Från öde gator och torg till små glada spöken

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-31 20:39
Läskigaste dagen på året, tja det är visst dagen idag numera. Men vet ni när jag var lite. Fanns inte dagens firande hjärta i Sverige. Tror inte ens jag hade hört ordet halloween. Inga läskiga utklädnings och inget bus eller godis. Vet att jag iallafall i tonåren visste att det firades i USA. Mina ungar däremot har varit utklädda och gått på halloweendisco alla fyra. Nu däremot är de lite för gamla för det . Men Liseberg och skrämselskogen är värt ett besök för dem iallafall. Det känns nästan som om jag är uppväxt i ett annat århundrade när jag tänker på att kommande helg under min barndom var helt öde. Ingenting var öppet, då menar jag u handlingsväg. Varenda affär och kiosk var tokstängd. De dödas helg liksom och de döda skulle hedras med krans och lykta i tysthet. Förresten blomsteraffären vid västra kyrkogården var öppen. Finkläderna på i trotsande av kylig väderlek. Som jag har frusit under som barn denna helg. Föredrar dagens mer lättsamma firande och småbarnens utklädnad till små söta bus eller godisspöken. Mysigt att få bli ”skrämd” av släktens minstingar, när mina egna har vuxit ifrån maskerad klädnader. Visst är de söta dessa små spökungar? Kram A.

När jag gör hallens oreda till inbjudande entré

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-31 11:00
Nu undrar jag hur är era hallar, ni som har ungar, hundar tonåringar och annat löst folk som går och går i hemmet? Är era entréer snyggt inbjudande med skorna i rader , det kanske t.o.m. inte syns några skor hos er? I så fall är nog inte denna idé och inlägg något för er.. Tonåringarna här hemma är mer lik sin mamma än någon annan på att ha mer än ett par skor per säsong. Skomakargenerna skapar lätt behov för olika skor vid olika tillfällen. Och om de ställs undan efter användning..? Just den sekvensen glömmer vi lätt.. Vill man snubbla ska man passera i vår entré! Men nu så - två längder tillbaka på nyuppsatt gardinstång. Så enkelt att skapa ”ordning och reda pengar på fredag”. Snyggt och inbjudande blir det också! Och vet ni allt här på förebilderna finns kvar och får plats bakom. Och detta utan att det ser kaosaktigt ut längre! Nöjd och belåten med enkla medel!! Mix matchning i min hall ger inbjudande entré! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  oktober 2019  >>
tiontofr
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

View posts in large calendar