Power styrka mod och imponerande steg. Historiskt klokskap har med Sara Danius somnat in.

okt 12
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-12 13:53

Vet så väl att livet är föränderligt och långt ifrån bestående. Förmodar att du också har den vetskapen. Ändå kommer vissa nyheter som käftsmällar och rör runt i känslolivet som en elvisp på maxfart.
Alltså va fan, hur är det möjligt?
Tja, frågorma idag är fler än svaren.

Sara Danius är död. 

Jag som nyss hade upptäckt hennes storhet.. Hennes sommarprat förra året har jag lyssnat på ett flertal gånger...så ryks hon bort från jordelivet alldeles alldeles förtidgt. Vid 57 års ålder anser jag att hennes klokskap kunde ge oss så mycket mer. Vilket jag är övertygad om att hon ville.

Skärtp bildad modig och rolig som få är bilden som jag fått av Svenska akedemins tidigare ständiga sekreterare. Så jävla modog, att jag knapt kan ta in det! Att bestämt ställa sig upp för det man ser och tror på och gå emot gubbväldets korridorsmakt. Ensam! Ja, det är mod! Hon fick hon mig och många med mig att upptäcka hennes klokskap som människa och kvinna. En unikhet och storhet som få hade kunnat axla. Så klart vi andra kan öva för att komma i närheten.
Vem ska gå i bräschen nu??

Med knytblusen på gjorde hon det man ska, men som många inte gör. Resultatet att hon fick gå och andra sitta kvar är ett för mig vansinnigt märkligt beslut!

Och så idag detta lika märkliga beslut av Gud den allsmäktige eller vart makten nu ligger i härligeheten evigheten!? Av all klokskap som behövs så har just Sara Danius fått lämna jordelivet vid 57 årts ålder. Alltså va fan vilken käftsmäll till nyhet! En av de viktigaste kvinnorna under min tid, i ålder med mig, är borta.

Att hennes pondus och klokskap inte kommer finnas i en värld, i ett land som den så väl behövs i, är en skit tanke! Lika grå som vädret utanför!

Sorterar i min berördhet av väldens förlust av henne. Kommer fram till att vi alla har ett ansvar att låta knytblusen leva vidare som det där yttersta plagget av kvinnlig, power, pondus, styrka och mod och i sann Sara Danius anda! Knytblus på! Vi behöver alla sortera oss själva, vår medvetenhet och checka av vad vi slänger ut vår tid på. Ja till saker som ger och kan ge, och nej till annat.
Viktiga avtyck är till för att och Sara Danius mod och stegande behöver leva vidare och fortsätter göras!

 

Vila i Frid Sara Danius, du imponerade stort med ditt mod och klokskap!

Kram A.Jobblördag med fokus disciplin och eftertanke av död och klokskap försvinner från jordelivet

okt 12
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-12 10:38
Lördag i företagarrollen och sovmorgon och champagnen avlöser varandra. Nej, ha ha idag ligger fokus på mycket jobb och samarbete mellan mig och datorn. Ord som struktur koncentration och långsiktliga mål ligger i fokus. Företagarrollen kräver sitt arbete även vissa helger för mig. Eller ja kräver? Så klart ett eget medvetet val till att ta mig till det där längre bort sk långsiktliga mål. Kortsiktigt så enkelt att tacka ja till allt som erbjuds och skjuta sina innersta mål på framtiden. Men långsiktligt tja, då är medvetenhet ett måste. Så idag jobbas det koncentrerat. Tacksam att jag kan ta köksbänken tillvara och nås av ljuset från mina stora fönster. Glad över avbryt från dotter som vill ha smakråd för att kunna göra det bästa medvetna valet för henne. Tror bestämt att de där fyra actionhjältarna har något från din mamma i arv. I samma veva nås jag genom nyheterna av att att svenska akademins tidigare ständiga sekreterare Sara Danius har lämnat jordelivet... en strong klok kvinna och författare.. Fan! Mina tankar går till hennes anhöriga! Ta vara på er! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  oktober 2019  >>
tiontofr
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

View posts in large calendar