I går var det mormors dag. Fina lilla mormor död sedan 16 år tillbaks har sin födelsedag den 3 oktober. Igår var hennes 106:e födelsedag. Jag är helt övertygad om att hennes gula kaffekittel kokade Gevalia kokkaffe på högvarv igår där bakom molnen. Med broderad finduk finaste kaffekopparna och Casablanca tårta njöts det ordentligt igår vid mormors kaffebord Att bli firad själv är inte riktigt mormors grej men att bjuda in till kalas och bjuda på gott, det älskar mormor. Som det det samtalas och skrattas kring bordet! Historierna från barndomens Majorna och första tillfälliga åren i Lerum, sim blev bestående, avlöser varandra. Fina lilla mormor iklädd i sin marinblå finklänning har mestadels volangförklädet på. Stolt sneglar hon ner där bakom molnen och håller ett vakande öga på oss alla här. Mormor lika stolt och glad idag som under min uppväxt över barn barnbarn barnbarnsbarn och numera också barnbarnsbarnsbarn.. i mitt led finns 4 generationer och min äldsta har också sitt andra namn efter mormor. Fina lilla mormor grattis idag igen till dina 106 år. Med tårtrester mer kokkaffe fortsätter de goda samtalen idag runt ditt bord. Idag är vardagsklänningen och vardagsförklädet redan på och dörren öppen för alla och en var. Som en extra födelsedagssittning, men för dig så självklar. Hellre för mycket kaffebröd än för snålt och dörren öppen för alla. Fina lilla mormor så mycket vi har av dig, varesig vi väljer att se det eller ej. Du finns med i våra steg! Kram A.