Enkel lyxig växtbaserad middag med en stor actionhjälte. Supergott!! Recept!

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-30 10:49

(Inlägget innehåller reklam genom annonslösningar för erikssåser)

Att låna hem stora ungar och utvecklas av och med dem är en ny och fantastisk fas för den som liksom jag har utflugna ungar. Bor de som mina utomlands får man passa på och tillvarata stunderna som bjuds tillfullo! På tu man hand med den äldsta gav en kväll denna julledighet en fantastisk middag, passande till fest som extra lyx i vardagen!

Enkel att tillaga! Beviset ser ni på tefonpratar dottern! Kanske kan det bli nyårsmiddag för den som vill ha nytänk?! Recept kommer nederst i inlägget! Hur som tipsar om godaste såserna från Erikssåser! Spar tid och gör middagarna till de godaste!!

Ni ser- det funkar hur bra som helst att göra denna super middag ihop med telefonpratning!

Recept:

Panerad Aubergine med krossad potatis & stekt svamp ( till 4 pers)

Panerad Aubergine

2 aubergine 2 ägg 4 dl Pablo el. Ströbröd Salt Svartpeppar Cayennepeppar 10 msk olivolja Krossad potatis 600gr potatis Olivolja Salt SvartPeppar Stekt svamp 500gr svamp 2-3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 tsk hackad färsk dragon Sås Eriks Bearnaise sås Tillagning Skölj aubergineerna skär bort kanterna. Skär ut 8 fina skivor på längden ca 1 cm tjocka. Lägg dem sedan i en bunke strl över 1,5 tsk salt. Låt stå 25-30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen hel i saltat vatten tills den blir genomkokt. Lägg dem sedan på pakplåtspapper på plåt. Krossa dem med burk el hand. Salta peppra ringla över olivolja. 20-25 min i ugn tills dem fått fin yta.

Rensa svampen. Stek den torr i stekpanna ca 10-15 min på medelvärme så vätskan dunstar bort. Tillsätt olivolja när svampen fått färg o stek ytterligare några minuter. Salta o peppra. Blanda i hackad färsk dragon

Skölj bort salt från aubergine och torka torra med hushållspapper. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ströbröd salt peppar och cayennepeppar på en tallrik. Vänd aubergine i ägg o sedan i ströbrödblandningen. Lägg över på tallrik. Stek sedan i olivolja ca 7 min på varje sida på låg värme. Höj värmen på slutet för mer brynt yta.

Servera aubergine krossad potatis stekt svamp och Eriks bearnaisesås! Superdupergott och festligt!

Lycka till! Kram A.


Deadlines Spanien och decennium skifte står för dörren

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-30 08:10
Sista måndagen för 2019. En klämdagsmåndag för många. För mig en arbetsmåndag. Varvar jobb och umgänge med tjejerna dessa dagar. Deadlines är deadlines! Ibland, som sent igår kväll, kan jag kombinera . Jobbade vid bardisken med finaste vyn med 3 av 4 actionhjältar framför mig i soffan. Deadlines även på umgänge med de stora tjejerna som strax far iväg tillbaka till sitt Spanien. Det är mysigt att ha dem hemma till låns. Men också ovant att alla 4 bökar runt under dygnets 24 timmar. Det händer liksom något hela tiden. Och mycket som ska fixas innan de reser igen. Igår tog vi fram den gamla frisörsaxen och kunde sedan bocka av klippning på listan. Precis som när de var små. Hur som arbetsdagen tar vid här nu och de 4 mina sover skönhetssömn några timmar till. Denna sista måndag innan decenniumskifte.. Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2019  >>
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar