Drömmer mig bort bland teknikens under och borde skaffa mig mer robotteknik

feb 13
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-13 15:07

Tiden denna tiden. Ni vet ordning och reda pengar på fredag. Och för att komma dit hän så tar det sin lilla tid. Det är oftast inte så lite av ens tid heller som är för fix, trix, ordning och reda. Och allt som oftast också svårt att få till bästa resultat, speciellt om tiden är begränsad.
Det är mycket som pockar på allas vår uppmärksamhet idag, och mycket som ska göras av den egna personen för att hem, jobb och annat ska vara tip top för ordning och reda pengar på fredag.

Det där med hus, vet ju ni som följer mig, är inte direkt något för mig. Har liksom aldrig varit i det tänket. Kanske har det just med tiden att göra..
Jag ser ganska enkelt idag hur begränsad min tid är bara vad gäller min lägenhet. Så mycket annat som också ska till med hus och det runt om som kallas tomt...

Men om och men och för och att, jag ändå hade ett hus.. Tja då kan jag också se att jag även skulle inneha ett superstort garage. Inte just för att fylla med en stor bil. Nej, garaget skulle vara fyllt av alla tänkbara och otänkbara verktyg som skulle underlätta min vardag som husägare.
En slags verktygshall nästan, där mesta möjliga verktyg skulle vara robotliknande. För här kommer min tanke på tiden in igen.. Ju mer av teknikens under som kan fixa det där med snyggt, städat, ordning och reda runt omkring, ju mer avslappnat skulle ett husägarliv vara.

Robotgräsklippare, motorsågar, olika lasrar för hantverk. Rotationslaser tex för att mäta långa räckvidder, en lödningsmaskin, motorsåg. Tja what ever som kan behövas för underhåll och skötel av hus och tomt. Och där så många som möjligt av dem kallar på så lite uppmärksamhet från mig som möjligt, men ändå når det bästa tänkbara resultat föt mitt hus och trädgård.

Åter till nuet med tacksamhet över de nya lärdomarna via detta samarbete med just ett företag som tillhandahåller rotationslaser. Tankar ord och tesxt är som vanligt mina egna.
Jag har lärt mig se behovet och möjligheter som kan skapas med innehav av en rotationslaser. Suveränt för ev kommande husprojekt. Men även om inte, så kan jag nu tipsa vidare för de i min omgivning som ännu inte vet att de behöver detta verktyg som en bästa vän i sina trädgårdsplaner.
När det tex finns behov av att kunna jämna ut en ännu inte plan yta. Eller kanske någon som vill ändra och få en yta att ha en specifik lutning. En rotationslaser är verktyget med stort V även när det gäller att fixa att en nivå vid en punkt ska matcha exakt med samma nivå som en annan punkt. 
Helt plötsligt ser jag ett stort behov av detta verktyg till alla mina hus och tomt fantaster till vänner som fixar och trixar för jämnare tomter.

Själv ska jag mer en en gång i nuet ta mig en annan funderare. 
Hur vore det om min nästa investering blev en robotdammsugare?
Visst skulle tiden räcka till mer samtidigt som ordning och reda för pengar på fredag skulle skapas..
Hur nice låter inte det?

Kram A.Det där med sömn och detaljerna på en femminutare som ger dagen en gratisskjuts

feb 13
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-13 10:53

Vaknade idag inte alls utvilad. Svårt att somna igår och en natt fylld av mardrömmar.
Varför drömmer man mardrömmar ens?
Vad ger det för gott att vakna av en mardröm som ger skräck och orolighetskänsla?
Jag förstår inte det..

Hur som är jag tacksam över att jag, trots känslan av att vilja ta igen sömn denna morgon, ändå tog tag i min nya fem minuters rutin. Som du hittar HÄR
Så klart ger det inte sömnen tillbaka genom att fokusera på de 3 M:en. Men dagen får sig en annan vändning på något sätt, än att fokusera på ett trött jag. Skillnaden hittar du HÄR

Så här kommer några detaljer av själva innehållet på denna femminuters rutin.

1. M som i Mindfulness 5 minuter.
När alarmet ringer trycker jag över till timer på 5 minuter och lägger därefter mitt fokus på min egna andning.
Jag ligger alltså kvar i sängen som vanligt men istället för att snooza gör jag ett aktivt val som ger mer. Jag andas in 3 sek, håller andan i 4 sek och andas ut 5 sek. Och forsätter så inandning 3 sek håll andan 4 sek och utandning 5 sek.
5 minuter senare tar jag stegen upp ur sängen med en lättare känsla än att ha snoozat. Ibland upp till en timme, vilket har fört med sig en stress för resten av dagen. Den känslan är som bortblåst numera med dessa 5 minuter

 2. M som i motion.
Så klart att det ger mig och andra en god känsla efter att ha avverkat en timmes träningspass på morgonen.
Men alltså hur många får egentligen till varaktighet i den aktiviteten?
För min del , och kanske någon av er känner igen er, blir det istället en känsla av misslyckande av att inte få till eller att avbryta.  Alternativt kommer stresskänslan av en heltimmes aktivitet under morgontimmarna..
Så därav: 5 minuter med det som kroppen behöver i rörelseglädje för stunden. Stretchövningar på yoga mattan. Ingen sådan till hands tja stående övningar likaväl som 3 set av armhävningar och magövningar.
Gör helt enkelt det som passar dig bäst, huvudsaken är att kroppen får 5 minuters dos av rörelseglädje!

3. M som i medvetande
5 minuters påfyllning till vårt innersta. Affirmationsläsning. Spegelövningen där vi talar om och ser på oss själva som de fantastiska personer vi är eller några sidor ur en bok med personlig utveckling som fyller ditt medvetande med gott. 

Thats it!
Dagen kan börja!

Alltså det känns så skönt! jag går in i dagen helt utan stress istället för tvärtom med denna rutin!

 På 15 minuter har 3 delar av mig fått god påfyllning.
Det gör det enklare att möta dagen, dess innehåll, omgivningens krav och samtidigt kunna vara den bästa versionen av mig själv, utan att känna stress!

Så en morgon som imorse där känslan var i en icke utvilad känsla, har genom 15 minuter fått en påfyllning till att ta en annan väg.
Tänk att jag kan gör någonting varje dag som gör att jag mår bättre.
Visst är det fantastiskt?
Det är också sol ute. Kram A.

Så en morgon som imorse där känslan var i en icke utvilad känsla, har genom 15 minuter fått en påfyllning till att ta en annan väg. 
Tänk att jag kan gör någonting varje dag som gör att jag mår bättre. 

Visst är det fantastiskt?

Vilken tur att tekniken ledde mig att hitta denna rutin av Dr Rangan Chatterjee!

 Hittade förresten bilden ovan igår från ett event i början av min roll som företagskvinna.
Tänk i 10 år har jag varit egen företagare nu. Ska skriva mer om det i ett inlägg.
Men nu är det sol ute!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar