Avslappnat med ljus och tändning

nov 19
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-19 22:38
Det för att mysa med levande ljus ger också upphov till scary moment... Jag har en fruktansvärd respekt för eld. Med fyra långhåriga döttrar och jag har också haft en hel del icke avslappnande moments med stearinljus tända. Ni vet kivande om vem som ska tända ljusen och sen viftande med hår i närheten av ljus och de brinnande vekarna. Hujedamig mig vad jag kan se tillbaka på de stunderna som läskigt. Även om två av döttrarna är utflugna och vuxna och de andra två är tonåringar, så har de fortfarande långt hår och mamman fortfarande respekt för ljuslågan. Lugn och ro ger mys när stearinljusen är tända. Lek och sprallighet kör vi när vekarna är utbrunna .Att ha en megalighter och slippa tändstickor ger också ett mer avslappnat jag vid tändning av våra ljus. Ingen behöver riskera att bränna sig och tappa tändstickan. Med en megalightere är tändningen av ett stearinljus bara ett klick borta. Ingen behöver heller stå med näsa i ljusen för att få till samspelet mellan veke och sticka. Jag tror ju på att skaffa sig de verktygen man behöver för att nå ett högre resultat. Med en megalighter från BICK i våningen ligger landet lugnare . Storlek är förträfflig . Inget hår behöver längre vara i närheten arg doppas i ljuset vid tändning. Numera kan man hålla huvudet på skaft en bit i från när tummen kluckar igång eldandet. Glad att jag Nu kan vara mer avslappnad en tidigare när viljan finns till mysstunder till levande ljus kvällarna. i genom. Kram A.

Jag och mina tonåringar syns vi?

nov 19
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-19 07:51
Visdom kommer med åldern tänker jag och reflexartat min svarta vinterjacka. Det är mörkt yta redan vid fem snåret och svartklädd uppifrån och ner, så smälter jag in i mörkret som en pusselbit. Inte ens konturerna syns av mig dörrens mycket nära. Både jag och trafiken kan missa avstånd, men om trafiken inte ser mig.... då fick inget avstånd att missbedöma. Tänkvärt!!! Att låta reflexa familjens jackor är att ta ansvar för sig och sina närmaste samt omgivningen. Eget handlingsansvar här liksom i andra ämnen ! Funderar på om det finns någon slags reflextejp att köpa på rulle? Någon som vet? Tänker att jag i isåfall kan tejpa nertill på jackorna. Och mitt reflexande blir mindre störande för tonåringarna. REGLEXA NERA GÄLLER GÖR OSS ALLA!! Vill man kan man tänka att reflexerna är ljuskällor i de mörka vinterkvällarna . Ljuskällor inne som ute behövs! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2019  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar