God telefonservice genom erfarenhet och kunskap

feb 19
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-19 12:00

Som den karriärcoach jag är så står detta med cv, kunskaper, egenskaper och unikhet kopplat till Cv mig väldigt nära. Att ta sig en funderare på vilka goda kunskaper som man lärt och har med från sina tidgare anställningar. Var och en. Så bra att fylla sig med och få ner på ett cv tex.
Även att se tillbaks på vilka arbetsuppgifter man har gjort färdigt och inte ska tillbaka till ger en slags gratisskjuts för mer varaktighet i kommande anställningar. Det blir annars så dumt om man missar det och kommer på sig själv att inte trivas på nya jobbet för att det i tjänsten ingår arbetsuppgifter som man avskyr sedan tidigare..

Denna text är gjord ihop med ett telefontjänstföretag gav mig möjlighet att reflektera över min egna erfarenhet av kuntjänst och telefoni och hur det ser idag. Erfarenheten och orden såklart mina egna.

Jag började direkt efter gymnasiet en tjänst som växeltelefonist. Sen dess har telefonen följt mig som en trogen vän genom mina yrkesår. Flertalet har de kundtjänster varit som jag har bemannat. Ibland har jag tom hoppat in och jobbat extra på kundtjänster inom branscher som jag inte haft någon som helst kunskap om. men just erfarenheten och trivseln av just kundtjänstarbete har alltid fått mig att lösa uppdragen superbra!
Jag är nog sedan barnsben fostrad i att ge god service och har alltid tyckt om att vara spindeln i nätet och bemanna kundtjänster. Det finns ett intresse hos mig att hjälpa besökare och folk som ringer in, till rätta på allra bästa sätt. 
Det kallas service. Och jag älskar service! 
Det man få vara beredd på med ett kundtjänst jobb är att vara på sitt sätt låst i kuntjänsten. Ibland genom åren på vissa arbetsplatser har det varit något problematiskt att som kundtjänstmedarebetare aldrig kunna ha hela sin arbetgrupp samlad till möte. Någon ur gruppen var alltid tvungen att vara i tjänst bakom disken. Och var inte kundtjänsten öppen för besökare så var telefonen det och med på möten. Inkommande samtal får aldig dissas på en arbetsplats. Kan undra hur många arbetsmöten jag varit delaktig i som haft telefonavbrott med jämna mellanrum av just inkommande samtal.. 
Eller att sitta som på nålar på mötet efter att ha blivit avlöst av någon annan kontorsmedarbetare som avrken har konsukap eller intresse av att utföra kundtjänstuppgifter. Varken bra för Företaget kundtjänsten eller medarbetarna! 
Jag förespråkar rätt person på rätt plats! 

Som egen förtegare och konsult tycker jag om att emellanåt gästa kundtjänster med min erfarenhet och kunskap när uppdragen erbjudas. Vid flertalet tillfällen under åren har jag tex hoppat in hos Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum och passat deras telefon så att all personal har kunnat vara med på utbildning samtidgt. 

 När jag nu genom detta samarbete ges tillfälle till denna reflektion kan jag se en enorm vinning i just att all personal kan samlas på utbildning, tillsammansaktiviteter eller möten samtidgt emellanåt utan att bli störda av inkommande samtal. Eller för den del stressade över att någon passar telefonen som inte vill eller har känning för god telefonservice! Och vet ni- numera finns det företag som erbjuder just tjänsten telefonpassning!! Vilken gudagåva för oss företagare!!

Att välutbildade telefonister tar hand om vår telefoni och bemöter på ett proffsigt och personligt sätt medans vi är upptagna med annat. Visst finns det tid och effektivitet att spara med detta?!

Tillgängligheten och servicen blir alltid den bästa för de som ringer oss. Och det spelar ingen roll om vi behöver detta vid enstaka tillfällen, vid upptaget i annat samtal, efter kontorstid. Faktiskt går det att investera i denna tjänst hela tiden!

Vilken tjänst alltså! Våra kunder blir bemötta med bästa service medans och vi får sedan rapport. Kan ta tag i det i lugn och ro vid rätt tid.

Fortsätter min reflektion och funderar på om jag ska stoppa in ett litet gästuppdrag i en kundtjänst i min vision..? Tja, varför inte!

Kram A.Det bästa i jobbvardagens miljö!

feb 19
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-19 11:27
God arbetsmiljö är av vikt. Däri ligger också olikheter i vad som är just GOD ARBETSMILJÖ. Lika olika som vi människor är unika. Reflektion reflektion reflektion för att få fram vad som är god arbetsmiljö för oss själva. Och sedan stega oss med egna steg vidare dit! För inget är så resultatgivande som EGET HANDLINGSANSVAR! För egen del behöver jag lugnet som arbete i hemmiljö ger mig Det gör mig likaväl effektiv som kreativ. Att sedan varva det med uppdrag på bortaplan i grupper av människor. Optimalt för mig i nuet. Ler över vyn i denna min bästa arbetsmiljö! Kram A.

Ny kunskap på lite tid

feb 19
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-19 09:33
Alltså ni tänk det här 5 minuter om dagen. Tänk på bara fem minuter per dag kan ge oss ny kunskap! Egentligen förstår jag inte hur vi kan chansa på att missa den möjligheten! Ingen bok behöver streckläsas. 5 minuter per dag läser jag ur den här i nuet. Inte mer och inte mindre. Och jag lär! Som jag lär! var sann i ditt tal och ta ingenting personligt! Oj oj oj vilken bra kunskap och påfyllande för mig som högkänslig person! Boken heter ”Fyra grundstenar till ett bättre liv” och jag har kommit halvvägs och förstår att den här kommer jag läsa om en gång om året. Så bra och viktig kunskap genom endast 5 minuter per dag. Vågar du chansa på att låta bli? Kram A.

Släpper letandet för en blänkare om en resa till värmen

feb 19
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-19 08:09
God morgon på er. Mojnade vindar och morgonljus. Härligt. Hoppar över tanken på det obehagliga regnandet och höga vattenstånd.. Men visst i min visualiseringar är det soligt varmt och blå himmel! Letade efter papper och kort igår. Alltid den där stressiga känslan så länge man inte hittat det som man letat efter. Känner ni igen? Det bästa är att lägga undan letandet. Släppa fokus helt enkelt. Och det kräver sin övning! Ge inte upp där. Hur som hittade jag den här igår. Ett av de bästa tingen att få till sovmorgon trots morgonljus. Och ännu mer sömn på resor. Ett riktig bra ha sak som är riktigt bra att ha! Kan det vara en blänkare till att beställa en resa... Hur som i mer roliga tankar på vårvarma resor så dök både papper och kort upp. Visste ju att bägge fanns här hemma! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar