar som aldrig för och varenda dammkorn dyns inomhus. Kan det vara ett tecken på att utomhusbar godare att vara ha ha? Men just skiftningarna, olikheterna på ett och samma dygn - Visst är det magiskt? Det är som det är en återspelning av oss människor. Vi är alla olika uppbyggda. Ingen är den andra lik i sin skapelse och och historien gör oss ännu mer unika. Jobbar vi med vår storhet kan vi också se vad andra u Ingegerd kan bidra med. Den som alltid har koll på läget i h kommer tidigare är precis lika ok som den som alltid blandar ihop och oftast inte kommer i utsatt tid, och tvärtom. Det ger ingen rätt att döma någon annan efter sin egna världskarta och se sitt egna manus som det ända rätta. Ändå hörs det om och om igen. Kanske är det rädslan i att möta oss själva somrig lägger undan när vi låter bli att se storheten i varandras olikheter och istället dömmer efter egna steg. Vi människor är inte lika vi är olika ska göra olika kan göra olika och ändå inte fela. Vi är som ett höst löv - tillhör en grupp ( lövhögen) var ock en av oss men enskilt ses skillnaden så vackert och magidkt! Kram A.

Viljan till förändring eller viljan att ha rätt

sep 22
Skrivet av: Annelie Eng 2019-09-22 08:52
Lugn , ro och avslappning. Att släppa det som ligger ovanför våra huvuden och fokus på det vi kan påverka. Hur många gånger har vi hört det? Många. Ändå sitter det inte med automatik. Visst är det märkligt? Eller inte.. Det finurliga i livet är ju faktiskt medvetenhet och eget handlingsansvar. Och är vi inte nöjda i något, så grattis det är på sitt sätt dags att ta saken i egna händer. Och det spelar liksom ingen roll hur många eller få som i situationen gör fel och tvärtemot ditt egna livsmanus. Den viktiga frågan till dig skälv från dig själv, är frågan om jag vill förändra eller vill få rätt? Nedtoning av att alltid ha rätt och öppenhet till förändring med resultat mer lugn, mer ro. Och mer avslappnat läge helt enkelt, En ända fråga i fokus och resultatet är på sitt sätt mirakulöst. Det där med personlig utveckling är mirakulöst. Jag älskar personlig utveckling & självledarskap! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar