s

Inredningstips, när sammet skapar ombonat

nov 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-30 10:22

(Inlägget innehåller reklamlänkar till Jotex.se)

Men god förmiddag hörni! Brrr så kallt idag! Så tacksam över levande ljus och ett ombonat hem. Och också över hur bra mina inredningsidéer alltid blir.
Kreativitet i hemmet gör gott!
 Har testat ett bra tag att få in mesta möjliga ljuspåslag utan gardiner. Och yes, fint på sitt sätt men också bart och inte så ombonat.. Så nu med snyggaste sammet-En tråkig vägg borttrollad av maffiga gardinlängder i sammet och ombonnat är ordet!
Vet ni både ljud och kyla stannar också ute nu. Det blir liksom en skönare känsla inomhus. Precis som jag var ute efter!
Både sammetsgardiner och kuddfodral är från Jotex. Och hörrni!! Bästa helgdeal kommer här:  25% rabatt på hela din Jotex order tom imorgon 1/12 genom  beställning HÄR 

Rabattkod: 420460
( gäller inte på varor märkta med "Exclusive och endast en gång per kund tom imorgon 1/12!
Så passa på!!

Hela våningen känns varmare nu än på bilden nedan, även om de steniga golven kräver sin toffel så här års..

 

Det börjar alltså ta sig med enhetlig look, här hemma. Fortfarande en del småpill kvar som att jag letar efter ett gäng svarta ramar med bred ram, en fotpall och lite annat smått och gått som fler kuddar och filtar för ännu mer ombonnad känsla. Och ni ser vär att två av kuddarna är i samma sammet som gardinerna- så super nöjd!

Som vanligt jobbar jag efter att ta till vara det jag redan har och få det att mitch matcha med varandra. Och går inte det får de byta ägare så de kommer till sin rätt.

Hur som inramningen av genomgående samma sammetsgardiner krävde sin investering av flertalet längder. Och tipset är att inte vara snål med sina gardinlängder. En torftig längd vid ena sidan ett stort fönster kan skapa mer ombonat med en kompislängd bredvid sig
Har jag sagt att jag älskar Jotex och sammet?

Om inte så vet ni det nu!

I denna processen har jag också lärt mig hur fel det kan bli med blandning av varma och kalla grå nyanser och hur rätt känslan blev att plocka bort det ena.
Fix och trivs i paradvåningen går nu över till pluggande!
Hej vad duktig jag är!

Kram A.


Bästa julklappen till den som har allt TÄVLAS UT!!

nov 29
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-29 08:01

(Inlägget innehåller reklamlänk för Smakbox)

Det där med julklapp eller gåva för den delen till dem som kan tyckas ha allt. Detta ger huvudbry för många så här års . Det är därför jag med stolthet dels kan tävla ut en supervinst till er kära följare och dels ge er rabattkod till er om ni vill handla de perfekta gåvorna vare sig det är till er själva eller present till någon när och kär.
Så mina vänner- vi börjar med TÄVLINGEN:

I samarbete med bästa Smakbox tävlar jag nu ut en Smakbox ”HÖGTID ” på min instagram. Den vinstbox till stjärnvinst innehåller ca 18 nya smaker och recept väl passande till kommande högtider.
Värdet på vinstboxen är ca 430kr!!!


Tävlar gör ni enkelt på min instagram: HÄR

Och ni vet- som vanligt- deltar man inte vinner man inte😊

Oavsett vinsten blir din eller inte så är det med stolthet jag också kan erbjuda er en rabattkod som gäller antingen om du vill ge bort 1-3 smakboxar i följd som gåva.
Beställ dina gåvoboxar HÄR

Om du vill starta upp en prenumeration på smakbox själv till bästa pris.
Då startar du upp den: HÄR


Du får hela 20% rabatt med KODEN: ANNELIEENG
 

Så visst är detta den perfekta klappen till bästa priset för som har allt!!
En kartong fylld med smaknyheter! Och för den delen att unna sig själv en smakbox kan leda till nytändning i köket ihop med att nya favoriter smakas!

Så vem tänker du får ta emot ett stort tungt paket innehållande en smakbox i jul?

Använd rabattkoden ovan nu så blir också din plånbok glad i jul!

Kram A.


Syndens röda när tron på tomten blir fake

nov 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-28 08:46
Mer rött i stugan ihop med det vita. Nästan som synden. Ja ja, faktiskt är jag nöjd ändå. Det är första julen i det nya köket och julpyntets tidigare platser finns inte kvar. Och jag vill ha det cleant och stilfullt. Två stjärnor i rött i vita krukor och ett rött ljus med julmachett enkekt och trivsamt på vår disk. Känns lagom . Höll på sent igår med mitt homestylingsprojekt. Alltid nice att vara kreativ. Och det för med inredning är trivsamt att skapa. Hur som hinner jag tänka mycket när jag står där med penseln. Så här års om det finns en sanning i att tomten är snäll mot alla barnen? Kan låtsas tomtar vara surrogat för människan som inte jobbar med sina värmande element? Den riktiga tomten är snäll och god, trampar inte på människor utan behandlar andra människor och dess egendom med respekt. I tider av otrohet och dominant framfart behöver människan jobba med sig själv, så tron på tomten inte bara blir fake. Kram A.

När känslan är med kommer granen in

nov 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-27 08:28
Tanken var bort md det röda behåll enbart det vita.. vad jag sen än tar i som har med julen att göra så är det i röd färgskala.. märkligt. Men små detaljer på rätt ställe piggar upp regnet på utsidan. Och de där ljuspunkterna som lyser till behövs . Långa arbetsdagar deadline på kurs och homestyling projekt Mer ljus & längre dagar tack!! Hur gör ni med gran förresten! Plast eller riktig? Har ni granen färdigklädd till helgens första advent? Ser i många instaflöden hur fina fina granar redan står ståtliga. Skulle kunna bli lika stressad av det som när barnen var små. Någon gammal ” så ska det vara” tanke styrde mig och allt fixades dagen och natten innan julafton. Och då menar jag ALLT! Städ paketinslag grillgering av skinka etc. För att sedan vara uppe tidigt och hjälpa tomten att fylla julstrumporna. Tur att det aldrig är försent att förändra! Men granen redan nu..? Höjer med mig med att jag gör så gott jag kan och är en jäkel på att vara jag. Är så bäst på det! Ska suga på karamellen gran.. Ni vet känslan den ska vara med så får vi se när granen kommer in! Kram A.

Så blir hemmet julpynts snyggt och inte karuselllikt

nov 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-26 07:48
Lagom till helgen står vi nu i julpyntets månad. Har man smak för färg och form kan man få mången tomten att passa in. Och hemmet och tomtarna harmoniserar i värme. Men har man inte smak för färg och form frågar jag mig varför man skapar hem mer bli likt ett virrevarv av allt och inget så här års. Och vem trivs i det? Kan det vara så att julpyntets matchning återspeglar vilken personlighet vi är..? Den värme vi utstrålar i våra handlingar i vanliga livet känns i tomtarna Tomtarna kan vara många om hjärta och själ finns med, men om det inte finns blir mången tomtar iskalla och felplacerade. . Hur ser det ut hos er med julpyntet? Tomtar i varje vrå? Matchar ni julen till harmoni ? Jag hade mer pynt framme när barnen var små. Numera tar jag fram det som jag tycker passar in i hemmet idag. Dagispyntet är nerpackat och inget som passar in hos längre. Var sak har sin tid. Ljusstakar har bytts ut till traditionella pappersstjärnor och jag är mer för vitt och guld. Tomten klär lika fint som gråvit. Vitt lyser upp och ger mer lugn än det röda. Men så är det det där med julstjärnor - kanske borde byta ut till vita istället för traditionsenligt röda? Ska fundera lite.. Kram A.

Med enkelheten doftar julen godare

nov 25
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-25 12:47
Med små enkla medel kan vi skapa en fröjdefull jul. Det kan var just det enklaste som blir det vackraste som doftar godast. Ett glas och lök. Vilken kombo ! I dessa tider av hållbarhetstänk där vi behöver backa från lyx och flärd kan just detta blir det mest vackraste på hela julen. Löken som slår ut i blom med stärkande de doft av jul. Hyacintens doft en doft av mer tänk i och godhet i julen än aldrig för. Kram. Kram A.

Om jag skulle ta och bygga mig ett litet attefallshus..

nov 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-24 13:02

Jag älskar verkligen att bo i lägenhet. Känner en otrolig trivsel i att veta att jag har grannar runt omkring och ingen trädgård att behöva sköta om. Brukar säga att jag inte är någon husmänniska och står fast vid det. Hus och dess underhåll är inget som jag längtar efter. Bostadsrätt kräver alldeles lagom omvårdnad från mitt håll.

Det skulle kunna tyckas att lägenhetsboende inte är optimalt med tonåringar boende hemma. Så klart kan ingen breda ut vingarna hur bett som helst i en lägenhet. Med varsitt sovrum och gensamhetsytor på det tycker jag iallafall att vi bor precis lagom. Jag är tacksam att jag kunna få till just varsitt kryp in till oss. För allas trevnad i vardagen är varsitt rum som egen vrå att stänga in sig i en bra målsättning när man bor med tonåringar. 

Jag har en del vänner som säljer sina hus och flyttar tll lägenhet när barnen kommit upp i tonåren. De släpper sina hus för ett mer avkopplande lägenhetsliv. Så det där med att bo i lägenhet som jag alltid har gjort med mina ungar är ingen dum grej iallafall.

Sen har jag de vännerna som aldrig för allt i världen skulle släppa sina hus. De som bygger till och bygger ut. De som bygger pool och som alltid har något nytt projekt på gång vad gäller sitt hus. Många av dessa vänner har idag byggt till ett attefallshus till sina tonåringar.  Det blir som om tonåringarna flyttar hemifrån fast ändå inte. Det får ett eget litet hus att rumstera i utan att föräldrarna är vägg i vägg.. Superfiffigt kan jag tycka. Utan att bli direkt störda, kan föräldrarna därmed ha sina tonåringar runt omkring sig länge i dessa tider av bostadsbrist. Tonåringar bor kvar lämre hemma nu är tidigare. Det saknas små lägenheter med låg hyra generellt i vårt land. Attefallslösning blir en superlösning i dessa fall för en villaägare till förälder.

Jag tycker definitivt att attefalls husen fyller sitt syfte som en mindre bostad på ett alldeles perfekt och trivsamt sätt. Det har också gett mig en högre attraktion till dessa små fina hus genom textsamarbetet till den här texten ihop med just Attefallshus.
Ska tilläggas att bo i hus enbart för att kunna ge tonåringarna bende i ett attefallshus tilltalar mig inte. Vår lägenhet uppfyller kravet på att vara den goda hemmiljö som räcker för oss och som räcker till att sköta om.
Dämot skulle jag kunna tänka mig ett litet attefallshus som en liten extra bostad. Ett litet avkopplande krypin.

Tänk att bygga ett attefallshus Classic panorama 5CP på en liten plätt med de höga fönstrerna vätta mot havet. Det 25kvm stora attefallshuset skulle på sitt sätt, iallafall i min tanke, vara ok att sköta om för mig. Stående på ett trädäck skulle det liksom bara vara att koppla av direkt jag kom dit. En skön oas att ta sin tillflykt till. Som en mindre slags sommarstuga. Alldeles tillräcklig för skrivande dagar i ensamhet. Men också sköna lata dagar tillsammans med barnen på den soliga altanen vid havet med möjlighet att vakna upp där nästa dag igen. När sen regnet faller skulle jag sitta med levande ljus och titta ut genom det stora glaspartiet över det mäktiga havet. Det vore nåt!

Som ni läst ska man aldrig säga aldrig. Även en lägenhetsmänniska som jag kan hitta trivsel punkter utanför sin vanliga trivselsoon. Attefallshuset är en sådan punkt. Sen det där att få till en tomt vid havet, det är en annan femma.

Kram A.Förbjuden frukt i otrohetens ådra blir fallfärdigt fort

nov 24
Skrivet av: Annelie Eng 2019-11-24 10:28

Söndag en vecka kvar till första advent. I många fönster lyser redan adventsljus. Förr var det en oskriven lag att inte tända de ljusen förrän kvällen innan första advent. Som med all förbjuden frukt är den till för vissa att överträdas. Oskrivna eller skrivna lagar spelar inte roll om vilken. När vi sätter ett förbud är det liksom bara en tidsfråga innan någon kliver över förbudet.

"Inget godis på vardag”- sen äta det som aldrig förr veckans alla vardagar
"Du får inte vara ute längre än till klockan tio" - och klockan passerar midnatt och mer därtill innan orolig förälder får tag i sitt barn
Inte ens giftermål klarar sig undan. Evig trohet lovas och sen vips så är otroheten ett faktum. När man sen är av den sorten att just det eviga löftet om trohet bryts, skyler man inget för vad som kan trampas över och vad som kan svikas. Förbjuden frukt kommer alltid smaka bäst för den sortens person. Man gifter sig igen och det är bara en tidsfråga innan det eviga trohetslöftet bryts igen. Och allt handlar om att inte ha godhet snällhet och kärlek som grogrund. Men dock kvarstår att genom personlig utveckling är det aldrig försent att hitta den styrkan och tron i just godhet snällhet och kärlek, Även om man aldrig haft med sig det tidigare. Det är då som det egna handlingsansvaret ses och känns, respekten till andra människor gör att man städar upp det illa man tidigare gjort i livet för man ser det då. Man ser viktighetsgraden i att utveckla och arbeta med sig själv och vad det ger.  

I den förbjudna fruktens ådra kan ingen brudklänning i världen skapa godhet från en som redan gjort stora övertramp i vad som är ditt och mitt. Förbjuden frukt som överträds blir fallfärdigt tidigt.

 

Med fokus givande istället för egots tagande kommer livspotentialen alltid att nå högre höjder.

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar