Members shopping & att känna sina tonåringar!

nov 07
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-7 23:27
Snö till helgen kräver sin mundering. Har ni vinterdäcken och långkalsonger på? Det är dax nu! Bra att förbereda sig helt enkelt. Själv har jag investerat i fuskpäls och Uggs. Värmer väl nu när minusgraderna kommer. Kan liksom krypa in i det. Me like!! Allt inköpt på Members till otroligt förmånligt pris! Members är ett mycket prisvärt nätverk att vara medlem i! Märkesartiklar till hus och hem, kläder och skor mm både till herr och dam. Kan varmt rekomenderas ! Jag piggar upp mig själv om hösten och vintern genom att klä mig varmt. Mycket varmt! Frysa är inget jag tycker om. Blir lätt okoncentrerad då. Snygga varma kläder- thats it! Har funderat vidare på det där med egentid med barnen. Viktigt lika väl för dem som för mig. Hur ska vi annars kunna känna varandra liksom? Tror bestämt att förlorare när ”mina och dina ungar konceptet” flyttar ihop”, blir inte enbart barnen. Nya partners som ska vara ett hela tiden innebär att även en förälder är förlorare som inte längre är själv med sina barn och kan jobba på att känna sina barn. Vinnande koncept ligger i särbolivet med att mina ungar kommer först sen du och dina ungar, var och en sköter sina ungar själva. Man är vuxen som vuxen och respekterar och ser vinsten för alla inblandade att var och en har sitt liv med sina barn. Har barnen två föräldrar blir det mer kaos när ny partner ska börja bestämma julklappsummor semesterscheman osv. Usch och fy för det! Att vara vuxen som vuxen är att inse och jobba för egentiden föräldrar och barn emellan. Och så klart att barnen har rätt till gott föräldrasamarbete 2 föräldrar emellan. Vem vill vara en ny partner som inte vill det liksom? Möjligtvis en icke ”vuxen” som för egen vinning skulle vill ha ett finger med bland allt och alla. Tror bestämt jag ska göra några fina julklappsinköp till tjejerna på Members. skadar ju inte att vara ute i god tid. Kanske blir det så att jag belönar dem innan jul. De sliter väl i skolan och kan behöva små belöningar Michael Kors och Kalvin Klein har mega rabatterade priser på Members, vilket passar perfekt i detta avseende!. Som tonårsförälder är det viktigt att känna mina ungar och veta vad de tycker om och önskar. Fredag imorgon och helg! Känns bra med ledigt med tjejerna hemma efter en arbetsvecka. Kram A.

November, November gråa långa mellan månad

nov 07
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-7 12:00

Ser på väderleksrapporten på tv, allt för att få till den acceptans fröken väder kräver. Jag kan inte påverka hennes utspel. Mitt i den månaden som är den tuffaste jag vet. Mörkret påverkar många med mig på ett tröttsamt sätt och känslan är emellanåt som om månaden liksom inte tar slut. Ser på veckovädret att snöflingor drar förbi i helgen för att sedan bytas mot regn. Acceptans och på med rätt kläder är verktygen till denna mellanmånad. Det finns lika lite att påverka som att försöka påverka någon annan till att var mer delaktig i en relation.

"It takes two to tango" Och i relationen med fröken väder kommer den tvåsamheten aldrig ske. 

Det finns alltid förlorare när två för tango inte fungerar för två. 

Drivkraften är vad som kommer sen när november är passé kommer snart vårsolen igen. I love that! Kram A.


Tonåringar och vardagsmiddag

nov 07
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-7 00:05
Sen onsdagkväll fast att middagen var tidig . Märkligt.. kan kanske varit den längre middagen och de goda bakelserna efteråt som tog tiden Kan säga att det inte är varje år vi firar Gustaf Adolf gubben med att äta bakelse men i år så var det dags. Kan säga att de där gröna sköningarna var supergoda!! Smart det där av Ica att stoppa in ett konditori mitt i affären. Enkel och bra lösning att kunna handla allt på en och samma gång! Vardagsmiddag vid köksbänken ypperligt gott . Skönt och få till en stund där med samtal om skola och annat . Pratar man inte med och lyssnar till varandra är det svårt att lära känna varandra. Och vilken mamma vill inte känna sina barn? Jag vill att vi känner varandra jag och mina barn. Då ligger också bollen hos mig att skapa regelbundet i stunder med kvalitetssäkrad tillsammanstid. Mina barn är inte annorlunda än andra ungar. Barn behöver också egen tid med sina föräldrar. Tid utan pleti kleti. Barn är det viktigaste i vuxenvärlden har. Allt annat , även nya partners är egentligen andra hands prioriteringar. Rätt enkel prioritering, För vara en med sina barn vill väl alla? Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2019  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar