Hälsotänk och recept på enkelt nyttigt och supergott snacks

feb 06
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-6 10:42

För er som följer mig på instagram och brukar kika in på min story där, såg nog igår att jag bakade. Och det av den lite mer hälsosammare sorten. Tilltugg när suget blir som störst på kvällskvisten framför tv:n som inte är helt onyttigt och som finns hackat och klart, bara att stoppa in i den sötsugna munnen. 
Visst låter det bra?

Nedan får ni rexeptet- supergott och superenkelt!!

När sötsuget slår till så är de iallafall för mig att det liksom inte finns tid för tillredande eller bakning.. Då blir det istället mer snabbtgående och onyttigt snacks som stoppas in- tyvärr!

Men som i allt annat kan man förebygga och förbereda. Så när andan faller på - tillred dessa supergoda snacks som kan ligga klara i frysen tills dess suget kommer! De smälter som smäck i munnen och motar sötsuget väl!

By the way- missa inte min instagramtävling med matnyheter och inspiration!

Snacksbitar

Ingredienser

100gr mörk choklad

1 banan

60gr jordnötssmör

1 msk kokos olja

16 st små formar (minimuffinsstora)

Tillredning

Smällt chokladen i vattenbad. Rör ordentligt till all choklad har smält.

Blanda smält kokosolja med jordnötssmöret

Skiva bananen i 16 st 1 cm skivor

Ställ de 16 formarna på ett fat eller i en form. Häll i ca 1 tsk smält choklad i varje form

Ställ in fatet med formar ca 10 minuter i kylen tills chokladen stelnat något.

Lägg därefter 1 banan skiva i varje form

Häll över 1 tsk jordnötsblandning över varje bananskiva

Avsluta med att hälla över 1 tsk smält choklad överst i varje form

In i frysen med fatet och 1 timme senare har du världen godaste och mer häsosammare snacks att stopp i dig!

Snacksen smälter snabbt så låt de inte stå framme längre än 10 minuter innan intag.

Lycka till!

Har man alltså alltid snacks som dessa ovan att ta till minskar de onyttiga intagen iallafall för mig.

Förberedelse och förebygga två hörnstenar för utveckling och mer av mitt bästa hälsosamma jag!

Kram A.


Influensa allergi och resande hos döttrarna och flexibel mamma

feb 06
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-6 07:12
Högtryck sägs det på vädret idag och även väderkartan visar solar! En lunchpromenad är väl värd att boka in. Solglasögon på och näsan vänd mot solen. Tänk att vädret så många gånger kan få oss att känna oss lurade . Detta fast att vi varken kan kommunicera eller påverka just vädret. Igår lurade nästan dagen oss. Vårdcentralen med en influensa sjuk dotter tog nästan hela förmiddagen. Drop in i influensa tider kräver ditt arbetslag. Hur som lyftes frågan med allergi. Hals och näsa som spöka jämt och anlag av allergi för katt och stenfrukter. Fortsättning följer på detta. Och fortfarande ligger influensan kvar. By the way kan jag tipsa om att stopp i sig frukost innan drop in besök. Efter antal timmar av väntan i ett varmt knökfullt väntrum gjorde sig denna tomma magen påmind och jag kände mig svimfärdig. Ut i kylan o hem och stoppa i mig lite näring och sen tillbaka till den läkarväntande dottern. Hade jag inte lyssnat på min kropp - ni vet när det börjar nästan slå lock gör öronen man blir kallsvettig och yr- tja då hade jag svimmat på plats. Tur i oturen hade varit att jag var mitt i sjukvården. Hur som fortsätter sjukstugan här hemma. Upppiggande bilder från varmare breddgrader och en stor dotter.. Visst har hon sin mors gener ha ha? Ser superhärligt ut! Hör visualiserar vi varmare breddgrader och friskare tider! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar