En fem minuter och ny rutin ger magisk resultat

feb 10
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-10 20:29
Det dä med att starta våra mornar i lugnt tempo samtidigt dugg som vi går mest skjuts in i dagen. Inget nytt och många är tipsen som slåss om oss. Powerwalk på fastande mage, reflektion i stillhet, yogatimme osv Hur får man då till ett varaktigt resultat i att starta dagen på bästa sätt för just mig? Jag tillhör skaran som har testar det mesta för en bästa morgonstart. Genom testande har jag också kunnat sortera bort mycket som inte är för mig i min morgonstund . Jag tillhör dem som av naturen är seg på mornarna. Jag har otroligt svårt att få till steget ur sängen i tidig morgon. Detta fast att visionen finns om att starta dagen tidigt med aktivitet som ger lugn och gratis skjuts och gott sinnestillstånd in i dagen. Om jag då vill- varför får jag då inte till? Stred. Stress. Stress. Stress. Stress. Stress. Stress. En timmes morgonaktivitet kan många morgnars vara alldeles för långt för mig. Och det även om att jag vet att det ger mig gott resultat. Den tiden ihop med morgonsim och tid att passa gör att jag blir stressad bara jag tänker på aktiviteten. Och då avslutas den också . Så många morgon aktiviteter som avslutas på det sätter för mig. Men så nu- en fem minutare för varje del och min morhon har ett helt annat lugn än tidigare . Jag såg ett klipp på tv och blev fast . Det var liksom detta jag sökt och behöver! Idag ligger jag medvetet och väl kvar i sängen när klockan ringer UTAN att fokusera på att jag måste stressa upp. Istället lägger jag fokus på ANDNINGEN, mindfulness. 5 minuter. Efter det toa och på med morgon tv:n på och yogamattan fram. Fem minuters motion i det som kroppen behöver . Stretchövningar armhävningar eller what ever. Och därefter 5 munters medvetenhet som spegelövningen läsa affirmationer eller annan givande text bok som stärker mitt innersta jag min självkänsla själv bild 3 fem minutare av varje M- Mindfulness, motion och medvetenhet och en kvart senare är jag redo för dagen på ett unikt sätt som aldrig förr. Även om mitt Gevalia kaffe smakar gitt så smakar det superb numera efter dessa magiska 5 minutare. På något sött tar dem inte någon extra tid och därmed känns ingen stress. Så tacksam att jag hittade detta och lugnet i mina mornar. Alltså att legalt kunna ligga kvar när klockan ringer och som bonus gör fokuset på andningen något magiskt. Steget upp ur sängen är så mycket enklare än tidigare!. Mina fem minutare ger mig det jag vill i den tidiga morgonen!

Rätt mindfulness istället för kyliga stormvindar

feb 10
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-10 08:59
Fy och åter fy för detta att fröken väder är på blåshumör. Det gör oss verkligen påminda om hur maktlösa och små vi människor är egentligen. En stark vindby kan rasera allt det en människa byggt upp. Själv förberedde jag med att plocka in lösa ting från balkongen innan vinden tog fart. Det vindar fortfarande här idag men jag hoppas att Ciara är på väg att kulminera för gott. Just kombinationen av kyla och kraftfulla vindar ska man akta sig för. Finns liksom inget gott i något utan värme- eller hur? Nu dax ax att starta dagen och en ny vecka. Eller ja, jag har redan startat med något nya rutiner. Ni vet iblan - rätt ögonblick rätt mindfulness springer man liksom på något som stannar kvar. Så var det med just dessa nya rutiner, och jag bestämde mig för att tro på dem. Återkommer om dem. Men först en dusch Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar