Receptdax- enkelt gott likaväl som vegetarisk som i grundreceptet!

feb 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-29 20:45

Alltså så ni som följer mig vet ju att jag är ett fan av enkelhet i köket. Det där med storkok återfinns inte allt för ofta i mitt kök.
Så vad sägs om ytterligare ett enkelhetens recept?!
En favorit sen många år tillbaka som du enkelt kan göra vegetarisk.
Alltså hur bra är inte det??
Enkelheten i att bara byta ut för den som äter växtbaserat. Såklart att det ska vara enkelt!

Bilderna nedan är med tillagning med nötfärs.
Men receptet funkar alltså precis lika bra med vegofärs!

Så här kommer den nu pajernas pajer!!
Superenkelt att tillreda, passar utmärkt som middagsmål med sallad & en brödbit till. Eller pajform med den här på en buffé!
Och som sagt byt ut färsen mot vegofärs om du vill ha den vegetarisk!!

Recept Italiensk köttfärspaj

Pajdeg

1 1/2 dl vete mjöl

50 gr matfett

2 msk riven ost

1 msk kallt vatten

Hacka samman alla ingredienser i en bunke. Platta sedan ut nästan hela delen i en pajform . Spara till dekorationsrutorna ovanpå pajen. ( se bild nedan) Låt stå kallt i kylen minst i 1/2 timma.

Fyllning

500gr köttfärs ( el. Vegofärs)

1 bit purjolök i ringar

1 röd paprika i små bitar

Pressad vitlök efter smak

1 krm vit vitpeppar

1 tsk Italiensk salladskrydda

1 tsk oregano 1/2 dl chilisås

1 dl vatten

2 ägg

1 dl riven ost

Lägg alla ingredienser utom ägg och ost, i en gryta och låt puttra 1/2-1 timma. Rör ner äggen och den rivna osten och häll sedan över fyllningen på pajskalet. Dekorera med degränder. Grädda i 200gr i ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg !

Spara receptet och njut ordentligt av dofterna vid tillagningen och sedan när du serverar och äter! Enkelt och supergott !!

Kram A


Corona och influensatider omringar. Jag busar till mig och känner mig frisk och fräsch!

feb 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-29 08:29
Att känna sig frisk och fräsch i dessa influensa och coronatider, kan det göra oss friskare? Löpet nyheter tidningsartiklar tja, överallt nås vi i nuet av Corona visumets framfart. Så klart att det för med sig en slags orolighet hos många av oss. Corona verka ju fara fram med vindens hastighet. Ju närmare det kommer oss själva ju oroligare blir vi. Runt10 fall konstaterade i Sverige varav några av dem i Västra Götaland och Göteborg. Det känns lite sådär.. Va kan vi då göra för att mota Olle i grind. TVÄTTA HÄNDERNA OFTA OCH VÄL MED TVÅL OCH VATTEN FLERA GÅNGER OM DAGEN. Börja med att skölj av händerna väl med varmt vatten. Ta sedan tvål och tvåla igenom varje finger väl sedan handflata och utsida hand. Uteslöt gemensamma handdukar. Använd gärna engångsswrvetter istället att torka med. Undvik att peta sig själv i ansikte och ögon. Tänker jag efter så är detta egentligen samma rutin som sig bör i ” vanliga influensa och kräksjuketider” så här års. Sen är det bara att hålla koll på fakta och rekommendationer som kommer från folkhölsomyndigheten. Släppa oroligheten och jobba med lugnet. I perspektiv till Corona så skövlar ju vanliga influensan sina offer varje år. I Sverige knappt 500.. För att påverka friskhetskänslan inombords har jag testa sk brun utan sol eller som den yngre generation kallar ” att busa sig ” Helt klart är att det finns olika produkter på marknaden som ger helt olika färg och lyster. Alltså jag har i alla år älskat att vara brun och solbränd. Och jag har genom åren exponerat mig väl under solen. Not so good visar det sig numera! Att kunna känna sig sommar fräsch utan att sluta på huden under solen. Det är liksom 20- talets grej! Bättre sent än aldrig nu är det min tur att checka av denna marknaden. Jag har hållit mig till ansiktet och dekolletaget . Och färgen jag har nu superduper!!! Alltså det gör sååå gott att i den tidiga morgonen se ett faktiskt fräscht ansikte än ett vinterblekt. Friskhetskönslan inombords påverkad mycket gott! Återkommer mer i ämnet om produkter och rutiner. Så klart gör inte detta mig varken friskare eller mindre mottaglig för influensa kräksjuka eller Corona. Men känslan av att känna sig pigg och fräsch gör iallafall mycket mycket gott!! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar