IT- säkert med högsta hastighet

jan 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-01-26 18:13

 Visualiserar mig själv med nya dator och telefon. Ni vet ju precis som jag att tekniken går framåt med en faslig hastighet och det som var effektivt igår tycks nästan komma från stenåldern idag. Teknikens snabba utveckling gör också att vi människor sätter otroligt höga krav på vår teknik, dator och telefoner numera.
De ska liksom bara fungera och fixa allt supersnabbt!


Även säkerheten i vår teknik och i våra system har så klart utve
cklats. Jag tror att de flesta av oss på sitt sätt är någorlunda försiktiga vad det gäller att öppna okända länkar och mail, för att undslippa dataintrång.
Men sedan i den tidsfattiga vardagen så tror jag inte att vi direkt tänker på dataintrång kontra säkerhet.

 I de program och system jag arbetar i är IT- säkerheten hög. Och därmed är det som om min tanke stoppar där. Jag funderar liksom inte vidare på vad det innebär med hög IT-säkerhet..
När jag nu tänker igenom nogrannare, så är det som om jag förutsätter att ridån för intrång är nerrullad och gjord i betong. Jag förutsäker att hög IT- säkerhet är omöjlig att tränga igenom. Bildmänniskan i mig ser liksom data diode gjorda i grå stehård betong framför mig.
Helt omöjliga att ta sig igenom och förbi.
Är det verkligen en sanning? 

 

 Min självklara förlitan på hög IT- säkerhet har dock missat en viktig del tror jag bestämt nu när jag tänker mer specifikt på ämnet.
Tekniken går framåt. Och såklart också It- säkerheten, men såklart går också hackares teknik framåt. De blir smartare och slugare på att ta sig igenom system och teknik. Här behöver jag och säkerligen fler med mig få upp ögonen. 

Kanske också du?

 

Jag tror på att vara mer observant som användare av dator och telefon. På hur allting i den vanliga vardagen fungerar. Detta så att man ser minsta lilla tecken på annurlunda. Ett eventuellt intrång kan då förhoppningsvis stoppas i tid.
Jag tänker också att det inte är nonsens att byta lösenord på sina inloggningar med jämna mellanrum.
Ingen behöver ju göra det för enkelt för en hackare att ta sig in. En hackad mail blir ju inte bara så mycket extra arbete att reda ut, det sker ju också en rädsla och en osäkerhet i hur mycket och vad för information från mailen som läckt ut. Oavsett det är privat eller arbetsmail blir det otäckt att någon annan varit inne och strulat till det där.

Tack vare detta samarbetet inom IT- säkerhet har jag öppnat upp ögonen extra och när jag nu står i dörren för att investera i ny teknik kommer jag också titta ordentligt på hur jag kan öka min säkerhet i både telefon och dator.

Kram A.Kraftfullt när det sjungs en kväll för Marie fredriksson

jan 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-01-26 13:06
Det finns nog inget som skapar så mycket känslor inom mig som musik. Det har det alltid gjort. Jag tillhör dem som älskar musik. Jag har också en förkärlek till texter. Svenska sådana. Därav gör jag också klokt i att låta bli favorit musik under arbetstid. Inlevelse och känsla och jag tappar fokus i det jag ska utföra. Men fritid och bra musik- jag går igång på d! Förutom saknaden av Marie själv på scen njöt jag tillfullo av tv kvällen igår med ”En kväll för Marie Fredriksson” Som jag har lyssnat p�� hennes låtar och texter genom åren. Många gånger med styrka kraft och mod som resultat. Men också glädjen och power i Roxette och mer poppiga alster . Dresser for succés och Shes got the look. Minnen skapas av mycket glädje party och odödlighet . Det var nog också kär i tiden som även mitt hår åkte av och helblonderades för första gången. Vet att jag också gick på scen som hårmodell i detta mitt nya kortklippta blonda jag. En av alla gånger jag slängt mig utför.. vad fick jag modet från ? Svenska texter kraftfulla sårbara och också modiga . I really love that! Ni vet de där lekandet med ord några få som sammansatt blir så finurligt och skapar något inom en själv när man lyssnar ”Tro, jag vill finna tro..” Vid 50+ är jag idag väl medveten om att det då så ödödliga är en myt. Döden är en del av livet. Tacksam över kvällens sändning och inspelning av en fantastisk hyllningskväll till en av våra fantastiska kvinnliga sångerskor och låtskrivare genom tiderna. Tacksam över låtskatten och texterna som lyssnades på då och som fortsätter att ge mod kraft och styrka idag. De finns där som de för mig självklara på favoritlistorna Tack för det du skapade och delade med dig av till oss lyssnare, Marie. Kvällen igår som ljudade genom tv:n var kraftfull och mycket värdig på alla sätt och vis! En hyllningskonsert för en av de bästa! Kram A.

Söndagsmood med sanningar listor och nytänk. Utan antaganden.

jan 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-01-26 09:52
Det finns alltid saker att göra och saker och saker att må bättre av . Helgen går inte fortare än andra dagar och måndagen är inte tyngre än någon annan dag. Är man otron av något annat kan det vara klokt att byta tanke. Allt handlar om vår egen tanke vad vi stoppar in i våra dagar och förhåller oss till. Kan man byta tanke? Det går alltid att fråga sig sig själv om vad som är sant och vad som är antagande. Klokheten befäster tankarna i sanningen skippar antaganden och tänker att allt kommer bli bra. 3 saker om dagen som vi själva mår bra av ett ansvar och rättighet som alla har. Bara att stoppa in på sina dagar. To do list och matlusts för veckan. Söndagsmood och jag påverkar det jag kan påverka. Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  januari 2020  >>
tiontofr
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar