s

Från öde gator och torg till små glada spöken

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-31 20:39
Läskigaste dagen på året, tja det är visst dagen idag numera. Men vet ni när jag var lite. Fanns inte dagens firande hjärta i Sverige. Tror inte ens jag hade hört ordet halloween. Inga läskiga utklädnings och inget bus eller godis. Vet att jag iallafall i tonåren visste att det firades i USA. Mina ungar däremot har varit utklädda och gått på halloweendisco alla fyra. Nu däremot är de lite för gamla för det . Men Liseberg och skrämselskogen är värt ett besök för dem iallafall. Det känns nästan som om jag är uppväxt i ett annat århundrade när jag tänker på att kommande helg under min barndom var helt öde. Ingenting var öppet, då menar jag u handlingsväg. Varenda affär och kiosk var tokstängd. De dödas helg liksom och de döda skulle hedras med krans och lykta i tysthet. Förresten blomsteraffären vid västra kyrkogården var öppen. Finkläderna på i trotsande av kylig väderlek. Som jag har frusit under som barn denna helg. Föredrar dagens mer lättsamma firande och småbarnens utklädnad till små söta bus eller godisspöken. Mysigt att få bli ”skrämd” av släktens minstingar, när mina egna har vuxit ifrån maskerad klädnader. Visst är de söta dessa små spökungar? Kram A.

När jag gör hallens oreda till inbjudande entré

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-31 11:00
Nu undrar jag hur är era hallar, ni som har ungar, hundar tonåringar och annat löst folk som går och går i hemmet? Är era entréer snyggt inbjudande med skorna i rader , det kanske t.o.m. inte syns några skor hos er? I så fall är nog inte denna idé och inlägg något för er.. Tonåringarna här hemma är mer lik sin mamma än någon annan på att ha mer än ett par skor per säsong. Skomakargenerna skapar lätt behov för olika skor vid olika tillfällen. Och om de ställs undan efter användning..? Just den sekvensen glömmer vi lätt.. Vill man snubbla ska man passera i vår entré! Men nu så - två längder tillbaka på nyuppsatt gardinstång. Så enkelt att skapa ”ordning och reda pengar på fredag”. Snyggt och inbjudande blir det också! Och vet ni allt här på förebilderna finns kvar och får plats bakom. Och detta utan att det ser kaosaktigt ut längre! Nöjd och belåten med enkla medel!! Mix matchning i min hall ger inbjudande entré! Kram A.

Höstlov för ungarnas litteraturens eller för vems skull?

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-29 16:36
Så var vi mitt i det igen. Det där lovet som delar höstterminen och kanske även Sveriges befolkning i två delar. Innan höstlovet och efter höstlovet. Så mycket som under första veckorna under höstterminen som riktas mot att blir klart just innan livet. Efter höstlovet tar vi sen nya tag har öna fram till jul på oss att lösa efterhöstlovssakerna. Befolkningsmässigt har vi de som reser i väg på en semesterresa höstlovet och de som inte gör det. Att resa iväg på en semesterresa kostar oftast mer under just skollov, så jag tänker att de som inte har råd att åka iväg på semesterresa annars, åker knappast iväg på höstlovet heller. De hamnar alltså på ena sidan. På motsatta sidan hamnar de som reser iväg med ungarna på en schartertripp med ungarna på just höstlovet. Inget märkvärdigt egentligen, de reser iväg på resor med barn och utan barn på andra lov också. Det är i dessa funderingar jag nu är och också något fundersam och kluven. Höstlovet har bytt namn till läslov. Varför? Läses det mer på detta lovet ? Jag tror inte det. De semesterfirande familjerna har annat att göra under semestern än just läsa. Kanske de hemmavarande familjerna greppar böckerna mer än annars? Nix, jag tror inte det heller. Jag tror att fler enastående ensamstående mammor än jag jobbar på under höstlovet också. ( enastående ensamstående pappor också så klart). Det dåliga samvetet för att ungarna är ensamma hemma kollar Netflix o äter panpizza stillas inte av jobbandet. Men är ett måste för att hyra och annat ska betalas. Och nej en veckas ledighet får inte dessa barn att läsa mer heller. På denna sidan skapas istället mer dåligt samvete och oro hos de vuxna över just detta lov och vad barnen ska göra hela dagarna. Jag vet det för jag har varit där. Behöver barn och tonåringar aktiveras bara för att det är lov? Kanske räcker det med netflexserier youtube och sovmornar? Kanske är det viktigare att vuxenvärlden själva åker på sina egna utlandssemestrar- för den varianten finns också. Hur som är jag för att bokläsandet ökar i alla åldrar. Dock undrar jag om det behövs ett helt lov att dela befolkning och skolterminerna i för detta. Lärare tar semester hur som under terminerna och umgängesföräldrar blundar för hur lov påverkar barn när nya familjekonstellationer istället pockar på vuxenresor och vinprovning. Kanske behövs då inte en hel veckas lov heller? Kram A.

Fake it until you make it och att ta ställning

okt 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-28 06:34
Good morning! Kommer på mig själv att prata högt med mig g själv. Inget ovanligt. Jag tycker om de monologerna. Det är som jag befäster mig själv mitt egna tyckande o h ståndpunkter på ett annat sätt. Att ta ställning är att bli vuxen. Tänkbar mycket vi människor håller med om utan att hålla med. Frågar undrande mig själv varför? Olika uppbyggda olika formaterade av livet - klart att vi ska tycka tänka och agera olika! Tofs i håret och svartklädd. Jag ser mig själv som vuxen . Jag ska sannerligen öva mer på ställningstagande. Fake it until you make it, säger jag till mig själv och mitt höstmörkret läppstift. Jag är tillräckligt gammal och vis för att inte svansa med det jag inte tycker om och brinner för. Jag är tillräckligt gammal och vis till att öka min kunskapsnivå för att ta ställning i vissa punkter. Kram A.

Vintertid och författardröm

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-27 10:02
Jag tror inte jag har påverkats av övergången från sommartid till vintertid och tvärtom. Däremot har jag hört det ordats om i många lunchrum genom åren. Hur svårt det är att ställ om och hur jobbigt det är att tappa en timme. Ibland har jag funderat på om en del människor ALLTID lägger sig samma klockslag. Och då menar jag ALLTID. Vintertiden är iallafall här nu och jag känner mig utvilad. Min förhoppning ligger mest på att ljuset i norr minskar att skina in genom mina ännu icke klädda fönster. Resten accepterar jag och går vidare. Det är just det som ger en skön känsla för mig att lägga kraft och energi på det jag kan påverka. Och inte tvärtom på det jag inte kan. Hur vida ljuset skiner in eller inte ligger ovanför mitt huvudet medans insidans fönsterdekoration är för mig att påverka. Med acceptans säger jag nu välkommen till vintertid och möjligheten för mig att fortsätta att slå mig till ro vid tangentbordet. Glad över att jag, trots rondellkörnings tvekan, hittade utfart och kom iväg till gårdagens mest kreativa stund. Workshop i kreativt skrivande lett av författar Yvette Lissman. Skrivövningar med papper och penna ökade min förmåga och tro på att släppa självkritiken inom mig. Jag har berättelsen, möjlighet till lugna sjruvstunder när höstmörkret faller. Jag vill och jag kan och behöver inte lägga fokus på jämförelse med andra eller vad någon annan tycker om det! Kram A.

Det jag vill och det jag kan får mig att lära nytt ihop med vikten av söndagsmiddag!

okt 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-26 09:32
Morgon myser med kaffe och nyheter. Om lugnet ligger i våningen som det brukar så här dags på lediga dagar? Nix pix! Bägge tonårstjejens är vakna. En har börjat piggna till av halsflussmeficineribg och en ska på jobb. Själv väntar jag på att duschen ska bli ledig och känner en skön känsla av att tjejerna har höstlov nästa vecka ihop med att jag läser om fairtrade. Tänk vilken nytta det gör för människors arbetsvillkor och familjeekonomi runt om i världen om både du och jag väljer produkter och livsmedel med fairtradeloggan! Glad över loggan och att jag vill och kan göra de valen.! Att välja just det jag vill och kan gör att lördagen kommer bli lärande. Ny miljö nytt lärande väntar. Återkommer om detta. Veckan här har också förlöpt under loggan det jag vill och kan . Uppdrag på Norska gav mig först en tvekan. Men vad fasiken - vad är det värsta som kan hända. Tja inte mer än att jag kanske lär mig några norska ord. Och yes- en intressant arbetsvecka har för löpt och jag har trivts och lärt mig förstå mer norska än tidigare! Ser på Nyhetsmorgon att Sanna Lundell & Ann Söderlund ska låta vikten av långa härliga söndagsmiddagar få kraft. Jag kommer genast att tänka på mormors söndagsstek och ser mycket fram emot inslaget. Hur svårt ska det vara att applicera det 2019? Ni vet det jag vill och det jag kan - det är vi väl alla ämnade att fokusera på? Kram A

Acceptera mera när persienner kväver min känsla

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-25 09:14
Att låta sig inspireras till att förnya sitt hem. För en del av oss ligger landet mer låst och det tar sina år av funderingar till att ta tag i hemmatrivseln. För den delen menar jag definitivt inte att hemnatrivsel är detsamma som statusprylar. Ärvt och secondhand ligger i tiden och skulle kunna säga att jag imånga år varit före min tid utan att veta om det... pengarna styrde mig in till de valen vilken känns så bra. Jag menar att jag accepterade situationen som ensamförsörjande till fyra barn, rättade mun efter matsäck och skapade förnyelse och trivsel hemmavid med småmedel. Allting handlar om acceptans. Att acceptera där vi är och det vi har. Först efter det kan vi starta förändring. Det gäller oavsett det handlar om att förnya hemmet eller annat. Utan acceptans blundas det för känslor och annat, kanske mer flykt från känslan av att ” hemmet är min Borg än öppenhet för möjligheter som skapar härligheten i evigheten. Förnyelse här hemma och funderingarna ligger på fönsternivå. Gardinlängder, Coolahissgardiner? Som det är nu har jag ljusgrå standard persienner som behövs när solen skiner men trivsel??? Nej! Och sen finns det något mer instängt än att leva ett liv bakom persienner. Jag liksom kvävs av den känslan. Accepterar har uppdragna persienner och letar nya möjligheter. Till snygg fönsterbeklädnad.. Förslag? Kram A.

Poddtips trivsel och rabattkod

okt 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-10-24 12:00

(Innehåller rabbatkod)

Ytterligare en tidig morgon i paradvåningen. Klockan sju knackade elektrikern på dörren. Och arbetet med belysningen är i full fart denna tidiga förmiddag. Sänder ut en tacksamhetstanke att jag valt utbildade kompetenta hantverkare till att genomföra köksrenoveringen.
Är också tacksam över att själv inte ha arbetstiderna 7-4, 5 dagar/ vecka. It’s not my game så att säga!
Håller nu tummarna för att arbetet blir klart och idag! Så supernöjd att kunna stänga av hantverkarnas arbetsljud och borrande genom bästa bästa ljudupplevelser i öronen. I nuet är det Alex och Sigges podd som ljudar i öronen. Alltså vilket ljud! Och vilken podd med för den delen! Lite sen är jag ju på att lyssna på deras podd som funnits länge. Men bättre sent än aldrig. Kankse var jag inte där tidigare att ha den behållning som jag idag har av den podden. Bra blandning av ämnen och också en djupet som jag trivs att lära av i dessa tider då låtsas liv hellre visas upp en det riktiga.
Hur som så känns det superbra att kunna dela med mig av en rabbattkod till att också kunna skaffa er denna bästa ljudupplevelse eller annat från Sudios sida. Rabattkod : Annelieeng
Ger 15% rabatt till er!!

By the way får nu också presentask med till varje par av hörlurar som beställs. Bra för strukturerade som investerar i ”årets julklapp” redan nu. För jag skulle kunna säga att dessa lurar skulle enkekt kunna bli årets julklapp! Jag är kär i mina med roseguld. Sen finns de i flera andra färger också! In och kika på sudios sida vetja!

  

Ler för mig själv under jobbandet vid matsalsbordet. Tänk vad en bra podd kan ge trivsel vid arbete. Kram A


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar