Hitta jobb och ny karriär med digital plattform

nov 05
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-5 23:56

(I samarbete med smartson )

Förmånligt kan jag stärka mig själv med att de verktyg jag allt som ofta rekommenderar i min roll som karriärcoach definitivt lever upp till ett bästa verktyg till att ta steg framåt i sin karriärsutveckling!
Jag har testat 3 tjänster under arbetsförmedlingens digitala tjänster:
Intresseguiden
Hitta yrken  
Platsbanken

Under intresseguiden gjorde jag ett test. Jag fick välja mellan olika svar på 12 frågor. Val i vad jag tyckte om och trivs med, kan jag säga.
Gå in och gör det testet - intresseguiden på Af:sida- så nyttigt att göra!
Så intressant att sedanläsa resultatet som blev av mina svar! Känns som jag svarat sanningsenligt och boostar mig själv nu!!  

När du sen har fått ett litet resultat av intresseguiden kan du enkelt navigera till hitta yrken. Välj de kategorier du tror kan vara dina områden. Wow, så många yrken som kommer upp. Eller som du kanske liksom som jag inte ens tänkt på tidigare. Och vips får du ett nytt yrkesområde att söka jobb inom! Du kan se vad som krävs för utbuldningsnivå, hur många lediga jobb som finns inom yrket och hur framtiden spås. Så proffsigt!
Visst låter detta super?!
Därefter nyttjar du alla dina möjliga yrken på platsbanken . Du matchar yrken med städer du vill och kan jobba i . Och får fram relevanta lediga jobb för dig att söka . 

Under alla mina år som karriärcoach har jag ofta rekommenderat arbetsförmedlingens sida som ett bästa verktyg i jobbsökeri. Att nu genom eget testande definitivt kunna understryka att tjänsterna på sidan är proffsiga och gör karriärsutveckling trygg enkel och säker, känns super!
Jag brinner stort för just karriärvägledning och karriärscoaching och bästa verktyg därtill!
 Lediga jobb finns och mängder av människor som vill ha ett jobb ett nytt jobb en ny kartiärsmöjlighet.
Arbetsfördelningens digitala tjänster är ett verktyg till att rätt man hamnar på rätt plats . Oavsett du har jobb eller inte idag. Karriärsutveckling är för alla. Karriär går att byta och komma vidare i.
Lycka till från karriärcoachen!

Kram A.

 


Bestämt är bestämt och konsekvent

nov 05
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-5 08:25
Godmorgon finingar! Tack för fin respons på inlägg- kul! Kommentarer och Mail i olika ämnen som lyfts är alltid kul. Det finurliga med livet är att det kan ge så mycket mer om vi kör och tar del av varandras världskartor. Min är lika rätt som din och tvärtom . Och genom öppenhet för andras kan vi också få ett sådant mervärde att det som vi är mindre nöjda med kan kan få en kickspark till förändring genom någon annan. Funderar på detta att genomföra och skaffa sig varaktighet i det som vi har bestämt oss för. Alltså det där nya som vi ofta säger att vi ska ta tag i eller ska göra. Vissa saker sätter sig som rutin näst intill direkt utan att vara det bästa för livspotentialen. Medans andra blir som en jojo effekt. Om och om tar man tag i det och däremellan ursäktar vi oss med att livet kommer emellan.. känns det igen? Blir full i skratt av igenkännande- Herre gud lever gör vi hela tiden tills vi dör. Hur kan då livet komma emellan? Jag tror på bestämdheten i kommuniceringen från oss själva till oss själva i det som vi själva vill! Effekten av en daglig rask promenad är stor och kan näst intill flytta berg- dags att sätta den nu- en gång för alla! Alltså 30 minuters stegande är kraftfullt. Jag vet det så väl- lika väl som jag vet att för den som 30 min är långt och svårt att få till. Kör hälften , bara det blir gjort varje dag! På det viset sätter man rutiner. Och därmed ett varaktigt resultat. Stegar mig på mormors vägar i höstlig motvind, påpaltad. Ruggigt ändå. Tänker på mormor som gick här 5 dagar i veckan, tidig morgon och sen eftermiddag. Nylonstrumpor klänning och lågskor. I ur och skur. Från då till nu är vägarna kvar liksom årstidsväxlingarna. Det ända som behövs är min egna bestämdhet att att vara bestämd mot mig själv. Jag kan och jag vill! Jag är konsekvent. Lyxar till Nyhetsmorgon dessa dagar men sen så - syret behövs. Stegrandet utomhus sätts nu dag efter dag till varaktighet. Bästa verktyget till bestämdhet mot mig själv är papper och penna. I skrift förstärker jag det jag vill och kan. Livet kan varken komma emellan eller bestämma . Det är jag självisolering äger livet. Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2019  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar