Bikupa igår på gymnasiet och en riktig förmån att med sitt barn få en stund med varje ämneslärare. Kan inte riktigt förstå om man som förälder väljer bort den möjligheten som skolan bjuder på.. Kommer barnen i första hand prioriterar man ett sådant tillfälle. Vi gick själva jag och tonårsdottern och resultatet var mycket givande samtal och information från lärarna. Tacksam för detta! Som alla andra singelmammorna kan jag inte vara både mamma och pappa åt mina tjejer. (Även om jag genom åren testat det också) Väljer den andre föräldern bort det som är viktigt för barnet så må det vara den andra förälderns val. Det finns en pondus i de män och kvinnor som alltid sätter sina barn först .När man är genuint intresserad av att ens barn ska må bra och hitta rätt . Tvärtom när man tror att man gör det men inte gör det för det utan egna egot är viktigast hela tiden. Om och om igen och man tar inte in vad som är rätt för barnen. Som att köpa grisrosa gräddklänningar till jeansälskande flickor. Och låtsaslekarna fortsätter, om och om igen. Barn som inte vågar vara ärliga och vuxna som fattar alla beslut över barnens huvud . Flytt giftermål eller ta bort favoritkanaler. Kommunikation sker först efter beslut. Barn leds in i en låtsaslek . Inget frågas och ingen ärlighet när negativa känslor känns. Varför? För lyssnandet saknas.. Det finns aldrig ett högre syfte med ett dominant egots styrande. Någon där under kommer vara någon som inte kommer till tals Någon där under kvävs mer och mer under dominansen och tillslut rinner tryckbägaren över. 2020 nytt decennium. Där dominas och makt är förlegat. Attraktionen ligger i människor som har drivkraft att sig fram utan att gå över lik eller armbåga sig fram. Vore lyssnandet med vore mycket annorlunda. Vad är viktigt på riktigt ? Kram A.