s

Tillbaka blick av 2019 lärdomar och möjligheter in i det nya 2020

dec 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-31 10:14
Nyårsafton och snart är 2019 passé’. Medans ett nytt år står för dörren passar jag på att blicka tillbaka på året som gått . Nyårsafton slutar som året började. Som singelföräldrar att styra upp ha koll och oroa sig för tonåringars nyårsfirande. De annars så viktiga varannan lösningar finns inte på nyår sen nya fläktar blåst in. I början av året som i nu i slutet vill jag därav höja en fana för kvinnlig kraft som orkar och alltid fixar för alla ungar i världen! Ett år med insikter och lärdomar, där blod många gånger är starkare än vatten. Och barn kommer då ofta inkläm. Ett år där kärleken är blind och ser inte helheten i vad som förstörs i långsiktliga relationer när dominansen kommer in som en fläkt. Ett år där kommunikation stått i centrum. Skilsmässa & otrohet som tystas ner kommer alltid fram när mattan vänds. Barn som inte blir delaktiga eller kommunicerade känner av och tar reda på. Ingen kommer närmare än de steg de själva tar. Ett år där egen tid har styrt de smarta och kloka. Ett år där värdesättande att lära känna sig sig själv ligger i fokus mer än hoppa in i någon annans liv. Ett år där förståelsen för singellivet styrka istället för samolivets. Ett år där medvetenhet och målmedvetenhet börjar och slutar året . Jag kan så mycket mer • Ert år av insikter - vad som är viktigt på riktigt för just mig. • Ett år där drömmar gjorts till mål och genomförts •’Ett år i förståelse för högkänslighetens ådra. • Ett år med genomförande av kurser och utbildningar Välkomnar nu 2020 med många nya möjligheter! Falska förbindelser ligger i fokus att avpollettera Jämn balans av egentid och umgänge med andra Mer utbildning och mer lärande Träning av mitt mentala jag och min fysik. Tja listan kan bli lång Hur som är det nya året snart här . Någon firar någon firar inte . Inget rätt och inget fel. Det är en ny dag imorgon också, och då ett nytt år! Happy new Year och ett riktigt gott nytt år på er! Kram A.

Enkel lyxig växtbaserad middag med en stor actionhjälte. Supergott!! Recept!

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-30 10:49

(Inlägget innehåller reklam genom annonslösningar för erikssåser)

Att låna hem stora ungar och utvecklas av och med dem är en ny och fantastisk fas för den som liksom jag har utflugna ungar. Bor de som mina utomlands får man passa på och tillvarata stunderna som bjuds tillfullo! På tu man hand med den äldsta gav en kväll denna julledighet en fantastisk middag, passande till fest som extra lyx i vardagen!

Enkel att tillaga! Beviset ser ni på tefonpratar dottern! Kanske kan det bli nyårsmiddag för den som vill ha nytänk?! Recept kommer nederst i inlägget! Hur som tipsar om godaste såserna från Erikssåser! Spar tid och gör middagarna till de godaste!!

Ni ser- det funkar hur bra som helst att göra denna super middag ihop med telefonpratning!

Recept:

Panerad Aubergine med krossad potatis & stekt svamp ( till 4 pers)

Panerad Aubergine

2 aubergine 2 ägg 4 dl Pablo el. Ströbröd Salt Svartpeppar Cayennepeppar 10 msk olivolja Krossad potatis 600gr potatis Olivolja Salt SvartPeppar Stekt svamp 500gr svamp 2-3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 tsk hackad färsk dragon Sås Eriks Bearnaise sås Tillagning Skölj aubergineerna skär bort kanterna. Skär ut 8 fina skivor på längden ca 1 cm tjocka. Lägg dem sedan i en bunke strl över 1,5 tsk salt. Låt stå 25-30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen hel i saltat vatten tills den blir genomkokt. Lägg dem sedan på pakplåtspapper på plåt. Krossa dem med burk el hand. Salta peppra ringla över olivolja. 20-25 min i ugn tills dem fått fin yta.

Rensa svampen. Stek den torr i stekpanna ca 10-15 min på medelvärme så vätskan dunstar bort. Tillsätt olivolja när svampen fått färg o stek ytterligare några minuter. Salta o peppra. Blanda i hackad färsk dragon

Skölj bort salt från aubergine och torka torra med hushållspapper. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ströbröd salt peppar och cayennepeppar på en tallrik. Vänd aubergine i ägg o sedan i ströbrödblandningen. Lägg över på tallrik. Stek sedan i olivolja ca 7 min på varje sida på låg värme. Höj värmen på slutet för mer brynt yta.

Servera aubergine krossad potatis stekt svamp och Eriks bearnaisesås! Superdupergott och festligt!

Lycka till! Kram A.


Deadlines Spanien och decennium skifte står för dörren

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-30 08:10
Sista måndagen för 2019. En klämdagsmåndag för många. För mig en arbetsmåndag. Varvar jobb och umgänge med tjejerna dessa dagar. Deadlines är deadlines! Ibland, som sent igår kväll, kan jag kombinera . Jobbade vid bardisken med finaste vyn med 3 av 4 actionhjältar framför mig i soffan. Deadlines även på umgänge med de stora tjejerna som strax far iväg tillbaka till sitt Spanien. Det är mysigt att ha dem hemma till låns. Men också ovant att alla 4 bökar runt under dygnets 24 timmar. Det händer liksom något hela tiden. Och mycket som ska fixas innan de reser igen. Igår tog vi fram den gamla frisörsaxen och kunde sedan bocka av klippning på listan. Precis som när de var små. Hur som arbetsdagen tar vid här nu och de 4 mina sover skönhetssömn några timmar till. Denna sista måndag innan decenniumskifte.. Kram A.

Womanjacket in a winterwonderland

dec 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-28 16:30

(inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Norrskenjackets)

Trots att landskapet är utan snö ligger de allt som oftast vackert lugnt och ljuvligt dessa jullovsdagar. Det bjuder liksom in till promenerande. Passar perfekt för den som vill eftersträva jämn balans. Jag älskar värmande plagg från topp topp till tå i vintertid. Fluffig luvjacka att fluffa runt i under powerwalks, är liksom ett måste. Jag vill inte frysa! Min bästa vinterjacket ever heter Birka från Norrskenjackets. I really love it! Kan liksom krypa in i den och dess luva. Den håller värmen i alla väder! Nedan får ni en rabattkod som ger er extra 10% rabatt på norrskens i nuet gällande rabattkod som ger 50% rabatt. Ni får alltså totalt 60% rabatt!!! Check nedan i inlägget! Och skynda- för rabatten gäller endast till 31/12-19. Så bra detta är med internet- bara att klicka hem och sedan hämta hem från närmsta ombud. Blev sugen på att klicka hem en kompletterande jacka. Favoriter som Sälen, Kalix & Granby lockar med denna bästa rabatt på totalt 60%!!! Vilken blir din favorit? Lite röd om näsan men varm och skön om övriga kroppsdelar efter en skön powerwalk i min favoritjacka. Skön känsla att ha med till middagen ihop med en stor actionhjälte. Bästa jackorna av kvinnor för kvinnorhittar HÄR  Rabattkod: NORR50 Ger 50% rabatt Rabattkod : annelie Ger ytterligare 10 % rabatt!! Gäller på ordinarie priser tom 31/12! Bättre kan det knappast bli- totalt 60% rabatt på din nästa jacka!! In och scanna av vilken som blir din favorit! Innan du fortsätter helgens njutning! Kram A.


Nytänk i toffelmode och otrohetensfana

dec 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-28 11:16
En gång i tiden tyckte jag att det var vansinnigt tantigt med innetofflor. Det var mormor som alltid var tofflor. Ingen annan. Och mormor var ju en tant. Kan det vara så att jag gått och blivit tant..? Jag älskar att gå runt i tofflor hemmavid numera. Även mina ungar älskar tofflor. Innebörden blir alltså att tofflor inte har med tantåldern att göra. Istället handlar det om att alltid vara varm om fötterna. Och vet ni mormor sa alltid att ”är man varm om fötterna fryser man inte”. Så bra med ett hem med samma storlekar och tofflor i olika färger och modeller. Finns alltid ett par att matcha med😊 Visst är livet finurligt att det alltid går att tänka nytt. Mormors tofflar har blivit ett välinvesterat mode för i andra och tredje generationen. Otänkbart i min ungdom och så självklart nu. Allt går att tänka om och göra nytt. Men tänker man inte nytt är det enklare att göra om, om och om igen. Samma resultat som innan. Ni vet en gång otrogen alltid otrogen - det är bara en tidsfråga.. Kram A.

När ska julen ut och inget samlande på prylar 2020

dec 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-27 10:00
Tidig morgon denna mellandagsfredag. Reflektion tid för arbete. Kändes nästan lite ovant att börja beta av arbetshögarna. Men känns otroligt skönt att vara igång! Tänk vilka hundår som jag gjort för att ta mig dit jag är idag. Plan 2020 ska skrivas i helgen, med 2019 i ryggen. Vart vill jag , mitt önskvärda läge , vilka resurser har jag och vad behöver jag göra och investera min tid i för att ta mig dit jag vill? Det svaret ska sättas ner på pränt och hållas som en vägvisare under 2020. Förövrigt tänker jag att rött nu kan städas ut ur hemmet. Lika fint som det röda piffar upp till advent lika trött är jag på den röda färgen när juldagarna är över. Granen när guldkille och får stå kvar till efter nyår. Funderar på stjärnorna i fönstret..? Hur gör ni med julpyntet så här dags? Så luftigt det blir med pyntet borta. Och just luftigt hem är ett av mina mål för 2020. Att samla på prylar känns mycket förlegat i nutid och start av ett nytt decennie. Kram A.

Nya favoriter , ungarna vet vad jag gillar och får mig att tänka om

dec 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-26 16:09
Har ni tänkt på att ge bort presenter kan skapa nya oanade favoriter hos mottagaren? Som givare kan man scanna av och hitta tänkbara paket som skapar ett behov som aldrig var tänkt av mottagaren. Rätt fiffigt för att skapa utveckling hos någon som inte hade tänkt . Att vara småsnål på jul tycker jag inte passar sig. Framför allt mot barn. När de billigaste och minsta önskningarna plockas från önskelistor och egot själv matas med kostnader som fester bröllop resor och smycken. Hujedamig! Men då vet man att återigen är leverne i dominansen enbart en tidsfråga innan otrohet & kaos också går igen. Att styra upp tider planering mat presenter mm för en vuxen man är att nedvärdera mannens egna kompetens. Myser i leopard nerifrån och upp. Så glad och tacksam över finaste morgonrock i detta mönstrer som jag älskar. Dock med en stor tveksamhet till att bära morgonrock, men på dessa dagar har jag kommit att älska plagget! Med pyamas mönster under i samma mönster trivs jag! Funkade även perfa igår när jag skulle hämta hem barnen. En självklarhet som tonårsförälder att avstå alkoholen för sina tonåringars skull. Hade det varit självklart , hade jag inte behövt bege mig ut i vinter natten och hämtat hem barn. Tänk så enkelt det kan vara att få lov att tänka till & ge alldeles själv. Och så bra det blir! Tillskillnad mot när andras Egon styr upp enbart efter egen vinning skull! Mitt mönster på världens fluffigaste morgonrock från finaste tjejer som vet vad deras enda mamma behöver utan att någon annan behöver diktera eller dirigera villkoren . Kram A

Som jag har letat..efter guldet som ska skimra, vardag som fest

dec 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-12-26 12:20

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lagerhaus SE)

Får ni också dille på saker och ting emellanåt?
Ni vet när ni får en tanke på något och sen inte kan släppa det?

Jag skapar ofta dessa bilder i huvet på saker jag vill ha och sådant som jag vill uppleva. Detta utan att veta om sakerna finns att uppbringa eller om någon tidigare har upplevt det jag vill uppleva.
När jag väl släppt tanken är det först då den kommer bli verklighet. Ni vet man måste släppa fokus på tiden och bara vara säker på att tanken ska bli verklighet.
  
Guldiga bestick som tål diskmaskin en tanke som funnits sen köket blev klart i somras. Och som jag har letat! Jag såg likaväl vardag- som festdukningar framför mig .
Utan resultat av letande släppte jag fokuset, och sen mitt i julklappsinköpen hittade jag dem, världens finaste bestick!!!

Guldigt fint skimrade de på de juldukade bordet likaväl som till mer lättare lunchdukning!
Besticken är från Lagerhause. De är lagom guldiga, greppvänliga, tål maskindisk, lagom stora och lagom i pris! Precis sådana som de var från början i min tanke! Länk till besticken hittar ni nederst i inlägget!

Perfekt passar besticken in i mitt hem! Och glad över att jag också passade på att köpa salladsbesticken till.

Nu är de gamla besticken urgallrade ur bestickslådan. Och även där skimrar det nu så guldigt fint när den dras ut!
Guldbestick från Lagerhause, maskindisktåliga hittar ni HÄR

Glad och tacksam över mina nya bestick och förmågan att släppa tiden och enbart behålla fokus på att tanken kommer bli sannönskar jag er nu en god fortsättning på julhelgen!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar