Kunskapen bakom byggprojekt får mig att förstå och fashineras

feb 07
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-7 14:10

Numera sätter jag ett stort värde på att se mig om när jag promenerar och åker bil. Alltså jag ser med öppna ögon på omgivningen som jag passerar.

Jag tillhör inte skaran som alltjämnt ger mig ut i skog och mark som är mer eller mindre orörd. Jag tillhör dem som stadsvandrar och ofta bilar runt på städernas gator. Och jag skådar! Det innebär att jag också lägger märke till förändringar som sker av oss människor. 

På min hemmaarena är jag allt som oftast hemmablind. Ser nuet och letar det vackra. Men tänker oftast inte på förändringar som skett i min "hemkommun" sen jag var barn. Däremot när jag stegar eller rullar fram i omgivningar och städer som jag inte besökt på ett tag. Alltså åh, vad fashinerad jag blir! Det slår mig allt som oftast att människans kunskap är enastående!

Genom ett berg kan vi öppna upp en tunnel och skapa en stad på andra sidan berget. En bro över en sjöfart binder samman en ö med fastlandet och smhället kan utvecklas på bägge sidor om vattnet.

Visst är det fantastiskt? 

Och ta tunnelbanan - på ett säkert och effektivt sätt har det skapats leder som forslar oss människor fram från punkt A till punkt B. 

Allt som sker, som förändras, som gör det bättre för oss människor är inte bara självklart. Det ligger såklart mängder med kunskap och säkerligen också forskning bakom

Har ni tänkt på det? 

Kanske kommer dessa tankar av att stå mitt i livet och se saker och ting på ett annat sätt. Eller också av att jag jobbar mer medvetet och väl på ett annat sätt än tidigare. Att just höja blicken och verkligen se på ett annat sätt än tidigare är utvecklande. Istället för att såga eller dömma är det så mycket mer utveckande att söka faktan bakom och förstå varför.

Genom att skriva detta ihop med ett företag som arbetar med geoteknik har jag haft möjlighet och lära mig vidare om kunskapen som ligger bakom ett byggprojekt. Det är verkligen så häftigt att genom bloggen kunna lära och utveckla mig i kunskap jag många gånger inte haft en aning om. Även i denna texten är orden och tankarna mina egna.

Geoteknikens betydelse i byggprojekt blir bara större och större. Kunskapens män och kvinnor sk specialister som kan förutspå vissa komplikationer i mark och terräng som tex jordskred behövs vidare och mer. Så viktigt för lika väl det mindre som större byggprojektet! Analyser som kan se hur ett kommande bygge skulle kunna påverka likaväl mark som grundvatten och annat har stor betydelse. 

Specialister inom geoteknik ger oss denna kunskap som idag är så viktig för likaväl hållbarhet samt inverkan på trafik och andra byggnadsverk.

Genom detta lärandet kan jag nu öppna mina ögon lite till och söka se bakom byggnationen, broarna och tunnlarna som jag ser. Kunskapen där bakom som har skapat det som skapats. Kankse förstår jag mer om varför vägen svänger eller inte svänger. Eller varför den stora fastigheten befinner sig på vänster istället för på högra sidan om fartleden

Önskar er en fin dag med ögonen öppana mot alla de vackra skapelser ni möter!

 Bilder hämtade från Iterio.se

Kram A.Självständig nog och påfyllning för kropp och själ

feb 07
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-7 07:26
”Så var det freda igen och veckan hade tagit slut..” Början på en gammal Noice låt, en ungdomens favorit låt. Då som nu är fredag en slags mått på att den mer tråkiga delen på veckan är över. Märkligt egentligen när fler och fler idag inte arbetar måndag till fredag. Precision som den härligt goda soldagen igår, kan goda minnen från historien vara till för gratisskjuts av godare nutid och framtid. Första kaffet ute igår och så skön känsla. Det spelade liksom ingen roll inte är vårstädad ännu. Solumgänget där var en kick för kropp och själ. Bra val att jag tog stunden med solen tillvara när vi idag och kommande vecka är tillbaka i gråskalevädret igen. Påfyllning är alltid bra Har ni tänkt på att ingen kan göra allt men alla kan göra lite som kan leda till mycket och förändring Varför spelar så mänga människor med i urusla B-romaner ändå? Handlar det om osjälvständighet ? Som om vissa människor tror att de är odödliga och fullkomliga. Står utanför att bidra världen med empati och gott. Enkel att se igenom för den som vill och är självständig nog. Kram A

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar